User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
77 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Jant Yay sorunsalı????

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl olmuş jantlı halı
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum arada kaynadı senın foto .
    Elıne saglık guzel olmus .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı __FrK__ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl olmuş jantlı halı
    Tebrikler çok başarılı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyvallah eyvallah
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

maverick2305 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar konu açılmışken sorayım Volk CE 28 replica bulma şansımız var mı 16 inc ?

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasalar butun yorumları okudum oncelıkle yay olayı her arabada farklılık gostermektedır bunun yanında bende neredeyse 1 sendır aracıma yay takıcam bırısı dıyo h&r tak mukemmel oburu dıyor eıbach tak super fakat benım vardıgım sonuc en sonunda bır hondacı arkdasımdan geldı aracının basıklıgını cok begendım ve kendısı h&r marka 3.5 cm kullandıgını soledı bende h&r takıcam. kendımde gordum honda cok guzel duruyordu ve son olarak pıyasadakı en ıyı yay eıbach ve h&r dıgerlerı daha populer bu yaylara gore ve ıkıncı olrak vardıgım sonuc eıbach konforu daha ıyı ama takıldıgında ozelııkle 3.5 cm hıc yay takmamıs gıbı bır goruntu cıkıyor en azından seat leon audı a3 te taktık gorduk. h&r ıse bmw 320 corsa ve honda cıvıcte gordum gayet guzel dusurmusutu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaniss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasalar butun yorumları okudum oncelıkle yay olayı her arabada farklılık gostermektedır bunun yanında bende neredeyse 1 sendır aracıma yay takıcam bırısı dıyo h&r tak mukemmel oburu dıyor eıbach tak super fakat benım vardıgım sonuc en sonunda bır hondacı arkdasımdan geldı aracının basıklıgını cok begendım ve kendısı h&r marka 3.5 cm kullandıgını soledı bende h&r takıcam. kendımde gordum honda cok guzel duruyordu ve son olarak pıyasadakı en ıyı yay eıbach ve h&r dıgerlerı daha populer bu yaylara gore ve ıkıncı olrak vardıgım sonuc eıbach konforu daha ıyı ama takıldıgında ozelııkle 3.5 cm hıc yay takmamıs gıbı bır goruntu cıkıyor en azından seat leon audı a3 te taktık gorduk. h&r ıse bmw 320 corsa ve honda cıvıcte gordum gayet guzel dusurmusutu
    Haklısın sonunda duzgun bır yorum geldı
    Eıchbach konforlu fakat hr gıbı basmıyor yanı ıkısınınde 3.5cm ını dusunursek hr cok basıyor..
    En bastada demıstım zaten 5cm eıchbach 3.5 hr den azıcık fazla basıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda düzgün bir yorum geldi ha

Kaç aydır civic sahibisin? 4? 5? 7?
    ya da şöyle sorayım..
    Ehliyet kaç yıllık? 1? 1.5? 2?

Bazen çok eğlendiriyor şu forum beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9 aydır 2010 premınıum sahıbıyım.
    Ehıyetı bosver arabayı ehlıyet surmuyor.. Sımdı cevap yazıcam ama yalan soluyorum gıbı anlasılacak yada tepkı gorucem bu yuzden ben cevaplamıyım..
    Cevremdekı kısılere ant. grubundan tanıdıklara sorabılırsın benı, (NASIL KULLANDIGIMI VS.)
    Dahada konuya cevap yazmıyorum, konuyu açan arkadaşla msnden gayet guzel muhabbet edıyoruz..
    Benle derdi olan varsa 0532 607 63 17

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonunda düzgün bir yorum geldi ha

Kaç aydır civic sahibisin? 4? 5? 7?
    ya da şöyle sorayım..
    Ehliyet kaç yıllık? 1? 1.5? 2?

Bazen çok eğlendiriyor şu forum beni
    sen her konuyu boyle karıstırmak zorundamısın arkadas burda yalanmı söylüyor Sen kaç yıllık söförsün ?? Her 5 10 yıllık ehliyeti olan çok iyimi kullanıyor yada bilgi sahibi oluyor.Yeni civic hakkında nekadar bilgin var peki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonradan devreye girip maydonoz olma sen.. sana ne?
    mesajı şikayet edildi vatandaşın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonradan devreye girip maydonoz olma sen.. sana ne?
    mesajı şikayet edildi vatandaşın..
    nasıl banane burası forum değilmi az önce kendin dedin İstediğimi düşüncelerimi yazamam diye bi kuralmı var

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tmm arkada$lar Devam etmeyelim bu kdr konu nereden nereye gheldi
    herkesin zevki ayrıdır farklıdır
    herkesde kendi beğendiğini sunmu$tur..

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nakayama Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl banane burası forum değilmi az önce kendin dedin İstediğimi düşüncelerimi yazamam diye bi kuralmı var
    sunu$ tarzın yanlış arkada$ım.

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok estafurullah bana laf düşmez.. şahin sahibiyim ben

Şaka bir yana dikkat ettiyseniz burada halen kulaktan dolma bilgilerle yazılıyor. Ben HR yi sert diye duydum, aa ben de yumuşak diye duydum şeklinde yorumlar yapılıyor ki aslında buna hayret ediyorum..

215 x 45 x 17 jant ve lastik takımı ile birlikte 3.5" H&R kullanıyorum.
    En ufak bir sürtme yaşamadım.

Orjinal jantlarım 205 50 16 idi.
    17" jantlara çıktığım için, 50 yanak kalınlığını 45 e indirdiğim için konforda pek tabiiki bir azalış oldu. Ancak benim için kabul edilebilir düzeyde idi.. Konforda aşırı bir sorun yaşamadım. Çok yumuşak olup virajlara girdiğimde de pinpon topu gibi sekmiyorum. Ki eibach larda olan bir konudur bu. Gayet memnunum aracımın basıklığından da konforundan da yol tutuşundan da..

Aslında burada kişinin beklentileri öne çıkıyor. Şu iyidir bu iyidir demekten öte,

* Kütür kütür giden esnemeyen bir araca mı sahip olmak istiyorsunuz?

* Benim için görüntü çok önemlidir ve benim zevkim de yollarda sürünen bir görüntüdür, yol bozukluklarını o tip yollara girmeyerek halledebilirim mi diyorsunuz,

* Görüntü de olsun, ancak çok da fazla sert bir aracım olmasın, başkalarının da konforunu (eşim annem babam aile vs) düşünmek zorundayım mı diyorsunuz? (Benim seçimim bu oldu)

şeklinde biraz daha geniş düşünmek lazım sanki? Siz ne dersiniz?

Ayrıca aşırı düşüklük isteniyorsa coil-Over alınmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
    Stock amortisörlere 3.5" ten fazla takmanın sağlıklı olmadığını çoğu kişi söyler. Yürüyen aksamda üretim amacını zorlayıcı bir takım uygulamalar yapmak benim güvenlik anlayışıma ters bir durum.

1.5 yıldır dünya üzerindeki hemen hemen tüm yabancı forumlar dahil her yerde civic ile ilgili tüm güncel konuları ve teknolojileri bu güne kadar takip ettim, takip etmeye de devam ediyorum. Tüm bu araştırmalar ve gerçekten "bilir kişiler" in referansları sonucu 3.5 H&R tavsiye ettim Hüseyin kardeşime. Abi çok iyi basıyor şunu al gibi yorumlar değildi bunlar..

Memnun olmadığım bir ürünü tavsiye etmem sonuçta ki 65km/h ile spin attığım virajlara artık 110km/h ile girdiğim gibi çıkıyorsam H&R ye kötü denmesi benim için tuhaf bir durum haline gelir..

Lastik yarma (40 yanakta yaşanması muhtemel)
    Performans azalışı, (3-4 bin TL lik jantlar haricindeki jantlarda mutlaka yaşanacaktır)
    Yakıt tüketimi yüksekliği (Bknz yukarıdaki açıklama )
    Alt takımların zorlanması ve
    Jant yamultma gibi sorunların yaşanmaması ve aracın sağlıklı bir şekilde kullanılması anlamında da 17 jant tavsiye ettim.

18 de tercih edilebilir ama bahsettiğim gibi biraz keyfi işler bu konular

Görsellik bir yere kadar, önemli olan kullanılabilirliğidir bana göre.. 20 jant takan da var ama 30 yanak lastikle kullanamadıktan sonra çok bir anlam ifade etmiyor benim için görselliği..
    Güzel Açıklama Teşekkürler

Hangi mesajı? Şahin e benzettiğinizi mi (basıklıktan mütevellit)
    Yoksa 5cm olanın daha iyi basacağını mı,
    Yoksa HR nin rezil ötesi saçma sapan bir marka olduğunu mu?
    O kadar çok mesaj yazmışsınız ki bilemedim hangisini okuyacağımı..

Tekrar ediyorum benim olaylara bakış açım çok daha farklı.. Bazı arkadaşlar anladı zaten..

Eibach ı kötülemiyorum bu arada.. İyi yaydır.. Lakin ben H&R tavsiye ederim. Kendim kullandığım için de değil.. Daha iyi olduğunu bildiğim için..

Bir de takılacak iki yay vardır, H&R ve Eibach tır bunların markaları da.. Diğer markalar bu iki markanın muadilidir.

Neyse..

Peki siz daha iyi bilmiş olun.. Burada bişeyleri yarıştırmak çok anlamsız zira..

Bilgilerimi paylaşmak belki birilerine yardımcı olmak, zamanında benim verdiğim yanlış kararları başkaları vermesin, zaman ve maddi kayba uğramasın diye yazıyorum yoksa ne zaman tüketirim ne de emek harcarım..

Bu kadar kelam yeter

Sevgiler saygılar herkese..

abi okadar çok mesaj yazmışsınız vs derken yanlış bilgi sahibi olabiliriz siz kulanıyorsunuz yorumunuzu söylersiniz fakat bu tarz biraz ezici geldibilmemk ayıp birşey değil sonuçta bilmeyen kişi kulağna kendi araştırmaları sonucunda gelen yorumlar ile sonuçta hareket eder mert sende biraz sakin osan iyi olur böyle tartışma gerektircek bir konu yok ortayı bulun gitsin coil ex takın coil ex eibach ile aynı kalitede bir yay hadi yeni bir konu biz ithal ediyoruz istanbl ünisinde eibach ve coil ez teste alınabilirhehe

Alıntı ocean0636 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    9 aydır 2010 premınıum sahıbıyım.
    Ehıyetı bosver arabayı ehlıyet surmuyor.. Sımdı cevap yazıcam ama yalan soluyorum gıbı anlasılacak yada tepkı gorucem bu yuzden ben cevaplamıyım..
    Cevremdekı kısılere ant. grubundan tanıdıklara sorabılırsın benı, (NASIL KULLANDIGIMI VS.)
    Dahada konuya cevap yazmıyorum, konuyu açan arkadaşla msnden gayet guzel muhabbet edıyoruz..
    Benle derdi olan varsa 0532 607 63 17
    mert yakışmıyo bu tarz şeyler sana lütfen

sen her konuyu boyle karıstırmak zorundamısın arkadas burda yalanmı söylüyor Sen kaç yıllık söförsün ?? Her 5 10 yıllık ehliyeti olan çok iyimi kullanıyor yada bilgi sahibi oluyor.Yeni civic hakkında nekadar bilgin var peki
    ciddimisin bilmiyorum ama Engin bey yüzdeye vurursak civic konularında her zaman mantıklı mesajlar atıyo dikkatle okudum şuana kadar konulardaki mesajlarını güzel ve doğru bilgiler var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çıkışınız biraz sert bu bir yorum değil insanı kışkırtıcı bir mesaj

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu arkadaşın öncelikle ne istediği önemli olan ! Tartışıcak veya bu iyi bu kötü denecek bir ortam yokki ? her yayın kendisine göre karakteristik özellikler var ! Örneğin ; eibach ve h&r konfor ağırlıklı yaylardır , coilex marka yaylar basılma özelliğyle öne çıkmış bir yaydır , apex pist yayıdır ancak konfor yoktur vs. diğer yay markalarınında özellikleri değişmektedir lütfen o iyi bu kötüden ziyade istenilen aranan özelliğe göre tavsiye edelim. yoksa her yayın hitap şekli farklıdır.

yaniss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu arkadaşın öncelikle ne istediği önemli olan ! Tartışıcak veya bu iyi bu kötü denecek bir ortam yokki ? her yayın kendisine göre karakteristik özellikler var ! Örneğin ; eibach ve h&r konfor ağırlıklı yaylardır , coilex marka yaylar basılma özelliğyle öne çıkmış bir yaydır , apex pist yayıdır ancak konfor yoktur vs. diğer yay markalarınında özellikleri değişmektedir lütfen o iyi bu kötüden ziyade istenilen aranan özelliğe göre tavsiye edelim. yoksa her yayın hitap şekli farklıdır.
    kesınlıkle katılıyorum su cok ıyıdır yazcak tecrubeye sahıp degılım fakat eıbach ıle h&r konfor ozellıklıdır bırı dusurur bırı cok dusurmez arkdasımız yukarıda yazmıs o zman eıbach 5 cm takıcan basmsı ıcın ama sanırsam 5 cm takınca yolda zıplama cok oluyore yanlıs bılıyorsam kusra bakmayın ve su konuyu lutfen baska yerlere tasımayalım herkez bılgılerını paylassın bızde bıseyler ogrenelım :9

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin kendine göre bir deneyimi ve konfor yapısı vardır en baştada dediğim gibi yani

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)