ufak jantlar yerle bir araclar ve stoc görünüm al sana türk versiyon JDM ;)
Printable View
ufak jantlar yerle bir araclar ve stoc görünüm al sana türk versiyon JDM ;)
ıyıce abartıldı bu jdm zaten
aslında arkadaslarda solemıs zaten japanese domestic market diye .
japonya iç piyasası için üretilmiş olan araçlardır.japon trafik kurallarına göre sarı sinyaller ,mesela usdm lerde arka tamponların çıkık olması gıbı olmasıdır.
Salı pazarından giyinmem ben armani giyerim o nedenle italyadaki mağzadan alışveriş yaparım tutkunluğu ...
Sadece japon iç piyasası için üretilmiş mal otomobil vb. ürünlere verilen genel ad ...
Örneğin Kokoreç içinde TDM denilebilir ...
Bakınız TDM için Logo çalışması bile yapılmış :D
http://ahbvp.yuzde52.org/images/nah.jpg
Farlarınızı karartıp, aracınızı 5 metre düşürürseniz, siz de JDMSpor olabilirsiniz..
Türkiye'de böyle.
TDM için CMS 40 + örgü karpuz standart olmalı :) Genel görünüm "Faça Style" olmalı :)
Benim anlamadığım; JDM olmak için AMERICAN sinyal olması gerekiyor.Çelişki büyük.
Acaba ülkemizde yanlış mı isimlendirildi.
Japanese Domestic Market, asıl anlamıyla ve uygulanış olarak aracın japonya da satılan haline cevrilmesi. Bunlara farlar, döşeme ve donanım farklılıkları dahil. Yani JDM civic aslında orda satılan civic e benzemesi lazım. Bunun neresi modifiye derseniz herkesin hastalığı başka. Bizimki de her şeye JDM demek. :)
Farların içini siyaha boya, çeki demirini tak, AMERİKAN sinyal yap, olduk olmadık her yere sticker yapıştır, sis farı sarı, hooop sana JİDİEM
jdm'e ayak uydurmak isteyen imkanlari dahilinde bişiler yapiyor işte. yeri geliyo jdm spec getz oluyo , yeri geliyo transit connect oluyo. bence bunda şaşılcak ya da dalga geçilcek pekte bişey yok. tenekelerimi takata green'e boyayip sticker yapiştirmiştim bende. tow hook çeki demirimi bagliyip çapraz egsozumu koymuştum , tabi kafa yerlerde. zamaninda jdm'i böyle yorumladik böyle yaptik. keyif aldimmi? hemde çok=)
jdm oldu olmadi çokta önemli degil=) bana göre olmuştu=)
ameliyat olup gözleri inceden çektirmek gerekio
Evet biliyorum anlamını.
http://www.shockerpics.com/blog/wp-c...ocker-hand.png
Tüm dünyada aynı anlama geliyor. Jdm shocker diye bir şey yok. Evet en çok jdm ile ilişkilendirilmiş olması doğru. Ama şahine yapıştırsan da aynı anlama gelir bu onu "jdm" kültürüne bir adım yaklaştırmıyor ki. Far karartma jdm kültüründe yok. Japonyada beğendiğiniz araçlara bir bakın 9 tanesinde yoksa 1 tanesinde belki vardır. Böyle her kültürün b*ku çıktıkça açıkçası soğuyorum.
Anlatmak istediğim bu aslında. Burada yapılanlar "jidiem"(hepsi değil tabi ki). Gerçekleri "ceydiem" :D
stocka yakın dıs gorunum yerle bir arac ve motorun agzına kadar dolu olması.ama adam arabaya bi sinyal takıo JDM oluo sacmalık boyutuna geldi artık