User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Yurtdışında eğitim hakkında ?

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yurtdışında eğitim hakkında ?

mrb , yurtdışı eğitimle ilgili bikaç sorum var , inşallah daha önce okumuş veya kesin bilgisi olan birileri vardır..

bu sene üniversiteyi yurtdışında okumayı kafama koydum , bi aksilik çıkmazsa yurtdışıdan okuyacağım ama hangi ülke olduğuna tam karar verebilmiş değilim , iki ülkeye kadar eledim bana mantıklı gelen iki ülke bunlardan birincisi avusturya , diğeri ise rusya..

benim takıldığın konu ise şu avusturyada teknik devlet okul ücreti senelik 760euro , gayet makul bi fiyat , türkiyeyle aynı sayılır , ama ordaki hayat pahalılığı.. bikaç danışmanlık şirketiyle görüştüm herkez farklı farklı şeyler söylüyolar , bide sabit bi fiyat veremiyolar , mesela aylık yurt 200e ile 380e arasında olur , hangisine giriceğin şansına bağlı hangisi boş olursa şeklinde cevaplar , kısaca ben tahmini b, hesap yaptığımda cebime 350-400e civarı bi meblağ kalıyo , yurtlarda mutfak var yemekler ucuz olması için dondurulmuş kullanılıyomuş genelde , kısaca giden yaşayan veya kesin bilgileri olanlar varmıdır bu konuda ? orda 350e ile rahat , insan gibi geçinebilirmiyim ?

diğer düşündüğüm ülke olansa rusya , bunu sebebide okulun ve yaşamın ucuzluğu , orda çok daha rahat yaşabilirim ama düşündüğüm bölüm makine mühendisliği ve rusça makine alanında nekadar verimli bi dildir ? almanca kadar geçerlimidir ? mezun olduktan sonra keşke avusturyada okusaydımmı derim ?

ama asıl sorucağım soru , eğitim sonrasında türkiyeye döndüğümde iş ararken keşke kendimi zorlayıp avusturyada okusaydım ? dermiyiim ? konu biraz uzun oldu kusura bakmayın , inşallah tam olarak kendimi ifade edebilmişimdir , teşekkürler..

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim ufak kuzenimde bu sene liseyi bitiriyo onun için araştıma yapmıştık avusturya istiyo orayı tavsiye ediyolardı burda össde barajı geçip öle herhangi bir yere yerleşmesi yeterli demişlerdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rusyada 2000 euro gibi bir fiyatmış galiba bende lise sonum yakın arkadaşım düşünüyor rusya da okumayı rusya ekonomi yönünden rahat bir şehirmiş öyle diyordu ..

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkça konuşmak isterim senin için gayet önemli bi durum ;
    bütçen kısıtılı olmasından dolayı avusturya ve rusya dedin herhalde çünkü dünya çapında almanca ve rusça bir eğitimin ingilizce eğitimin yanında mallesefki resmen geçerliliği mevcut değil özellikle rusça eğitim senin için biraz zor ve gereksize kaçabilir dilini öğrenmen fena değil ama nolursa olsun yinede üniversiten bitince yine mutlaka ve mutlaka ingilizce öğrenmek kesinlikle zorundasın
    avusturyada ingilizce eğitim yapan üniler mevcut özellikle aynı şartlara sahip almanyada da durum böyle bazı üniler mevcut
    ama tek tavsiyem var mutlaka ve mutlaka ingilizce bölüm oku okuduğun ülkelerde kalman haricinde dünya çapında almanca geçerli değildir rusça hiç geçerli değildir.
    ha bu dilleri bilmen tabikide harikadırda durum dediğim gibi
    bütçeni bilmiyorum ama zorlayabilirmisin nasıl yaparsın eğitim için seçeceğin ülke İngiltere veya Amerika olması senin için muazzam olabilir
    ben yanarım yanarım zamanında neden üniversite hayatımı İngiltere de geçirmediğime yanarım
    ilk önce odaklanmaya çalışacağın şey Almanya Avusturya gibi ülkelerde ingilizce eğitimli bir okul bulman olur sana tavsiyem
    yine aklıma geldikçe yazarım aceleyle yadıklarım bunlar
    hayırlısı olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkeze teşekkür ederim , eğer rusya olursa zaten eğitim ingilizce olucak , ingilizce eğitim alsam vede yaşayarak rusça konuşmayı öğrensem (veya kursla destekleyip) güzel avantaj olarak düşündüm , ama almanca makine mühendisi mezunu için geçerli bi dil (veya ben öyle biliyorum) zaten ikisinden biri olsa bile ingilizce olmak zorunda ek dil olarak , amerika veya ingilterenin okul maliyetleri türkiyedeki özel üniversitelerden az değil , zaten burda makine müh. bölümünü kazanabiliyorum (uzak şehirlerde) bende burda yozgatta veya çorumda okuyuncaya kadar yurtdışında bi eğitim alabilirim diye düşündüm yani burda özel okul okumaktansa yurtdışında okuyayım değil , o yüzden amerika veya ingiltere zor olur..

renault_f1
    Misafir
    sadece sözkonusu fiyatmı bilemiyorum ancak yabancı dil öğrenmek açısından çokkk uzaklara gitmene gerek yok kıbrıs yabancı dil ve eğitim açısından başarılı....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rusya fikir olarak kulağa hoş geliyo okul haricinde genelev pardon genel olarak bakarsak

renault_f1
    Misafir
    ???????????????????

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı renault_f1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sadece sözkonusu fiyatmı bilemiyorum ancak yabancı dil öğrenmek açısından çokkk uzaklara gitmene gerek yok kıbrıs yabancı dil ve eğitim açısından başarılı....
    hocam şöyle söyliğim rusyadaki ve avusturyadaki üniversitelerin ikiside dünyadaki en iyi 100 üniversite içersindeler , kıbrıstaki üniversiteler 500 olan listede yoklar..

bide kıbrısdaki üniversiteler özel üniversiteler , ama rusyadaki ve avusturyadaki üniversiteler devlet üniversiteleri ve eğitimi ona göre , özellikle avusturyanın iş sonrasında dilin yanında etkisi özellikle kıbrısa göre çok fazla vede fiyatı devlet üniversitesi olduğu için kıbrısa göre çok daha uygun..

aslında kıbrısada gidebilirdim , yüzdeyüz burs kazandır başka istediğim bi bölümden ama burslu gitmek pek istemedim kaybetme vs. durumlarından dolayı

Dayı2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben estonyada okudum...estonya derim şiddetle ama dediğin 2 yer arası sorarsan kesinlikle rusya...avusturyada pişman olursun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selimcanm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben estonyada okudum...estonya derim şiddetle ama dediğin 2 yer arası sorarsan kesinlikle rusya...avusturyada pişman olursun...
    estonyayı hiç duymadım , araştırmakda fayda var diyosunuz , bide neden avusturyada pişman olurum , hangi açıdan ?

renault_f1
    Misafir
    Alıntı _sinan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    estonyayı hiç duymadım , araştırmakda fayda var diyosunuz , bide neden avusturyada pişman olurum , hangi açıdan ?
    insanları çok soğuk şehir aman aman aman 1 yer değil almanca öğrenmeden ne okul ne dışarda barınamazsın bu da su kaçırmaz 1 gerçek...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)