malesef onun yerine yeşillik park ve e5 manzarası var :))
Printable View
Çorlulu ali paşa dediğiniz yer istanbul üniversitesinin orda herkesin yanyana oturduğu yer mi?
eğer orasıysa gerçekten güzel ve samimi bir ortamı var nargileside gerçekten çok güzel :)
Bnim nargile bugün geliyor, avrupa yakasında nereler var tütün, kömür alımı için tavisye edebileceğiniz ?
ne olursa olsun bu tip kömürler hem sağlık açısından zararlı (tamam nargile de sağlığa zararlı) hem de içim keyfini ve tadını düşüren kömürler.
en güzeli meşe kömürü; uzun süre yanıyor tadıma etkisi olmuyor.
maşa, meşe, köşe, ayşe bu dört kriter varsa nargile candır =)
bi zamanlar bi forumumuz vardı takılırdık orada acaba var mı ordan gelen? nargile rehberinden
eşrefpaşada arkadaşımın bahçeli evi var, yakıyoruz mangalımızı cayır cayır, o biyandan damla sakızlı nargilemizi hazırlıyor. tercihen yanına soğuk bira (şimdi ramazandayız gerçi) olmadı çay.
gurrrrr gurrrrr zevklerden zevklere :D
Çardağım var benim de ya püfür püfür :) Asmaaltı o mis.
yansın ortalık anasını satayım :D
heyt be kim tutar sizi hehe :D ben dün pierre lotiye çıktım başım göğe erdi içtim nargilemi oynadım tavlamı ohh :D
konuyu hortlatıyorum. nargile almak istiyorum netten ufaktan bi bakındımda 40-50 civarına sıvama denilen nargileler var 120-130 civarına pirinç vs. bunların arasındaki fark nedir? ve istanbul(avrupa) nerden temin edebilirim?
Konuyu hortlattığınız iyi olmuş. Benimde merak ettiğim bikaç konu var.
Nasıl bir nargile tercih etmeliyim 50 lirayada var 150 lirayada. Nasıl bir nargile tercih etmeliyim referans verebileceğiniz link vb varmıdır ?
Ayrıca İstanbul Avr. Yakasında önerebileceğiniz bir yer var mı ?
hayırlı olsun :)
tütün olayını nargilesi güzel olan mekanlardan temin et bence, rica minnet ücreti mukabilinde alabilirsin sanıyorum. yoksa tekel tütünleri tırt.
ben bide pipo olayını merak ediyorum ancak oda çok pahalı anasını satayım :(
Tütünü bahrain al, kömürü ise ardiyelerde portakal ağacı kömürü olur, ondan almalısın ;)
beyazıt ta nargileciler var çorlulu ali paşa medresesinin içinde bence en iyi nargileyi orda içersiniz. nargile set tütün kömür hepsi satılıyor tavsiyem de oradaki erenler nargile . orada çalışam mustafa abimizin lafı da 10 tane gömleğin pantalon un olur 1 tane nargilen olur :D 100 liralık büyük boy setler var işinizi gayet iyi görür biraz daha kaliteli bir şeyler isterseniz 160 lira ya falan satıyolar ;)
Nargilede en kaliteli tütünler, Al fahker, Nakhla, Bahrain vs. dir. Aklıma gelmeyenler olabilir.
Bahrain ve AlFahker'in kırmızı elması güzeldir. Nakhla'da anasonlu elma var oda güzeldir çıtırdan rakı tadı gelir :)
Nargilenin içimi en güzel ve tadını en iyi alabileceğiniz kömür meşe kömürüdür. Sıkma kömür denilen bu kimyasal kömürlerle hiçbir şekilde tadını alamazsınız ayrıca nargile zevk işidir, bana görede zevk olan yerde masraftan kaçınma olmaz :)
Buzlu marpuç iş görür mü diyorsunuz. Yazın güzel, soğuk bir tat bırakır ağızda. Her çekimde onun dışında pek birşey yapmaz. Bana sorarsanız gereksizdir. O buzlu marpuçlar çıkmadan önce, ben evde normal marpucu buzluğa atıyordum yazları.. İçeceğim zaman çıkartıyordum naneli nargile içicekseniz çok etkisi var. Ama diğerlerinde değişen pek birşey yok :)
Sorulan sorular olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım. Bende daha çok bilgiler illaki vardır tabi.. :) Küçük yaşta başlayıp artık 22 yaşında Nargile'den bıkacak seviyeye gelmiş birisiyim :)
Çorlu' lu ali paşa gerçekten güzel ama çok fazla kalabalık oluyor çoğu zaman özellikle turistler merak ettiklerinden 4-5 fırt çekip bırakıyorlar gereksiz kalabalıklar.. Ağız tadıyla bir nargile yapamadık yahu.. En sonda sağda ki yer neresi adınıda bilmiyorum 4-5 kere gittim onun haricinde Eyüp' te fetih 1453'e gidiyorum Çorlu' lu kadar iyi değil ama pek kalabalık değil en azından.. Avrupa' da başka nereler var acaba tavsiye edilebilecek?
Fırsatını bulduğumda alacağım ilk nargile :) Klasik Mısır nargilesinden farklı bir yapısı var. Onun için içimi nasıl olur acaba merak ediyorum :confused:
http://www.designof.me/wp-content/up...1594220_05.jpg
Bir de Etienne LeRoy, Desvall gibi isveç üretimi özel nargileler de var, tabi fiyatları da özel 10,000 ile 100,000 euro arası değişiyor :D
http://www.instablogsimages.com/1/20...esha_bsafn.jpg
http://orbitnetwork.ru/images/samyi-...-kalyan/10.jpg
Bir köz aldım almaz olaydım.
yanmaya başlıyor dışardan bakınca yanıyor eyw ama çevirdiğimde bir göryorumki ateşe bakan tarafı kapkara , lüleye koyuyorum çekiyorum dış tarafları beyaz ama alt tarafı , llüleye değen taraf anında kararıyor köz ile uğraşmaktan nargile içemedim.
bir yandan yelleyip bir yandan çekiyorum ancak kendine geliyor :D
Birde bu közün ateşte alev alması kötü bir durum mu ?
Biri bana köz yakmayı öğretsin :D
hayır zor olabilecke birşeyde değil ama bendemi sorun var yoksa elektrikli fırın olduğundan mı kaynaklanıyor çözemiyorum.
bundan önceki közlerim daya iyiydi fakat naparsam aypayım illa bir kısmı siyah kalmayı başarıyor , yada alev alıp üstleri adeta kabk bağlıyor gibi oluyor.
Nezamanki köz kendine gelse nargileden zevkimi alıyorum ama köz kendine gelene kadar bende içecek hal kalmıyor :D
elektrikli ocak sanırım fırın dediğiniz. elektrikli ocakta olmaz hocam. ateşte harlanması lazım. normal ocağa koyarsanız 10 dakikada içi kızaracaktır.
közü kor haline getirmeye çalışmıyorsun di mi? elektrikli ocakta nasıl pişiyor?
normal ocağın üstüne koy üstü biraz yandı mı ufak ufak parçalara ayırıp lülenin kenarlarına diz ve keyfine bak :)
közün bi kısımları illa siyah kalacaktır kalmalı da yoksa kömür yetiştiremezsin. üstü gri olmaya başlayacaktır ara ara al çarp tepsiye geri koy..
Elektirkli ocak var sadece maalesef :)
cezveye közleri koyup altını 9 a yani sona açıyprum 3-4 dakikada başlıyor beyazlaşmaya diğer tarafını çeviriyorum orasıda oluyor gibi ama hertarafı olana kadar dışını kül kaplıyor.
Siyah yerleri de olsun diye yelliyorum daha hızlı oluyor ama bu seferde alev alıyorlar aynı şey oluyor.
fön makinesiyle bile denedim o biraz saçma oldu sanırım ama aynı sonuç hep aynı sonuç
bu son közlerde bir değişik ne tarafı cezveye değiyorsa orası siyah kalıyor :D
evde hızlı köz yapmak için bunu buldum acaba daha önce deneyen var mı ? alınır mı fiyatı yüksek gibi geldi bana ama, elektriğebağlayıp harıl harıl yakıyor közü
istanbul hediyelik
Elektrikli nargile var dediler, koştum gittim, evde közle uğraşmam diye.
Yapan arkadaşla da konuştuk, hazırladı sağolsun 4-5 gün içinde, imalatını yapıyormuş.
Alır almaz bir heves gidip denedim evde. Sonuç benim açımdan hüsran.
Dumancılar için: Duman çok az.
Aromacılar için: Aroma tadı yerine garip bir tanık tadı geliyor.
İnsan elektriğin tadına bakabilir mi? Bakıyorsun işte bunla:)
Ampullerin şiddeti ayarlanabiliyor.
60TL gibi de bir fiyatı var. Alüminyum gövde tam lüleye geçiyor üstten, ampuller folyoya değmeli. 10 dakika filan denedim, toparladım hemen takımı.
Yapan abimizinde ekmeğine mani olmak istemem ama, keyif işi olmaz nargile bunla.
1-2 kere daha denicem niyetliyim, farklı bir sonuca varabilirsem yazarım yine.
http://l1305.hizliresim.com/19/v/nj2u1.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/v/nj2tn.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/nj2uc.jpg
http://l1305.hizliresim.com/19/v/nj2uj.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/v/nj2uu.jpg
Video Linki:
ELEKTRİKLİ NARGİLE (elektriklinargile.org) - YouTube
2-3 ay önce sigarayı bırakmamla beraber, nargile bağımlısı oldum bu seferde.
Bu süre içinde yeni başlayan olarak edindiğim 1-2 tecrübe;
- En önemli nokta tartışmasız kömür. En iyi kilosu 1000TL olan tütün bile olsa, kömür kötüyse nargile kötü oluyor. Kaliteli meşe kömürü olacak, iyi yanmış olacak.
- Tütün tamamen damak tadı meselesi, bikaç çeşit denedim, en son bir cafeden aldım, ne tütünüdür bilmiyorum bahreyn olabilir. Elma-nane-sakız karışık. Çok güzel oluyor.
- Marpucu soğutmaktansa, suya buz atmak daha iyi bir seçenek bence.
- Bir marpucla, bir çeşit nargile içilmeli. Hatta nargile takımının tamamı için geçerli bu.
- Kendinden yanan, hızlı yanan, süper yanan, yakmadan yanan vs. kömürlere hiç girmeyin.
- Suya şurup atın. Şurup yoksa, elma türevleri nargileler için elma suyu ya da elmalı soda konabilir.
- Ben folyodansa, metal kapakları tercih ediyorum bu aralar ama her an fikrim değişebilir:)
- Hava kaçağı olmasın, güzel izole edin takımı.
fakat benim dediğim elektrikli nargile değil, elektrikli köz yapan alet, yani eelektriğe bağlıyorsunuz pofur pofur ateşle dibine vuruyor közün :D
Elektrikli nargile olmamış bencede :D Tütünün közü keyfi orada :) Bu yaz evde yapmaya başlıcam bende kafaya koydum artık :)
Senin mesajın üstüne yazmamıştım denk geldi:)
Valla gördüğüm, edebinle yakıcan o kömürü dostum, şeytanlık tavşanlık işe yaramıyo nargilede:) O alete konacak olanlar yuvarlak kömürler, onlarda zaten bozuyor direk.
Edit: Beylikdüzü tarafındaysan, İstanbul'da içebileceğin en iyi nargilelerden biri var, Beykent Mado'nun yanında bir cafe var, Monacco ismi, hatta şu an oradan sesleniyorum:) Elma-nane dene mutlaka...
Diğer tavsiye edeğim yerler;
- Bahçelievler Cafe Mania Haznedar 10 üzerinden 9
- Bahçeşehir Sayfiye Marakesh 10 üzerinden 9
- Etiler Balkon 10 üzerinden 8
Evet arkadaşlar bakın artık son nokta:D
UÇAKTA NARGİLE OLUR MU? - AirportHaber "Haberin Tek Kaynağı" Güncel Sivil Havacılık Haberleri