User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Hafta sonu avı siz olmayın

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hafta sonu avı siz olmayın

Aman dikkat! Çetelerin yeni adresi internet üzerinden ev, araba arayan vatandaşlar…

Dolandırmak için hafta sonunu tercih eden hırsızlar, sahibinden ev, araba, arsa satan sitelere verdikleri ilanlarla vatandaşın canını yakıyor. Peki ama nasıl?

Sistem nasıl işliyor?

Örneğin ikinci el temiz ve uygun bir araba arayan vatandaş, internette ‘sahibinden satılık’ ilanlarına bakıyor. Piyasa değeri 20 bin lira olan bir arabanın 17.500 liraya satışa çıktığını görünce, inanamıyor. Özelliklerine bakıyor: Boya yok, değişeni yok, yani kazasız. Kilometresi deseniz, 100 binde… Eğer tüm bunlar gerçekse, süper bir balık tuttuğunu düşünüyor. Tek sorun kendisi Ankara’da, araba Mengen’de… Ama olsun gitmeye değer..

Çeviriyor ilandaki numarayı. Genç bir adam açıyor telefonu. “İlandaki her şey doğru, istediğin ustaya göster. Bolu’ya getireyim istediğine göster” diyor. Alacak adam heyecanla, “Tamam ben geliyorum, sakın kimseye satma” diyor. (Kritik sözcük kimseye satma, ağa düşmek üzere)

Baba devreye giriyor!

Bunun üzerine genç adam, “Ben bilmem, babam bilir” diyor.

Aysel ALP yazıyor hurriyet.com.trFonda çoluk çocuk sesleri (alıcı için güven duygusu yaratıyor, bunlar gerçek satıcı, diye düşünüyor) o sırada (tesadüf bu ya) baba da içeri giriyor. Telefonu babaya uzatıyor…

Alıcı, bu kez babaya kendisini beklemelerini ve yola çıkacağını söylüyor. Sözde baba ise, “Arabayı görmeye gelecekler. Sana söz veremem adam beğenirse satmak zorundayım” diyor.

Oltaya ‘Kaparo’ sözüyle takılıyor!

Alıcı telaşlanıyor, ‘kaparo göndersem’ diyor. (Oltaya geldi, sayılır)

“Tamam, yarım saat içinde 500 lirayı gönderdin, gönderdin değilse satarım” diyor baba.

Alıcı iyice telaşlanıyor… EFT yapamayacağını biliyor ama satıcı, bankamatikten gönderebileceğini söylüyor. Bunun üzerine hızla bankamatiğe koşturuyor. Ama nafile… Bankalar farklı olduğu için bankamatikten de göndermek mümkün değil. Satıcının bankasında hesabı olan bir arkadaşından yardım istiyor. O da göndermeyi başaramıyor..

Utanın, dağdaki çoban göndermişti!

Tekrar arıyor, adamı. Olmuyor, diyor. Sözde yaşlı baba, “Utanın! İkiniz de üniversite mezunusunuz. Bir para atmayı başaramadınız. Dağdaki çoban şimdiye göndermişti” diyor. Ve yol gösteriyor: “Postaneden posta çeki ile gönderin” deyip posta çeki hesap numarasını veriyor…

Alıcı derin bir nefes alıyor, koştur koştur postaneye gidiyor.

500 lira kaporasını gönderince rahatlıyor. Adamı arıyor, parayı gönderdiğini belirtip, pazartesi buluşmak üzere sözleşip telefonu kapatıyor.

İçine kurt düştü ama geçmiş olsun!

Kısa bir süre sonra adamı arabanın plakasını sormak için arıyor. Adam bir plaka söylüyor. Genç adam not etmiyor ama plaka harflerinin YZ olmasına takılıyor. Oysa 2005 model bir arabanın harfinin böyle olmaması gerektiğini biliyor. İçine kurt düşüyor. Adamın Tarım Bakanlığı Mengen ilçe müdürlüğünde çalıştığına dair sözlerini anımsayıp, ilgili yeri arıyor. Ama bekçiden, öyle bir adam çalışmadığını öğreniyor.

Polis arkadaşı: Hapishaneler dolu, Yakalansa nereye koyulacak?

Nöbetçi savcılığa gidiyor. Adamın verdiği cep telefonlarını dinletip, yer tespitinin sağlanması için.. Ne de olsa dinlemenin kolay olduğunu düşünüyor. Zaten herkes herkesi dinliyor.

Ama o kadar çok kişi sıradaki, herkes savcıyı bekliyor. Sıradakilerin bir ikisinin öyküsünü dinliyor. Onları dinleyince, yasal yollardan telefon dinletmenin hiç de kolay olmadığını anlıyor.. Umutsuzca çıkıyor sıradan…

Ama eğitimli bir insan olarak başına geleni içine sindiremiyor. Kaçakçılık Şubesinden bir polis arkadaşını arıyor, ne yapılabilir, diye soruyor. “Geçmiş olsun abi dolandırılmışsın, yapacak bir şey yok” karşılığını alıyor.
    “Nasıl olur, telefon numarası şu, hesap numarası da var. Ayrıca posta çeki hesabı var. İzi sürülebilir” diyor. Polis arkadaşı, “Yakalamak isteyen kim ki, hapishanelerde yer kalmadı. Yakalasan bile nereye koyacaksın” diyor.

500 liraya ülke gerçeği!

ikinci el bir araba almaya çalışırken, “Dolandırıcıların nasıl çalıştığını, savcı ve polise düşen insanların çaresizliğini, hapishanelerin durumunu” öğreniyor. 500 liraya mal olsa da…

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14863166.asp?gid=373

neler donuyor dıkkatlı olmak lazım

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    güzelmiş ben bir kaç ilan gördüm böyle ...

plaka ve motor no istiyorum orada kalıyoruz devamı gelmiyor

plakası kapalı olanlar il ilçe detaylı ilan verip güven oluşturmaya çalışanlara dikkat...
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka saklama sebebi nedir acaba ? kaza sorgulama dicem arabanın yanına gidincede bir kısa mesaj ile yapılabilir bu

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka kapatmak özel bir durum yoksa bence saçmalıkta öte bişey değil,eğer ben malıma güveniosam onu gögsümü gere gere gösteririm güvenmiosam da saklamam direk yazarım şurasında şu var burasında bu var die

MRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yatacak yerleri yok bu şerefsizlern

01ASU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka kapama olayı şöylede olabilir belkide yıllardır kullandığı şahsi plakasıdır şehir dışına satınca aracı ***** plaka boşa düşüyor ve geri alınabiliyor.
    Alıntı ASU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok çok iyi maşallah asulara...Adana'da bu ASU plakaların serisi sizde herhalde değil mi ?
    ASU SERİES UMUT ZİYAN

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim polis arkadaslarım olacak, o herifin yerini tespit edip gırtlagını sıkamayacagım, öyle birsey imkansız

Her türlü bulunur istedikten sonra
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

caglarcb
    Misafir
    Kolpaların yaptığı şerefsizlik oraya hiç değinmiyorum bile, e m*al adam şehirleriniz aynı değil, aracı görmedin, ne diye internette gördüğün 3 satır yazıya inanıp yollarsın o parayı? Eğitim şart.

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim polis arkadaslarım olacak, o herifin yerini tespit edip gırtlagını sıkamayacagım, öyle birsey imkansız

Her türlü bulunur istedikten sonra
    sahıs sahte plaka sahte telefon kontorlu hatsa atmıs cope adam almıs 500 u cok zor yavuz bulunması bunun gıbı bınlerce dosya vardır emnıyette

özgür67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok aşırı lüks araçlar olmadığı sürece plakası saklanan araç sahiplerinin yaptığı kimse kusura bakmasın benim gözümde dolandırıcıdan başka birşey değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı duruma bizde düştük 200 tl paramız gitti parayı geçtim.Taa antalyadan kastamonuya gittik :@ Ama gittiğimizde öyle birisi öyle bir araç yoktu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne o.ç ları türedi memlekette...

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yawss arkadaşlar böyle oyunlara nasıl gelirsiniz
    Kim olursa olsun adamı görmeden etmeden para göndermek fln bunlar eskilerde kaldı hırsızlar bile aşmışlar kendilerini baksanıza telefon görüşmesinde arka fonda çoçuk sesleri fln yapıyorlarmışya offf diyorum yaniii bu kadarda olmaz ki
    Manyahh nann bunlar...duygu sömürüsü resmen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gormedigin arabaya nasil kapora verirsin anlayamiyorum.
    su plaka kapatma olayini anlamis degilim plaka bilinse ne olacak.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

CallMeInsane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu işler eskidi yau

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mıllet neyden ne umut edıyo ya hay anasını ...
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)