Arkadaşlar bugun başıma gelen komik bir o kadar da yuh dedirtecek olayı paylaşmak istiyorum: Ben Kıbrıs'ta geçici görevle çalışan bir T.C. memuruyum. Yeni bir araç satın aldım. Babama da KKTC deki TC Büyükelçiliğindenki Noterden vekalet çıkartıp aracı üzerime aldırmak istedim. Bu arada ikametgaım falan herşeyim izmir'de. Babam izmir'de notere gidiyor, sisteme bakıyorlar ki benim adresim yani ikametim KKTC olmuş! Benim KKTC de yaptığım tek resmi kayıt işi noterden vekalet almaktır onuda belirteyim. Neyse nasıl olur biter araştırılıyor, sonuç: ikamet KKTC ye kayıtlı araç oradan alınacak ve plaka oradan çıkarılacak! Tabi bunları söyleyen görevlilerimiz KKTC nin ayrı bir devlet olduğunda falan haberi yok, görevliyi geçtim mernis midir ne karın ağrısıdır onunda haberi yok galiba :D Sonuç olarak tekrar ikametimi izmir e aldırmak istediğimde ise memurların başına bela olan yeni bir uygulama ile karşılaştım. O da yetki cezası. Yani ben KKTC yim ya adama derdimi anlattım adam ben o işi yaparsam ve ortaya çıkarsa(benim izmirde bir süre olmadığım ortaya çıkarsa) 600kusur TL ceza alacakmış :S Zaten memurlara zar zor iş yaptırıyorduk artık hiç iş yapmazlar bu kanuna dayanarak. Sonuç olarak ben işimi yaptıramadım. Aracımın satış işi askıda beklemekte. Bakalım yarın olsun tekrar büyükelçilik yollarında çareler arayacağız. Benim anlamadığım yeni bir sisteme geçiyorsun eyvallah da bu sistem vatandaşına kolaylık getirmeli ve sen uygulamaya geçmeden önce yaşanacak tüm aksaklıkları tespit edip gidermen gerekli. Nasıl bir zihniyetle idare ediliyoruz kınıyorum...