yahu bu konuyu ben açacaktım.. ama yardım almak için değil bilgilendirmek için :D
yazılanları tam okumadım ama şu şekilde açıklama yapayım...
öncelikle en önemli unsur köz... bu kullandığın közler en dandik olanlar quick kömür diye geçer ve çakmakla bile yakılabilir... senin ihtiyacın ise harbi mese közü, doğal olacak, preslenmiş toz ürünlere yanaşmayın...
ikinci olarak tütünün sapını çöpünü ayıklayın, sadece yumuşak olan yapraklar kalsın, ve paketin dibine çöken aromayı kullandığınız tütüne biraz ekleyin...
folyoyu çok abartmadan kalın kullanın, normal bir serastreç folyoyu ele alacak olursak 3 kat tam ayarında sayılır...ayrıca normal bir kürdanla fazla çok sayıda delik açmadan delin...
mümkün oldukça kavun tütünü kullanın kavun genellikle diğer tütünlere göre daha randımanlı olur...
bunu söylemekten nefret ediyorun ama kesinlikle yerli tütün kullanmayın hepsiz rezil...
daha çok mısır, elfaki(iran), bahreyn tütünlerini tercih edin... elfakinin kavunu en iyisidir...
gelelim nargilenin dibine...
su haznemiz nekadar büyükse okadar iyi randıman alırız...
dibi sütlü içmeyi tercih eden arkadaşlar kesinlikle sütün oranını sudan fazla yapmayın, zehirlenirsiniz... en iyi oran 3te 1 süt 3te 2 su...
ayrca kokteyl hazırlamak için kullanılan şurupları hazneye karıştırarak sofistike tadlar elde etmek mümkün :D
ve unutmadan haznenin suyuna mutlaka bol buz atın mükemmel oluyor...
nargile yanar gibi olduğu zaman öncelikle közlerin yerini değiştirin işe yaramazsa közleri indirip lüleyi çıkarın ve hava alacak şekilde ters koyup 1 dakika bekletin cüzelicektir...
çekerken dalgıç tüpüne abanır gibi çekmeyin, sadece açarken çekebilirsiniz
favori karışımım ise kavun muz ve çilek muz