|
|
#1 | |||
![]() |
Vergi ve trafik cezaları silinecek!
11:19 | 06 Temmuz 2010 Otomotiv sektörüne destek olmak amacıyla geçen yıl şubat ayında uygulamaya konulan hurdaya çıkartılan araçların vergi borçları ve trafik para cezalarının silinmesine ilişkin düzenlemenin kapsamı genişliyor. Süresi 30 Haziran’da sona eren uygulama 2011 yılı sonuna kadar uzatılırken, 1979 ve daha önceki tarihlerde trafiğe çıkan araçlar için geçerli olan düzenleme, 1985 yılına çekildi. Daha önce gerçek kişilerin yanı sıra sadece yolcu ve yük taşımacılığı yapan şirketlerin yararlanabildiği düzenlemeden, artık tüm şirketler yararlanabilecek. 25 YAŞ VE ÜZERİ Meclis tatile irmeden yasalaşması eklenen düzenleme, model yılı 1985 veya daha eski olan motorlu taşıtlarını 31 Aralık 2011 tarihine kadar hurdaya çıkartanları kapsıyor. Aracının yaşı 25 ve daha fazla olanlar kayıt ve tescillerini sildirerek, araçlarını İl Özel İdareleri’ne bedelsiz teslim edecekler veya Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) götürebilecekler. VERGİ VE TRAFİK CEZALARI SİLİNECEK Aracını bu şekilde hurdaya çıkartanların 31 Aralık 2011 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezaları silinecek. Ayrıca, hurdaya çıkartılan bu araçların plakasına 28 Şubat 2009 tarihine kadar kesilen trafik para cezaları da affedilecek. Yeni düzenlemeyle yolcu ve yük taşımacılığı yapan şirketlerin yanı sıra diğer şirketler de 25 yaşından büyük araç filolarını yenilerken af hükümlerinden yararlanabilecekler. ESKİ ARAÇLARI DA KAPSIYOR Bu arada, yeni düzenlemeyle 5 Temmuz 2003 tarihinden önce çalınan veya çekme belgesi alınan araçların motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası borçlarının silinmesine ilişkin düzenlemenin de kapsamı genişletilecek. (Gazete Habertürk) |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: .
|
Paylasım iicn tsk.Güzel bi haber
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
sana faydası varmı muştum onu de bağaa
![]() bide bu konuyu sen açtın yaa bu kanunda iptal olur
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
eke 83 modeldi sanırım onuda kapsıyor
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: B18c Swap EK (4dr) - Fd2 TypeR - e60m5 :) Mesela yani
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
hacı arabayı sattım yaş sınırını geri çektiler yoksa vallaha verirdim EKE yi hurdaya
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
bı 15 yıl daha satmımda bari vergı borcunu odemem haha
![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Mustafa abi gündüz nie açmadın konuyu
![]() bir müşterimiz sormuştu bilmoyorum dedim güzel oldu bu tşkler Abi |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Haddi be Şubat 2009 a kadar kesilen trafik cezalarıymış ..
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
La anasını satayım ben her muaynede milyar milyar ceza ödeyip duruyorum bu af çıkıo anlamadım gitti.
Giren bana girio la
__________________________________ Kula bela gelmez hak yazmayınca
Hak bela yazmaz kul azmayınca |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Golf V TDi
|
araçları il özel idareye bedelsiz teslim edileceği belirtilmiş.elimde hurda bir tır var. teslim ettiğimizde sadece şase kupa ve motoru versek şanzuman bizde kalsa olurmu ?
__________________________________ Son Düzenleyen ali_utku; 06-07-2010 22:51. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
Sürekli değişiklik yapiyorlar bu kanunla ilgili sonumuz hayir olsun
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
bir tanıdığımın hasarlı 85model 131 i var. başka bir tanıdığım babasına 131 topluyor. hasarılı araçtaki şanzımanı almak istiyor.
aracı görüyorlar mı hurdaya çıkarırken ? |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: ===k20===
|
valla bu haber guzel oldu 2-3 kamyon var 3 yıldır yatıyorlar bahcede
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Mustafa Abi,
arkadaşım aracını hurdaya çıkarıcak vergi borçları da var. haber kaynağını paylaşabilir misin? bu yazıyla birlikte gitsin henüz kanun çıkmadı v.s dediklerinde elinde bir belgesi olmuş olur. tşk ettim. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
gülüm haber kaynağı haber türk gazetesi
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
hurdaya verince kaç para veriyolar öle bişeylermi vardı neydi
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|