benım anlamadım bu aracları tr vatandaşları alamıorsa babam nasıl aldı?? cok iyi hatırlıorum 07 MA plakaydı araç:s
Printable View
Tunink55 MA plakalı aracın satışı basit olsa herkes yapar..
Adam gitti opel bayinden vergisiz algısız sıfır CRUZE çekti 40 lık arabayı aldı 25 e ,ve bıktı bisene sonra satıyo 20 ye gitte al bakalım nası alıyosun ? Velevki almaya kalktın devlet kerizmi senden o vergileri almıcak ?
Adam o arabayı satamassa gümrüğe kalıyor benim bildiğim ancak gümrükten alırsın vergisini ödeyerek,
Aynı uygulama sakat araçları içinde geçerli...Sakat aracını satın almak istersen mutlaka aradaki vergi farkını ödersin
Anladığım kadarıyla MA plakalı araç sıfır olduğunda alınmıyor sadece önceden TR vataşı bir şahsa ait olup daha sonra yabancı bi kişinin alıp MA plaka olduğu ve yabancının TR vatandaşı başka birine satabileceği zaman satışta bi problem olmuyor doğrumudur??
Şu ma plakaları görünce hep aklıma kktc zz plakalar geliyor.Aynı sistem 2001e kadar ordada vardı taki öğrenciler e30larla adanın altını üstüne getirene kadar :)
Bir de Kıbrıs'ta ZZ'ler vardı. :D Zorunlu ziyaretçi. :D
kıbrıslıların tabiri ile zararlı ziyaretçi :D :D
Hort..
Mesela; 34 ML*** Plaka bir araç var açıklamaya fln 'yabancıdan yabancıya' yazmamış ve araç kendi piyasa fiyatlarına sahip 2011 model bir araç..
Güncel kanun değişimi var mı?
Bu aracı ben sade bir TC vatandaşı olarak satın alabiliyor muyum? Karı ağrısı yapar mı? Bilirkişi arkadaşlar yardımcı olunuz teşekkürler..
Şu an bazı plakalar 34 ma 1234 seklinde sultanbeyli şubenin verdiği .yabancıdan yabancıya olanlar 34 ma 123 şeklinde.buna dikkat ettinizmi.
Misafir araç da olsa satmadan önce vergisini falan ödeyip normal hale getirmiş olamaz mı?
olmuyor, ekstradan tr de eğer 2. el bir araç alp mavi kartınız yoksa türkyede yinede oturum izniniz varsa ma serisinden veriyorlar. bu arabaları satın alabiliyorsunuz. Bende MA plaka sahibiyim, yasayı iyice zorlaştırdılar. çoğu polisinde olaylardan bir haberi yok. Geçen manisada polis durdurdu, bunu 6 ay sonra çıkarcanmı diyor :)
Volkswagen Polo 1.4 Comfortline 2011 Model 48.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 566728063
Araç bu arkadaşlar.. Teşekkürler..
Yalova da bazı mahallelerde 10 araçtan 14 tanesinin plakası MA ve yine aynı mahallelerde alkol kokusunu yok eden sakız ve bitkisel ot satılıyor