watchword Nickli Üyeden Alıntı
Meraba arkadaşlar . size dün başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum . dün ; işten çıktım ve ders ‘ e gitmek için yola koyuldum . burda ; her yer delik , deşik . doğalgaz kazıları var . bi yolda da sağ taraf kazılmış ve bende çukurlara düşmemek için sol şeritten yavaş , yavaş gitmeye başladım . karşımdan ; 32 plaka , vw jetta geliyodu . orj farlara xenon takmış ve farların altınada led çektirmiş . beni görünce iyice kenara kaydı ve sol şerite ikimizde sığdık . kendi , kendime ; arabasına baksan apaçi dersin ama adam ne kadar iyi niyetli dedim . sonrasında devam ederken derse doğru , bi sokağa girdim . arkamdan birisi uzun xenon ‘ ları yaktı ve nerdeyse vuracak şekilde dibime kadar girdi . önce tanıdık birisi şaka yapıyo sandım . sonra biraz kenara çekildim ve bi baktım , az önceki siyah jetta . bi tarafdanda sokak bitmeye yaklaştı ve yola çıkmaya az kaldı . biraz bundan , birazda kendine gelmesi için fren ‘ e bastım çektim . tabi arkada bi sürüklenme sesi duydum . adam nerdeyse bana çarpacaktı . yol ‘ a çıkarken yanıma geldi . hiç bişi yok . tam yola çıkarken pati attırdı . bende arkasından yavaşca çıktım . yavaş ve sağdan gitmeye başladı , bende hemen ardından gidiyorum . biraz ilerledikden sonra yolun ortasından çok yavaşca gitmeye başladı . geçsem beni ortadaki refüj ‘ e ittireceğini bilerek arkasından gitmeye devam ettim . arkamdaki araçlar korna basınca , bende buna korna bastım . direk sağa kırdı ve o sırada ışıklara yakalandık ve kırmızıda durduk . ışıkdan çıktık ve tekrar sağa yanaştı , cam ‘ ı açtı . direk yanına girdim . ne fren yapıyosun lan dedi , bende sen niye uzunlar ile dibime kadar geliyosun lan dedim . durda uzunlar nası yanıyo sana gösteriyim dedi . bahsettiğim kişide , 45 yaş civarı , üniversite civarlarında gece – gündüz gezen ve üniversite ‘ li kızlara para yediren , hovarda tipli birisi . tam duracakken bi baktım yanında iri yarı , 25 yaşlarında birisi var . hızlandım biraz hemen . yanıma geldi tekrar dur lan dedi , bende ne durucam lan dedim . bak şimdi ben seni nası durduruyorum dedi ve üstüme kırmaya başladı . bende sol tarafdaki refüj ‘ e iyice yanaştım ve diğer yola geçmek için olan boşlukdan ; u çekerek yan yoldan diğer istikamet ‘ e geçtim . doğru bi abim var onun yanına gittim . ben döndükden sonrada onlar durdu ve geri geri geldiler . tabi ben o zamana kadar bastım gittim . bahsettiğim abim iş yerinde yokmuş . polis bi abim vardı . onu aradım hemen . oda nöbet ‘ den çıktığını ve hiç uğraşmadan direk 155 ‘ i aramamı söledi . ben bahsettiğim abimi bekleyip , sonrasında aramak için beklemeye başladım . bu arada bi kaç arkadaşımı ve bi kaçda abimi aradım . ardından beklediğim abim geldi ve adamları aramaya başladık . sonrasında diğer arabasını bulduk ve orda bi kaç kişiye sorduk . tanıdıkları çıktı ve numarasını aldım . adamı aradım . böle , böle dedim . jetta ‘ daki senmiydin ? ben değilim ama ben sana onu kullananı bulucam dedi ve biz beklemeye başladık . yarım saat sonra 5 tane kürt ile bulundu geldi . bizim abide , bunu tanıyomuş . kısa bi muhabbetden sonra , niye önümde fren attın dedi . az önce sana o adamı bulucam diyen adam bana niye fren attın diyo . bende sen niye uzunları yakıp , dibimden geliyosun dedim . sonrasında ; sen geçenlerde benim diğer araba varken benim önüme kırdın , bende yabancı plaka araba olunca altımda , kim olduğunu öğrenmek için böle yaptım dedi . bende nerde senin önüne kırdım dedim . 10 gün önce kyk ‘ nun orda dedi bana . bende oralarda hiç takılmam , ki kimsenin önünede kırmam , işim olmaz dedim . hatta böle bişi olursa yanlışlıkla , iner özür dilerim dedim . sonrasında üniversite ‘ nin orda oldu bu olay dedi . sonra ben yine aynı şeyleri tekrar ettim . sonra yine kyk oldu , en sonunda hatırlamıyorum yerini oldu . bende bak sen yeri bile hatırlamıyosun , çünki böle bişi hiç olmadı dedim . az önce bana yol verdiğinde adam ne kadar efendi , yol veriyo derken şimdi böle bi olay ile uğraşıyoruz dedim . ben seni az önce görmedim dedi . oysaki kafa – kafaya 15 km hız ile geçtik yan yana . görmemesi imkansız . o sırada abim ‘ de ; murat bizim kardeşimiz dedi , adam konuyu kapattı . çekip , gittiler .
Sen ne kadar doğru olursan ol . bela gelip seni buluyo . ciğeri 5 para etmez , bi tarafını kırarsın . başına aldığın belaya değmez . insan ne yapacağını şaşırıyo . ama bu olay ‘ da bi kez daha anladım , niye her zaman yerimizde sayıp , gerilediğimizi …
Edit : arkadaşlar argo kelimeler kullandığımın farkındayım . ama olay en kibarca bu şekilde anlatılabiliyo . kusura bakmayın …