Bu kadar önyargıyla yaklaşmayın. Doğru ışık ve doğru değerler ile iki fotoğraf makinasıda kaliteli çekiyor. Bende Canon kullanıcısıyım ama Nikona karşı düşmanlığım yok.
Printable View
Senin okuduğundan anladığın bu kadar zaten, ben fazlasını beklemiyorum zaten, o kafadan fazlasını beklemek zaman kaybı.
Her şey lens değil, aynı çözünürlük, aynı aparture, aynı shutter speed, aynı iso, aynı lens de olsa image sensör renk farklılığını-canlılığını belirleyen en önemli etken.
Mesela bu konuda en iyi firma sigma dır, foveon image sensörün kullandığı 3 renk etkisiyle. Nikon-canon un kullandığı cmos ne kadar kassalarda gerçekçi olamıyor.
Benim demeye çalıştığım fotoğraf canlılığı değil, üretim kalitesi. Canon bu konuda biraz daha "ticari" yaklaşıyor diye düşünüyorum. Ha çoğu zaman daha uygun fiyata daha çok özellik sunabiliyor Canon bu bence artı tarafı. Çünkü canon ile nikon arasında üstünlük sağlayan tek etken iki markada da yeni çıkan her modelin teknik özelliği ile üst plana çıkması, ama renk canlılığı konusunda birbirilerinden çok farklı değiller, işte o sebepten Nikon ile canon arasındaki fark kullanıcıdan kullanıcıya "duygusal" olarak değişmektedir.
Bu dediklerimle hiç bir zaman Nikon iyi Canon kötü demedim, öyle bir cümle de kurmadım. O cümlenin karşılığı iyi/kötü kıyaslaması değil, kişiden kişiye değişiyor bu kavram.
Biz turk milleti olarak fanatik bir milletiniz, futbolda, partilerde, arabalarda hatta ve hatta foto makinesinde bile. sahip olduğumuz şeyi ölesiye savunuruz en iyi olduğunu düşünürüz olmadığını bildiğimiz halde. bu yuzden böyle şeyleri forumda tartışmak çok saçma.
Nikonu severim çünkü üzerinde ekstra bir ekranı var. Canonu daha çok severim daha hafif ve görünüm olarak daha güzel olduğunu düşünüyorum. Ha foto kalitesine gelincede ikiside çok güzel foto çekiyor. Ama şunuda unutmayalım fotoğraf makinesi fotoğraf çeker sadece, güzel fotoğrafıda insan çeker.
Önce yetenek olacak. Keşke daha çok para verebilsek de Leica alabilsek.
Arkadasim benim çoğu mesajım editlidir takip edersen, cümle ve noktalama hatalarımı duzeltiyorum tekrar okuyup, sadece bu topicte değil forumda tüm yazdıklarıma bakabilirsin.
Küçük şeylerle uğraşamayacağım daha fazla, yaş muhabbeti falan, konu dışı nereden vursam hareketleri, bitiksin başka bişey demiyorum sana kolay gelsin.
500d kullanıcısı olarak canon diyorum 18-55 standart lense göre baya iyi işler çıkarıyo ben yurt dışı almıştım eski de doğubankçıyım 1600 gibi fiyatı vardı
ya bırakın nikon u canon u pentax akarr
http://www.facebook.com/album.php?ai...3&id=751364560
Burdan cektiğim bikac foto var görebilirsiniz