bendede yazio kocaman A/T die :)
Printable View
ruhsat yenilemelerinde ya da yeni tescillerde kullanılan ek ali ek 1 şöförler odasından ya da takipçilerden alabilirsin
bu ek1le olacak iş olmayabilir tadilat projeside isteyebilirler araç özelliği değişiyor
Saolun Arkadaslar bılgılendırmelr ıcın.
P.tesı Bakıcaz otomatık Vti Sanzımanın durumuna . Icımıze sınerse takıcaz sınmezse Otomatık Balata setı degısıp devam manuelı eledık.
Alicim biliyorsun benim araçta 99 Civic HB AT.. O yıllarda ruhsat detaylarını işlerken saçma sapan hatalar ve manasız ibareler düşüldüğü çok olduğundan bu yıllardaki birçok otomatik araçta AT yada Otm. diye yazıyor maalesef.. O olmadı zaten servis kaydında gözüküyor..
Baya araştırdım.. Çıkmacıdan 1.4is manuel şanzumanı buldum ancak benim ruhsattada at yazıyor.. Sıkıntı yaşarmıyım nasıl olur diye araştırdığımda ilk olarak trafikten birilerini ayarlayarak paraf attırabilirsin at silinir gider dediler..
Daha sonra İkiler Honda'dan Hüseyin abiyle görüştüm ve aracı olduğu çıkmacının resmi işlemlerini yaptığı kişiyle görüştüm..
Kişi bana y.servisten onay almam gerektiğini, işleme başlamadan önce y.serviste imzalı bir belge açtıracağımı işlemi yaptıracağımı bu arada yapılırken proje çizileceğini ve işlem bittikten sonra y.servise imzalı belge ile gidip son onayı yine imza ile aldıktan sonra (yani uygundur gibi) elimdeki proje ve imzalı belge ile birlikte muayeneye gitmem gerektiğini, ardından ise komple araç muayeneye girdikten sonra trafikteki işlemleri başlatıp beklemem gerektiğini ve onaylanırsa (Ki bu yolu izlersen onaylanır, başka türlü işletme şansın yok dedi) ruhsatıma işleneceğini söyledi..
Maaliyetler konusunda ise; proje ücreti konusunda tam bir fikrim yok ancak kısa araştırmalarım sonucu 500 tl civarı tutacağını öğrendim.. y.servis tanıdık var ise bu imzalı onay belgesini ücretsiz verilebileceğini öğrnedim.. Zaten şanzuman ve işçilik fiyatlarıda sana kalıyor, yani yaptıracağın yere bağlı bir durum.. Ardından 127 tl muayene ücreti ve 108 tl civarında çift yaprak ruhsat işlemi kalıyor.. Tabi muayene öncesi ek-1 formu doldurtman gerekiyor.. Bunuda 1 hafta önce benim dayının aracının işlemlerini yaptırırken 10 tl'den 20 tl'ye çıktığını gördüm.. Sadece işletme sanırım 700-750 TL'den aşşağı çıkmaz..
Durum bu.. İstersen msnden daha detaylı konuşuruz online olduğum zamanlar ;)
@ Sarp Saolasın kankm ılgın alakan ıcın. Manuele gecme olayı ıptal su yazdıklarını bende arastırdım. Gerek yok. yanı :)
Arkadaslar KIZIMIZ oldu :) Dıslıler'de kırıklar var benım Dıslı bulsam cıkma sanzımanla aynı fıyata gelıcek veya daha fazla bulamama sansımda var .
sımdı Cıkma d16y Otomatık Sanzımanı Aranıyor Haberınız olsun lutfen.
-----------------
eet 1750 2250 arasında degısen fıyatlar var.
emreekin e sorsaniza 2 sene oldu yapali
Onla cok konustuk. O dırek verdı otomatık sanzımanını Manuelı aldı dıe bılıorum + manuel yapmak ıstemıorum Zaten orj bı yere kalmadı barı mekanıkı orj kalsın arabanın. Satınca ınsallah cıft egzantrıklı bısılere bınerız manuel.
---------------
ya hju Hakan ustaya gıttım o mekanık'ı olan her yere sorduruo Araba zaten ıkılerde onlarda soruyo bırak su cıkmacı tanıyorum showunu ya