mrb , yurtdışı eğitimle ilgili bikaç sorum var , inşallah daha önce okumuş veya kesin bilgisi olan birileri vardır..
bu sene üniversiteyi yurtdışında okumayı kafama koydum , bi aksilik çıkmazsa yurtdışıdan okuyacağım ama hangi ülke olduğuna tam karar verebilmiş değilim , iki ülkeye kadar eledim bana mantıklı gelen iki ülke bunlardan birincisi avusturya , diğeri ise rusya..
benim takıldığın konu ise şu avusturyada teknik devlet okul ücreti senelik 760euro , gayet makul bi fiyat , türkiyeyle aynı sayılır , ama ordaki hayat pahalılığı.. bikaç danışmanlık şirketiyle görüştüm herkez farklı farklı şeyler söylüyolar , bide sabit bi fiyat veremiyolar , mesela aylık yurt 200e ile 380e arasında olur , hangisine giriceğin şansına bağlı hangisi boş olursa şeklinde cevaplar , kısaca ben tahmini b, hesap yaptığımda cebime 350-400e civarı bi meblağ kalıyo , yurtlarda mutfak var yemekler ucuz olması için dondurulmuş kullanılıyomuş genelde , kısaca giden yaşayan veya kesin bilgileri olanlar varmıdır bu konuda ? orda 350e ile rahat , insan gibi geçinebilirmiyim ?
diğer düşündüğüm ülke olansa rusya , bunu sebebide okulun ve yaşamın ucuzluğu , orda çok daha rahat yaşabilirim ama düşündüğüm bölüm makine mühendisliği ve rusça makine alanında nekadar verimli bi dildir ? almanca kadar geçerlimidir ? mezun olduktan sonra keşke avusturyada okusaydımmı derim ?
ama asıl sorucağım soru , eğitim sonrasında türkiyeye döndüğümde iş ararken keşke kendimi zorlayıp avusturyada okusaydım ? dermiyiim ? konu biraz uzun oldu kusura bakmayın , inşallah tam olarak kendimi ifade edebilmişimdir , teşekkürler..