cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı
Aynısını geçtiğimiz sene yaşadım.Aracımın kasko bedeli 19800 tl idi üzerindeki eklettiklerimle.Bütün aksesuarları eklemiştim özellikle sonra talihsiz bir kaza sonucu, ben aracın perte çıkacağını hiç tahmin etmiyordum eksper bir geldi bu araç pert dedi,karter ve şanzıman hasar aldığından.Görünürdede başka birşey yoktu bizde görmüştük ama aracımın şanzımanı ciddi pahalıymış vs.vs. tamam dedim napalım başa gelen çekilir.5 hafta beklettiler beni sonra telefonla ulaşıp 11500 tl dediler kasko bedeli 19800,emsal bedeli 15750 tl olan aracıma.(Kaskoların araçlara biçtiği değerlerin olduğu sayfada rakam buydu.).İzmir bölge ofislerine iş yerim yakın olduğundan hemen yanlarına gittim ukala tavırlarla benimle daha fazla veremeyeceklerini vs. anlattılar.Benimle ilgilenen arkadaşın şefi ile görüştüm yanımda 3 tane galeriyi aradı tamda ötv muhabbetinin çıktığı zamanda oluyor bu arada olay ikinci el durmuş durumda haliyle galerilerin birisi 14.500 diğerlerinden birisi 13 diğeri 14 dedi.Bana kaskonunda emsal bedelden düşeceğini vs. anlattılar dedim bekleyin geliyorum.Ofise geri döndüm sahibinden.com dan bütün 2000 b2 cdx lerin sayfasını çıkarttım güzelde bir dilekçe döşedim önüne gittim dedim bunu Güneş Sigorta baş merkeze gönderin.İlgili arkadaş şöyle bir baktı sonra önüme fırlattı masada hazırladığım dosyayı siz iyi hazırlamışsınız etmişsinizde biz bu şekilde çalışmayız dedi.Zaten sinirlerim bozuktu bende ters bir hareket yaptım güvenlik nezaretinde çıktım binadan :) Daha sonra İzmirde tanınmış bir sigortacı ile tanıştım aynı gün içinde bir tanıdıgım vasıtası ile iyileşecek hastanın ayağına doktoru gelirmiş misali.Oda bana hak verdi ama tabi benim düşündüğüm 18-19 larda bir rakamdı o anlarda bana bunların hayal olduğunu söyledi vs.vs. Onunla beraber tekrar gittik bu sefer dosyayı iyice bir incelediler ben gerekirse işin yasal yollardanda çözülebileceğini başka aracım olduğundan mağdur olmayacağımdan bahsettim,gerekli araştırmayı yapıp sizi bilgilendiricez dediler.Bir sonraki hafta arayıp 14.000 dediler tekrar kabul etmedim telefonda 40 dakikalık tartışma sonucunda bir yere varamadık daha sonra tekrar aradılar 15.000 dediler,gerekli son evrakları merkeze götürdüğümde son bir kez daha konuştum en son 15.250 ye çıktılar ve üstüne kesinlikle çıkmayacaklarını söylediler ve çıkmadılarda...
Uzun uzun anlattım ama benzer bir olay yaşadım o sebeple paylaşmak istedim bu birazda sigorta firmasının tutumu ile alakalı ama ben acı bir tecrübe ile öğrendim güneş sigortayı ve bir daha asla çalışmayı düşünmüyorum..Zarar ettim fazlasıyla ama artık insan biryerden sonra lanet olsun deyip alıyor son bedeli çünkü sizde aynısını yaşıyorsunuz muhtemelen anlarsınız 5-6 hafta gibi sıkıntılı bir dönemin sonunda insan o psikolojiye bürünüyor malesef.Bu arada işi hukuğa dökerseniz sonuçlanacaktır ama cidden uzun sürer ve uzun vadede yine zarar edersiniz kanımca.O sebeple ortak noktada buluşup alabileceğiniz en yüksek bedeli almaya çalışın kolay gelsin.