Almanca iyidir.
Printable View
Almanca iyidir.
bence bu konuya bi anket gider
dunya genelınde ılk gecerlı dıl ıngılızce 2 cısı ıspanyolca 3 fransızca 2 ve 3 cozdum ama 1 daha cozemedım :D
Almanca ve Fransızca.
ingilizceyi iyi bir şekilde halletmek şart oldu zaten.
diğer bir dil olarak neyi seçeceğiniz ileride mesleğinizin hangi dalında çalışacağınıza göre değişir bence.
mesela ben elektrik mühendisliği okuyorum.ingilizce görüyoruz zaten.ileride şantiyeci olmayı planlıyorum :D onun için extra hangi dili öğreneceğime karar veremedim:D
uluslar arası bir iş yapacaksan çince dünya nın ticaret merkezi haline geliyor gittikçe.
Ispanyolca. Ardindan rusca.
bence çin' ce öğren.dünyanın en çok konuşulan dili çünkü :D
Çince
Japonca
İspanyolca
diye sıralayabilirim..
ispanyolca yada italyanca
mühendisten öte bilgisayar mühendisliği okuyorsan ve ingilizcen iyi ise amerikada en popüler dil olan ispanyolca ya yönlenebilirsin eğer amerika hayallerin varsa. ama yolun antalya ya düşerse keşke rusça öğrenseydim dersin.
ispanyolca ve japonca derim
ama meslek alanına göre almanca yada farklı diller tercih edilebilinir
Mutfak Sanatları ve Yönetimi okuyorum, bizde terminoloji genel olarak Fransızca olduğu için bende ikinci yabancı dil olarak Fransızca alıyorum.
Çince rusca.. Ticaretin ekseni ister istemez o tarafa doğru kayıyor..
ben almanca öğretmeniyim. ingilizcen çok iyise şunu yapabilirsin. ingilizce ile almanca da 100 kelimeden otuzu neredeyse aynı ya da aynı aileden türeyen kelimeler. yani almancayı ne zaman istesen kendince çok rahat bir şekilde öğrenebilirsin. bence çince farklı bir dil falan öğren. tercih sebebi olursun ileride.
almanca hayatımda bir kere işe yarayacaktı onuda 7 senedir kullanmadığım için iyi kullanamadım Benz in fabrikasından döndüm belki bi kerede lojistikte lazım oldu eğer mühendissen ingilizce de yetiyor fransız arabası üretmeyeceksen yada inşaat yapmıyacaksan (rusça- arapça)
turizmci isen ispanyolca - italyanca
satışçı isen korece ve çince
Yerse çince :)
ispanyolca-italyanca ikisi de yakın diller ama ispanyolca 1.ci tercihim olurdu benim.
Rusça illaki:D
çok dil bilmek harika birşey gerçekten
ingilizce yi mükemmel bilmek evrensel olarak yeterli diğer dilleri bilmemek sorun değil
bu sebepten hangisi hoşunuza gidiyor hangisi daha çok işinize yarayabilir diyede siz muhakemesini yapın mutlaka
şahsen hep italyanca yı beğenmişimdir onu öğrenmek istemişimdir
ama ticarete yönelik planlarınız var ise çince bilmek hatta iyi bilmek size +sonsuz olarak geri dönebilir TR de bilen sayısı çok düşük..
Çin inde bir dev olduğunu ve ABD yi geçecek gibi bir seneryoların döndüğünü hesaplarsak iyi seçim olur..
ama zor olur :)
Çince ve balkan dilleri derim :) iyi bi ingilizce ile 2 yada 3(zaten cogu balkan dili ayni grammer farki var birde birkac kelime) hicte fena olmaz:) ;) sonrasindada italyanca derim :)
7 dil bilen 11 farklı ulkede yasamıs bi arkadasıma sordum bunu verdiği cevap soyleydi.
dunyada encok konusulan diller sıralaması.
1.ingilizce
2.cince
3.ispanyolca
4.arapca ve lehceleri
5.fransızca
kesinlikçe çince diyorum global dünyanın 2. ana dili olarak gördüğü son zamanların en revaçta dilidir
yapıcağın işe göre değişir ama,
çince, arapça, rusça bilebilmek bu ülke için çok avantajlı. dünyadan en yaygın dillerden biri olan ispanyolcada iyidir ama yapıcağın sektöre göre avantajın çok dar. birde latin kökenli dilerden birine hakim olmak diğerlerini öğrenmeye çok kolaylık sağlıyor yani ispanyolca italyanca fransızca birbirlerine çok yakın diller.
iyi derecede ingilizce ve almanca biliyorum, almanca ögretmenlii bölümü mezunuyum.. sana tavsiyem japonca ögrenmendir.. inan seni aç brakmaz ;)
Almanların birçoğu ingilizce bildiğinden sıkıntı olmaz ama sonuçta almanlar mühendislik konusunda aşmış olduğundan yinede önemli.. Bilgisayar Mühendisliği okuyorsun madem ben ingilizceden sonra sırasıyla 3 dil söylüyorum..
1.Japonca elektronik ve bilgisayar alanında mükemmel seviyedeler..
2.Çince Açıklamaya gerek var mı ? :) Şu andan itibaren gelecekte elektronik tamamen ellerine geçecek..
3.Almanca Mühendislikle ilgili ne zaman başın sıkışsa almanca kaynak bulabiliyorsun.. ;)
Kürtçe öğren :D
cince diyip adamı kandırmayın çinceyi türkiyede nerde kullanıcak çok mrk ediyorum...
ingilizce üniversal dil evrensel diyim çogu almanda ingilizce bilir zaten.mühendis filan olucaksan almanca terimleri bilmen lazım otomotivle ilgili...ing-almanca bilen aç kalmaz
rusça yada çince
fransizca :)
ingilizceyi çok iyi biliyorsan almanca öğrenmen hiç zor olmuyacak o yüzden almancayı kafana koy ve onun haricinde bir dil öğrenmeye çalış.almanca öğrenmen bence kolay olucak
ulke ve kisi sayisi olarak googledan aradim assa yukari sonuclar ayni cikiyor .
kisi sayisina gore
Çince –Mandarin- (1,2 milyar)
İngilizce (330 milyon)
İspanyolca (300 milyon)
Hindi/Urdu (250 milyon)
Arapça (250 milyon)
Türkçe ve lehçeleri (200 milyon)
Bengalce (185 milyon)
Portekizce (160 milyon)
Rusça (125 milyon)
Japonca (125 milyon)
Almanca (100)
Pencabi (90 milyon)
Fransızca (75 milyon)
ulke sayisina gore
İngilizce (115)
Fransızca (35)
Arapça (24)
İspanyolca (20)
Rusça (16)
Türkçe ve lahçeleri (12)
Almanca (9)
Portekizce (5)
Hintçe Urduca (2)
Bengalce (1)
Japonca (1)
Üniversitede Hocalarımızın Avrupa Birliği ülkelerinin resmi dilinin İsapanyolca olcağını söylemişlerdi ve haklılarda yani bence İspanyolca bir çok Batı dillerinin temelini oluşturduğundan İngilizce bilen birisi İspanyolca'yı daha kolay öğreniceğinden 2.dil olarak seçimim İspanyolca olurdu.:rolleyes:
bunu sadece nufus yoğunluğuna bağlamamak lazım dunya genelinde 2-3 milyar insan ingilizce konusuyor.
çince olayı tamamen kendi anadilleri mandarin onun dısında dunyanın baska bi yerinde cince konusulmuyor.
almanca bilenlerin %90 ı ingilizcede biliyor o dile ztn gerek yok
ispanyolca
arapca ve lahceleri cok cesit var.
fransızca
rusca
gibi gibi...