Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 11-05-2010, 20:31   #20

oxygen - ait Avatar

Otomobil: 9HP

325İX´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
dogru olan senin yazdıgın insanların inanmadıgı yani
Yanındaki ünlem genelde küçümseme işaretidirde o yüzden dedim
oxygen isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 20:33   #21

Frid - ait Avatar

Otomobil: ef

satılan nedir başka bir devlet kuruluna yönetimi devredilmiş okudum kadarı ile

"Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor."
Frid isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 21:00   #22

By_HaNNibaLL - ait Avatar

Otomobil: Var Dizelimsi bişeyler;)

By_HaNNibaLL - MSN üzerinden Mesaj gönder
DRaGGeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yakında analarını bacılarını da satarlar demedi demeyin.
+1963
Ne olucaz Sonunu Hiç düşünemiyorum ben.

Ne Mutlu TÜRKÜM diyene

StiFLeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Günay'ın yazılarını ne zaman okusam içki muhabbeti geçiyor ,ne kadar çok içiyorsun hocam
By_HaNNibaLL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 21:24   #23

VTec_king - ait Avatar

Otomobil: 2012 1.3 Mjet Linea..

Beyler Farkında değilsiniz Herhalde
Binali Yıldırım Tuzla tersanelerini ne yaptı??
bitirdi
http://www.tumgazeteler.com/?q=%22Tu...7000&sira=Rank
iş yapamaz hale geldiler
yok ölümlerden bahsedildi yok cezalar kesildi Tersane kapatıldı .Dünyaya çok kötü reklam ettirildi şimdi gemi siparişi alamıyorlar
şimdide Yalovaya taşınıcak dendi
ee yalovadaki tersanelere verilicek arsalar kimin peşkeş çekicekleri adamların
onu bırak kurulan 2-3 tane tersane var su anda orda hepsinn ortakları içinde yeşilciler var
basbakanın olmasada oglunun yada onun ortagının ortak oldugu tersane var.
binalinin adamlarınn tersanesi var.

TDI neden bu duruma geldi peki?
ödenek yokdu mesela neden yokdu? devredilmek için
bakalım görün o güzelim alanlara neler yapacaklar yenileyeceklermi satacaklarmı
ben söliyim bir güzel satılacak..

http://www.denizhaber.com/HABER/5299...alikcilik.html

Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Son Düzenleyen VTec_king; 11-05-2010 21:31.
VTec_king isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 21:42   #24

VTec_king - ait Avatar

siyah kalemle işaretlediğim yer
DLH yani Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne ait
ve senelerdir bu mükemmel alan bom boş işletilmeden bekletiliyor
kapasite şekil şemal hertürlü deniz taşımacılığı ve tersaneciliğine uygun
ama başımızdakiler devletin tüm imkanlarını üretimini kazanımını bitirerek
başkalarından borç almamıza kendi kendimizi bitirmemize çalışıyorlar.

Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
Eski 11-05-2010, 22:06   #25

onursumer - ait Avatar

Otomobil: Hyundai Getz 1.4 Dohc

onursumer - MSN üzerinden Mesaj gönder
yazık gerçekten

psn: onursumer

135
├┼┼╕
246R
onursumer isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-05-2010, 22:34   #26
BudaCris
Misafir

şimdi iyi olmuş diyesim geliyor mantıklı açıklamaları okuyunca.
ama kesin bişey var kimse alınmasında sağ sol orta kenar her neyse insanlar artık siyasi görüşe sahip değilde. babadan görme at gözlüğü takmış, kötü hep kötü savunduğu şeyde hep iyi ne cahiliz gerçekten... boşuna dememişler Yalan söylemeyen siyaset yapamaz diye.
Eski 11-05-2010, 23:43   #27

cnrsrn - ait Avatar

Otomobil: 01' ASTRA & 11' ASTRA

yuh ya yuhhh satılıcak ne kaldı sıradakini merak ediyorum :@
cnrsrn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2010, 00:06   #28

oxygen - ait Avatar

VTec_king´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Beyler Farkında değilsiniz Herhalde
Binali Yıldırım Tuzla tersanelerini ne yaptı??
bitirdi
http://www.tumgazeteler.com/?q=%22Tu...7000&sira=Rank
iş yapamaz hale geldiler
yok ölümlerden bahsedildi yok cezalar kesildi Tersane kapatıldı .Dünyaya çok kötü reklam ettirildi şimdi gemi siparişi alamıyorlar
şimdide Yalovaya taşınıcak dendi
ee yalovadaki tersanelere verilicek arsalar kimin peşkeş çekicekleri adamların
onu bırak kurulan 2-3 tane tersane var su anda orda hepsinn ortakları içinde yeşilciler var
basbakanın olmasada oglunun yada onun ortagının ortak oldugu tersane var.
binalinin adamlarınn tersanesi var.

TDI neden bu duruma geldi peki?
ödenek yokdu mesela neden yokdu? devredilmek için
bakalım görün o güzelim alanlara neler yapacaklar yenileyeceklermi satacaklarmı
ben söliyim bir güzel satılacak..

http://www.denizhaber.com/HABER/5299...alikcilik.html

siyah kalemle işaretlediğim yer
DLH yani Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne ait
ve senelerdir bu mükemmel alan bom boş işletilmeden bekletiliyor
kapasite şekil şemal hertürlü deniz taşımacılığı ve tersaneciliğine uygun
ama başımızdakiler devletin tüm imkanlarını üretimini kazanımını bitirerek
başkalarından borç almamıza kendi kendimizi bitirmemize çalışıyorlar.
Tersaneler konusunda pek katılmıyorum dediklerinize,şu anda tersaneler neredeyse tam kapasite ile çalışıyorlar tabiki bir dönem bu olmayacak haber yüzünden ve para akışının yavaşlamasından dolayı kötü bir dönem yaşandı ama bunlar dünyanın birçok bölgesinde olan problemlerdir.

Ölüm konularınada gelince,burda iş verenlerin yaptıkları kurnazlıklar var.Biraz açayım bu konuyu;Firma sahipleri tersane içindeki hiçbir ölümlü ve ya yaralanmalı kazalarda suçlu bulunmuyor,yasalardaki açıkları kullanıyorlar.Çünkü Tersane sahiplerinin misyonu sadece yönetici konumu.istediği planı projeyi çizdiriyorlar altlarına imza atmıyorlar,kazalar sonucunda tutanakları incelerseniz her zaman bölümünün mühendisleri,formenler veya taşeron firma çalışanları ve patronları suçlu bulunur.Son zamanlarda dikkat ederseniz Tersanedeki ölüm oranları oldukça düştü,bunun sebebide çok önceden verilmesi gerekilen cezalar ve alınması gereken önlemler..Tersane kazalarında büyük bir suçta işçi sendikalarının,yasa gereği sendikaların gelirinin yüzde 10'unu üyelerinin eğitimine ayırmak zorunda ve iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymayanlara 88 ile 900 YTL arasında para cezası vermek zorunda,ikisinide yapmıyor sendikalar.Çalışanları görseniz anlarsınız ölüm kazalarının neden bu kadar çok olduğunu.

Yalova'ya taşınma sürecinin hemen gerçekleşeceğini sanmıyorum hatta iptal bile olabilir ama dediğiniz arsa sahipleri hakkında oldukça haklısınız.Ama bide olaya şu açıdan bakmak lazım,bilmiyorum tersaneye gittiniz mi ama inanılmaz gürültü ve deniz kirliliğine sebep oluyorlar.Burda da geçmişte yapılmamış planlamanın sonucudur.

TDİ'nin bu duruma gelmesindeki sebebin ödenekten öte çalışan insanların yapısı ve risk alamamak olarak görüyorum.TDİ de günlük rutin işler dışında hiçbir hareketlilik göremessiniz.Koyduğum fotoğraftaki Duty free ler gibi birçok örnek verebilirim size.Elindeki imkanları kullansalar kendi sermayesini oluşturabilirdi TDİ.Ama dediğim gibi ben işime geliyim,paramı alayım,nasılsa mevkimde iyi,hiçbir şekilde risk almayayım,Allah korusun elime yüzüme bulaştırırsam burdaki işimdende olurum mantığı yüzünden olduğu yerde saydı TDİ.Eğer TDİ KEGM'ünden sonra satılmassa tekrar ben inanıyorum Ulaştırma bakanlığı oldukça verimli işler yapacaktır.Satılacağınıda düşünmüyorum açıkcası.
Şöyle bir örnek vereyim,yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım TCDD ulaştırma bakanlığına geçtikten sonra tam olarak resmi bir bilgi bulamadım ama tahminimce % 200-300 arası büyüdü.Dünya üzerinde en ucuz taşımacılık demiryoludur ve bildiğiniz gibi Türkiye'deki tren yollarının kalitesi ve en önemlisi güzergahları dünya standartlarının çok çok altında.Tekrar bir demiryolu inşasıda mümkün değil gibi görünüyor ama Ulaştırma bakanlığı yaptığı birçok firma ile anlaşmasıyla demiryollarımızı gerek insan taşımacılığı gereksede diğer lojistik faaliyetlerle ilgili baya ilerletti.

Bu Almanya'nın

Buda Türkiye'nin

DLH'nin alanı ve kullanılmaması hakkında bilgim vardı ama hiç araştırmamıştım.En kısa sürede ona bakıcam bende merak ettim sebebini.

Son Düzenleyen oxygen; 12-05-2010 00:10.
Eski 12-05-2010, 08:55   #29

VTec_king - ait Avatar

2 Sene Anadolu Tersanesinde çalıştım
Şu anda kalkavanlarda çalışıyorum Sedef tersanesi bizim bünyemizde
Tersaneler full kapasite çalışıyor demişsin.krizdeİptal edilen siparişleri tamamlıyorlar yavaş yavaş kaynak oldukca.şu anda yeni yapılmayı bekleyen gemi parçalarıyla çöplük gibi oldu tersaneler
Havuzları olanlar Tamir yapıp günü kurtarıyorlar.
2010 senesi için devletin açtiği hızlı bot hucum bot savas gemisi ve römorkör ihalelerini almış tersaneler hariç hiç bir tersaneye yabancı bir firmadan gemi siparişi verilmedi
2011 için sanırım sadece izmitte bir tersaneye sipariş verildi
bu haberi okuyabilirsin
http://www.deniztv.com/HABER/21376/1...s-verildi.html
anlıyacağın ülkenin en büyük para kazanç kapılarından biri kapandı nasıl ne zaman açılır kimse bilemiyor.
Tek amaçları ülkeyi borç batağına sokup sürekli borçlanmamız dışarı bağlı kalmamızı sağlamak ve şu ana kadarda çok güzel yapıyorlar bunu.
Devletin kendine ait Hangi büyük gelir kaynağı kaldıki?

Eski 12-05-2010, 09:03   #30

imhotep - ait Avatar

Otomobil: Subaru Forester

mmustu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ya artık her olayın arkasından bişeylerin bi yerlerin satılmasına alışmamız lazımdı

ne kayıp trilyon ne ergenekon ne özelleştirme bunlar yalan işler

bizim en önemli derdimiz şuan vekillerimizin cinsel hayatı eğer ortada bir iktidar sorunu varsa nasıl bir iktidar olduğu önemli değil

aynen kanka elalemin skı bizi gerdi.. boş işlerle mılletin kafasını kurcalıyorlar sonra saman altı su spec.

Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.
imhotep isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2010, 09:35   #31
izo

izo - ait Avatar

Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT

OxYGeN´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Arkadaşlar 3 senedir Türkiye Denizcilik işletmeleri'yle içli dışlıyım.3 senedir özelleştirme söz konusuydu fakat yabancı bir firmaya devredileceği söyleniyordu.En azından Kıyı Emniyete bırakılması yabancı bir firmaya bırakılmasına oranla çok daha iyi bir durum..

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığına bağlı,ulaştırma bakanlığı şu anda demiryolları,telekomikasyon,TURKSAT uydusu,Denizcilik Müsteşarlığı gibi birçok alana bakmakta,Ulaştırma bakanlığı Binali Yıldırımı sevmesemde son zamanlarda oldukça iyi işler yapıyorlar,oldukça dinamikler.

Şöylede birşey sözkonusu TDİ'nin çalışma prensipleri hala 1960lardan 1970lerden ileri gidememiş,ellerindeki imkanları kullanamıyorlardı ve bu durumdan Bazı müdürler bile şikayetci,çünkü bu durum onlarında elini kolunu bağlıyor..
Belki bilmiyorsunuzdur İstanbuldaki Vapurların tamamı TDİ'nindi zamanında onlarda el değiştirdi,fakat vapurlarımızın üstündeki logolarda aynı şu anda TDİ'nin logosuyla..Belki bugün hala Vapurlarımız TDİ'nin elinde olsaydı bu kadar sağlıklı durumda olmazdı vapurlarımız ve bu kadar aksamadan sefer düzeni olmayabilirdi diye düşünüyorum..

Elindeki imkanları kullanamamayla ilgili bikaç foto koyuyorum anlıyacaksınız sizde ne demek istediğimi..

Limanların durumu oldukça kötü,bayaa bir bakıma ihtiyaç duyuyor..römorkörler falan olması gerektiği kadar bakımlı değil ve bu römorkörler dünyanın en büyük gemilerini Limanlarımıza yanaştırıyorlar,olabilecek bir hata titanic faciası gibi bi etki yaratır.
Son fotoğrafta sağ taraftaki bütün duty freeler kapalı durumda,kiraya verilmiyorlar büyük bir gelir kaynağı kullanılamıyor..belki hava alanları kadar turist gelmiyor ama yaz aylarında günlük ortalama 2 3 gemi geldiğini düşünürsek,her gemide de ortalama 2000 turist olduğunu farzedelim,liman alanının verimli kullanılmasıyla büyük bir döviz girdisi olur Türkiye'ye..malesef şu anda limanlardaki bakımsızlık ve imkan kısıtlığı sebebiyle bütün turistler limanın etrafındaki mekanlardan faydalanıyorlar..

Umarım hayırlısı olur.
izo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 12-05-2010, 10:00   #32

oxygen - ait Avatar

2 Sene Anadolu Tersanesinde çalıştım
Şu anda kalkavanlarda çalışıyorum Sedef tersanesi bizim bünyemizde
Tersaneler full kapasite çalışıyor demişsin.krizdeİptal edilen siparişleri tamamlıyorlar yavaş yavaş kaynak oldukca.şu anda yeni yapılmayı bekleyen gemi parçalarıyla çöplük gibi oldu tersaneler
Havuzları olanlar Tamir yapıp günü kurtarıyorlar.
2010 senesi için devletin açtiği hızlı bot hucum bot savas gemisi ve römorkör ihalelerini almış tersaneler hariç hiç bir tersaneye yabancı bir firmadan gemi siparişi verilmedi
2011 için sanırım sadece izmitte bir tersaneye sipariş verildi
bu haberi okuyabilirsin
http://www.deniztv.com/HABER/21376/1...s-verildi.html
anlıyacağın ülkenin en büyük para kazanç kapılarından biri kapandı nasıl ne zaman açılır kimse bilemiyor.
Tek amaçları ülkeyi borç batağına sokup sürekli borçlanmamız dışarı bağlı kalmamızı sağlamak ve şu ana kadarda çok güzel yapıyorlar bunu.
Devletin kendine ait Hangi büyük gelir kaynağı kaldıki?
Şu an tam kapasiteyle çalışıyorlar diyorum çünkü 2008de aldıkları siparişleri tamamlıyorlar..

İçinde bulunduğumuz durum sadece Türkiye'ye has bir durum değil,dünyanın genelinde yaşanan sorundan gemi inşa sektörüde etkilendi..verdiğin linkteki haberden bir parça koyuyorum.

Güney Kore: Gemi inşa sektörünü korumak için 2.6 milyar dolarlık fon ayrıldı. Gemi makineleri üretiminde KOBİ’ler arasında finansman, Ar&Ge ve yönetim desteği sağlayacak ağlar oluşturuldu.

Yunanistan: Gemi inşa sektöründe dünyanın numarası olan ülke, kriz döneminde diğer ülkelere sipariş ettiği gemileri iptal etmek zorunda kaldı. 2007 yılında 10 milyon euroluk yardım kararı alındı.
Danimarka: Danimarka Gemi Finansman Fonu’na 18 milyar Danimarka Kronu kadar borçlanma imkânı verildi.
Finlandiya: Sektörde yenilik çalışmaları için 2013 yılına kadar sürecek birsübvansyon programı başlatıldı.
Hollanda: Çok amaçlı ve içsulara yönelik her gemi inşası için 600 bin euroluk doğrudan teşvik kararı alındı.
İspanya: Sektöre kaynak yaratmak için 40 milyon euroluk destek paketi açıklandı.
Fransa: Gemi inşa şirketlerine finansman sağlayan kuruluşlara devlet garantisi verildi

2006 2007 yıllarında kriz olacağını hisseden büyük konteyner firmalarından birkaçı kendi aralarında krizi aşmak için güzel çözümler buldular ve şu anda olabilecek en az kayıpla yollarına devam ediyorlar..Örnek:Maersk,APL,CSCL,Hanjin.
Birçok ülke gemi inşayı ayakta tutabilmek için fon ayırmış ama dünyanın birçok ülkesinde de ülkenin gemi sektöründe önde gelen firmaları kendi fonlarını kendileri oluşturuyorlar bu durum için.aynı şekilde bugün selah,gemak,tuzla gemi endüstrisi,sedef isteseler bunu çok güzel bir şekilde yapabilirler.Son 10 yıl içinde bildiğim kadarıyla %350 400 gibi büyüme oldu gemi inşaa sektörümüzde.E noldu o zaman bu firmaların kazandığı paralar?sonrada gemi inşa sektörü bitiyor diyorlar.Aslında bitmiyor sadece global olarak nerdeyse dünyadaki bütün firmalarda daralma sözkonusu.öyle durumlar gelirki ihaleyi devlete bırakmak tek çözümdür.Bildiğim kadarıyla Kalkavanların üretim bandından çıkan gemilerin çok büyük bir kısmı kendi için yaptıkları gemiler.ülke ekonomilerine can verenler hükümetler değil,o ülkenin yatırımcılarıdır.bu durumlarda da bizim hükümetimiz kullanıyor bu kozu.Yani sorun hükümetten değil,yatırımcıdan başlıyor.Özelliştirmeye karşıyım özelliklede yabancı firmalara satılmasına ama gözardı etmeyelim ki bunun en büyük sebebi ülkemizdeki zenginlerin yatırımlarını ülkeleri için değil kendi soyadları için yapmalarıdır,böyle oluncada hükümet tabiikide yabancı firmalara satıyor kaynaklarımızın büyük kısmını.Bilmiyorum satılan kaynaklarımızın ihalelerine dikkat ettiniz mi hiç,Türk firması göremiyorsunuz,bunun sebebi yeterli güçlerinin olmaması mı sizce ?

Durumların büyük bir kısmı TV denen saçmalıktan takip edildiği ve yorumlar hep TV'lere göre yapıldığı için güzel şeylerden de pek haberimiz olmuyor.Birazda güzel şeylerden örnekler verelim..

http://www.todayszaman.com/tz-web/de...3483&bolum=106

Güzel bir tartışma oluyor teşekkür ederim ayrıca vtecking

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 18:13 ::::