benmde 3 tane vardı aracı sattım hiç karsımda cıkmadı ödemedim inş bundan sonrada cıkmaz :)
Printable View
benmde 3 tane vardı aracı sattım hiç karsımda cıkmadı ödemedim inş bundan sonrada cıkmaz :)
Arkadaşlar iyi güzel de, 7 gün içerisinde tebliğ edilmeyen cezalara itiraz etseniz bile genelde itirazınız retle sonuçlanabilir. Ben adliyede çalışıyorum, Bizim Hakime hanımın bugüne kadar trafik cezası itirazını kabul ettiğine tanık olmadım :))
ulen az önce 2 tane trafik cezası geldi eve
1. ersin yemiş 08/09/2011 tarihinde seyir halinde telefonla konuşmaktan
2. 30.08.2011 tarihli 290 lira sattığım motorsiklete ait
şimdi ne etmem gerekiyor benim
ya onu ödeyeyeim hani sonuçta biz yemişiz
ama diğer ceza sıkıntı 290 lira ve bana ait değil motor nerde ondan bile haberim yok :D
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post2624471
şu konu hakkındada fikirlerinizi bekliyorum
Seytan sikilinca cocugunu tikermis :) buda o hesap:)
Yauhudi parasi bitince baslarmis eski defterleri acmaya :) aslinda bu daha uygun oldu
internet bankacıılığında 420 lira tek parça bir ceza görünüyor 105 lirada faiz binmiş. ama böyle bir ceza hiç yemedim ben.
tek parça nasıl 420 lira hangi maddeden dayamış olabilirler fikri olan varmı?
420 lira dayamışlar bide 105de faiz işlemiş tek açıklama trafik para cezası diyor. 120 başka var onu biliyorum radar tarzı bişidi ama.
420 hiç yazılmadı varmı 420 liralık bir madde bilen ?
Haksızlığa uğradığını düşünen ve dava açmak isteyen duyarlı arkadaşlarım için kısaca açıklamam gerekirse;
Esasa ilişkin itirazlar kabul görmüyor, mesela "ben o kadar hız yapmadım, tehlikeli araç kullanmadım" şeklinde itirazlar suçun esası ile ilgili olup bu şekilde cezayı iptal ettirmek neredeyse imkansızdır.
Gıyapta verilen cezaları düşürmenin en iyi yolu USUL bakımından eksikliklerin tespit edilip itiraza konu edilmesidir. Mesela cezanın oluş tarihten itibaren 7 iş günü içerisinde size cezayı içeren tebligatın gönderilmesi gerekiyor. Size tebliğ edilme tarihi değil, tebligatın gönderilme tarihi esas alınıyor.
Dava dilekçesini yazmak hiç zor değil;
* Trafik Ceza Tutanağına itiraz eden:
* İtiraz Konusu:Trafik Denetleme Şb Müdürlüğü'nün...tarihli ve...sayılı ceza tutanağının iptali istemidir.
*İtiraz konusu tutanağın tanzim tarihi:
*İtiraz konusu kararın tebellüğ tarihi:
*Açıklamalar:
Bu kısma da olayı açıklayın.. ceza tutanağının gıyapta verilmesinin ve tutanağın geç tebliğ edilmesinin, savunma hakkını kısıtladığından söz edin.
Tebligatın size tebliğinden itibaren 7 gün içinde, ceza tutanağının kesildiği yerdeki sulh ceza mahkemesine müracaat etmeniz gerekmektedir. Ceza davası olduğu için harç alınmayacak, karar evrak üzerinden verildiği için duruşma takibi gibi sıkıntılar da bulunmamaktadır.
İncelenen evrak kapsamına göre; itiraza konu edilen ve itiraz edenin gıyabında düzenlenen tutanağın tescil plakasına göre düzenlendiği, tescil plakasına göre düzenlenecek tutanaklar için TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK' in ilgili hükümleri uyarınca 10/a-b maddeleri gereğince tebligat işlemine 7 iş günü içinde başlanması gerekeceği belirtilmiş olup;
İncelenen belgelerde tebligatın hangi tarihte başlatıldığına dair açıklık olmadığı, ancak itiraza konu trafik cezasının düzenlendiği tarih ile para cezası tebligatının düzenlendiği tarih arasında 7 günlük sürenin çoktan gecirilmiş olduğu anlaşılmış olup;
Bu Yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen tebligatın aradan geçen süre içersinde varsa itiraz edenin haklılık gerekçelerini ortadan kaldıracak sürede yapıldığı nazara alınarak;
İtarazın KABULÜNE Ve Trafik Ceza Tutanağında yazılı para cezasının İPTALİNE,
Kararın taraflara tebliğine,
Dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olarak verilen açıkça okunup anlatıldı.
geçen akşam egzoz yüzünden çevrildim, trafikte biri şikayet etmiş direk durdurdular bağlıycaklardı, ömrümde en kral yalvarmayı çektim. Sadece trafikte tehlikeli hareketlerden dolayı ceza yazdı 66tl sonra sök o egzozu yarın filan deyip saldı... Ödesemmi o cezayı şimdi arkadaşlar ödemesemmi?
Ben şu ana kadar yediğim hiç bir cezayı ödemedim zaten
7-8 sene önce yemiş olduğum cezalar dahi var üstüne kaç araba değişti ne ceza çıktı ne bişey
aldım sattım defalarca temiz kağıtları aldım henüz cezam çıkmadı..
çıkarsa öderim çıkmazsa ki çıkmadı ciddi kardayım demektir..
şimdi bu 7 gün süre cezanın kesildigi tarihten itibaren mi? yoksa
postacının getirdigi zarfın üzerindeki tarihten itibaren mi?
18 gün önce hatalı parktan ceza kesilmiş plakama daha bugün elime ulaştı şimdi ödiyim mi ödemiyim mi :) şeytan diyoki ödeme :D
Konuyu hortlatacağım özür dilerim ama başlık açmak istemedim
09/10/2011 ve 2 adet 07/10/2011 tarihli toplamda 3 adet ceza geldi bugün eve
Hiç birinde imzamız yok, birini ben polisten kaçtım diye polis i.neliğine kesti, diğerinide annem hatalı park etti diye aracı çekildiği için eve yollamışlar cezayı
İlginç bir şekilde 07/10/2011 de kesilen 2 cezada aynı miktar ve aynı dakika-saatte, yani aynı şeye 2 kere ceza kesmişler
Bunları ödemeye gerek var mı? Bugün ayın 21 i ve aradan neredeyse 2 hafta geçmiş. MTV sorgulattığımız sitede hiç bir ceza gözükmüyor. Hiç birinde de imzamız yok arkamızdan kesmişler.
Teşekkürler
dou ceza şuıan gözükmez sistem yavaştı en son araştırdıgımda . diğerine bilenler cevap vericekdir
Kendim Adliye'de çalışıyorum. Eğer tebligat süresi geçmişse ( 7 günlük yasal ) süre. Direk iptal etmek zorundayız. Karar o yönde yazılır. Çünkü mağdura itiraz hakkı doğmuyor tebliğ edilmediği için.
Postacının tebliğ ettiği tarihten itibaren7 gün içerisinde ceza kesilen yerin Sulh Ceza Mahkemesine itiraz edeceksiniz. Dilekçe yazıp, ehliyet fotokopisi, ceza kağıdı fotokopisi felan ekleyin. Mesela Antalya'da ceza yediniz. İstanbul'da oturuyorsunuz.İstanbul'da ki sulh ceza mahkemesine gidipte itiraz dilekçenizi gönderebilirsiniz. He şu var. Biraz zaman alıyor karara bağlanması işlerin yoğunluğundan.
Benim arabalar şirket üstüne postacı geliyor yanlış olmuş kardeş burda böyle bir araba böyle bir adam yok diyorum gidiyor daha sıkıntı olmadı :)
Ben bundan 1 2 ay önce ehliyetsizlikten ceza yedim ama hala ceza gelmedi ne yapmam lazım.
Konuyu hortlatıyorum ama kusura bakılmasın. 15 ağustosta yüksek sesle müzik dinlemek ve çevreye rahatsızlık vermekten ceza yemişim. (arkadan). Ceza tebliğ tarihi bu gün yani 15 ekim. 61 gün geçmiş aradan. Benim buna itiraz etme hakkım var mı? Yoksa indirimden yararlanıp ödeyip hiç uğraşmasam mı? Sonuçta adamın elinde desibel ölçecek bi cihaz yok. Neye göre yüksek sesle müzik dinlemişim bi ispatı yok. Amacım cezayı ödememek değil bu şekilde yazılmış bi cezayı ödememek. Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkürler.
1 ay önce filim camdan cadde bostanda ceza yedim. 172 tl .
bir kaç ay ödeyemiyeceğim acaba her ay başı ne kadar faiz katlanır.
Kendini garantiye almak için indirimli öde. Daha sonra cezaya itiraz et. Sulh cezs mahkemesine dilekçe ile itirazda bulunabilirsin. Haklı görülürsen iptal edilir ve ödediğin mebla kadar vergi dairesinden alacaklı olursun. Nakit ödeme yapılmaz. Vergi ödemelerinde mahsup edilir
Bende silivri sahilde ceza yedim, sistemde görünüyor ama sisteme girene kadar bayağı zaman geçti. Bu af falan diyorlardı ödeyeyim mi ödemeyeyim mi?
bi yardımcı olsanız :D
http://www.techturkey.com/forum/show...l-Hk-Yeni-Yasa