ben başka bi ülkeden bi arkadaşıma aldıracağım bir ürünü, o kargoya verirken hediye olarak yollasa, gümrüğe takılırmı ? ürün yaklaşık 1000 dolar civarı ?
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Şans işi mali takılabilirde takılmazda belli olmuyor.
Arkadaşıma fotoğraf makinası aldık 900$mı neydi , gift yazdılar fatura falan yok.ptt de ki karı kıllanıp açıyo bakıyo netten araştırıo makineyi , sonra fiyatı üstünden vergi ödemişti
hımm ben de öyle düşünmüştüm de dışardan getirteyim makinayı diyebavula koyulup gelecek sanırım başka çare kalmadı teşekkür ederim bilgi için
![]()
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
bende acıkcası bunlardan cok izlememiz gereken yolu merak ediyorum,e-bayden siparişimizi verdik posta yoluyla gelicek diyelim , sonra bizi arıyolar mı gumrukten yad aherhangi bi yerden ürününüz takıldı fln diye ?
Fatura şart mı olsa olmasa kaybımız veya ürünün ulaşmaması için ihtimallerde değişiklik olur mu ?
Ayrıca bu üstüne gift yazdırmanın bi artısı var mı yoksa millet rüzgar mı yapıyo ?
teşekkürler saygılar..
eğer gümrüğe takılırsa evine kağıt gönderiyorlar sen gidip vergisini ödeyip ürünü alırsın.
gümrüğe takılmayanlar ise direkt evine gelir.
ebaydan aldığın ürünü paypaldan ödediğin parayı gösteren sayfanın cıktısını al fatura isterlerse onu gösterir ürününü alırsın.
gift olayı doğru ama 150€ gectiğinde rüzgar olarak kalıyor.ama gümrük memurlarını ikna edersen vergi ödemeden alırsın![]()
OEM+
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)