|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: s13 200sx
|
Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı da 180 liradan 95 liraya indirildi.
Pasaportlar için 138 lira olan değerli kağıt bedeli de 50 liraya düşürüldü. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126,05 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcı 180,15 liradan 95 liraya, 2 yıllık pasaport harcı 304 liradan 155 liraya, 3 yıllık pasaport harcı 424 liradan 220 liraya, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı da 616 liradan 310 liraya düşürüldü. Maliye Bakanlığının, “Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği” ile “Harçlar Kanunu Genel Tebliği” de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, 210 sayılı Kanuna ekli ve 5281 sayılı Kanunla değişik Değerli Kağıtlar Tablosunda yer alan Pasaportların bedelleri, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 50 lira olarak belirlendi. Pasaport Harçlarının hesaplanmasında da değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeye göre Konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan pasaport harç tutarlarının hesaplanmasına esas olacak emsal sayının yeniden tespit edildi. Konsolosluklarca döviz cinsinden alınmakta olan harç miktarlarının hesaplanmasında esas teşkil edecek emsal sayılarda pasaport, vize, ikamet tezkeresi ve yabancılara çalışma izin belgesi harçlarını düzenleyen 6 sayılı liste için 0,40 olarak uygulanan emsal sayı, bugünden itibaren 0,75 olarak belirlendi. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15081207.asp?gid=373 Son Düzenleyen 34btr1907; 20-06-2010 14:27. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]()
Otomobil: 220-221
|
rusya akar o zaman agaaaaaa
![]() pasaport ucuzlamışken alıp akmak lazım alemlere ![]() edit : bu rusyayla vizeler kalktı mı kesin olarak
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: var
|
kimbilir simdi nerden gecirecekler
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Bravo HGT & Lancia Delta 1.6 Mjet & Punto Evo MJet & Anadol :)
|
gecen hafta 3kişi yeni pasaport cıkardık 2 yıllık vize ile birlikte. giren girdi o zmn bize
__________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Wagoon :)
|
2 pasaprota 5 yillik harc icin 1300 lira yatirdim a.q. ben bunlarin. yedi sulalerine benzin pompasini kapatmadan 1300 yil akaryakit akittirayim.
__________________________________ mgnPower since1996 |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: x sechs
|
geçen ay bitmişti zamlar gelince yenileme filan şimdilik gerek yok demiştim iyi olmuş bir arada cipli yaptırayim ...
bilgilendirme için teşekkürler... __________________________________ 15 AY KAPALI
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 2011 fd6 2008 cordoba
|
sonunda be dunyanın en pahalı pasaportu bızdeydı
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: VPN S2000
|
bende almaı dusunuyordum iyi olmuş böyle
__________________________________ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: r53 mcs Eskiden d16 t :(
|
oh be bende yurt dısına gıdemıyodum uyuz olmustum sadece su kagıda 500 lıra para ıstıyolardı sımdı yurt dısı daha kolay oldu
__________________________________ hani bu turbo ies vti gecemezdi ya şimdi denemeye araç bulamıyoruz nasıl olucak ??? |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yok
|
iyi oldu bu son fiyatlar... ailesinde 4 5 kişi olanlar ve 3-6 yıl uzatanlar resmen soygun yapılıyordu... gürol abi mesela senide iyi soymuşlar... bununla beraber haftaya yeni pasaportu alacağım (sözde hiçbir artısı olmayan sadece biometrik fotograf ve barokod saçmalığı eklendi o kadar)
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: mk4 supra
|
tuhhh 5 senelik yeni çıkardım gitti 750 lira
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Toyota camry & audi a4 1.8T Quattro
|
2009 ekim aynida Washington buyukelciliginde uzattim pasaportumu 5 yil icin $120 gibi birsey odedim...Tr;de neden bu kadar pahali anlayabilmis degilim..Alt tarafi bir kase vuruyorlar.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: ef
|
__________________________________ her yeni yıl bizim için yeni bir umut bir arada artar mutluluk |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: CTR & Megane II Hb
|
geçen hafta başvuracaktım 5 yıllık uzatma için zaman bulamamıştım iyiki beklemişim.
hala çok pahalı pasaportlar, yurtdışındaki büyükelçilikte uzatsanız çok daha ucuza geliyor... sineğin yağının peşindeler resmen... __________________________________ www.seslidusunuyorum.com "japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Vay arkadaş yaa ben aptıralı 1 ay oldu olmadı paramı geri alabilirmiyim acaba 2 yıllık yaptırmıştım yaa
__________________________________ Oldies but Goodies TechTurkey Steam Grup PSN: ERel306GTI Steam:erel306gti |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
bende vaktim var diye acele etmiyordum
aferin bana yeni pasaportlarda meslek hanesi eski pasaportlarda ki gibi mi ?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
|
|
|
|