hep aynı yalan bide floryadan çıkışta goruyorum 2 saat sonra donuyorum donuş yolunda bekliyor yerdeğiştirmiş neresi yoğunsa artık :D
Printable View
ne kadar dolandırıcı olduklarını bilsemde sadakadır diye veriyorum. istanbulda yaşıyoruz sonuçta belkide şuanda verilen sadakaların yüzü suyu hurmetine hayattayız bi çoğumuz ben bu düşünceyle veriyorum gerisi Allah ile onun arasında.
meşhur yaşlı amca deyince gözlerim artizi aradı :)
O verdiğin para sadaka değil resmen onun çalışmayıp kolay yoldan para kazanmasını sağlıyorsunuz.Görmüyormusun 20 milyardan bahsediyorlar ne sadakası hepsi aynı :)
Elbet sağında solunda maddi durumu iyi olmayan insanlar vardır.Sadaka vermek istiyorsan kırmadan inciltmeden onlara yardım edebilirsin işte ozaman ''sadakaların yüzü suyu hurmetine hayattayız'' dersin.
Benim şahsi fikrim bu :icon_tup:
a.ş olmuş bunlar hatta bizim dukkana geliyorlar takip ediyorum 2 kadın var biri caddenin sağından diğeri solundan dukkan kaçırmamak için sonrada caaddenin sonunda tavukçuda piliç yiyorlar
ACIMA DİLENCİYE YETİME GELİR KOR G*TÜNE!!!!
bencede :icon_tup:. sadaka vermek istiyorsak biraz araştırmalıyız . gerçekten ihtiyacı olup olmadığını bilmemiz lazım en azından . sadece karşılılığını almak için sadaka vermek te pek doğru olmaz . hem mükâfatımızı almak için hemde sadaka verilecek kişinin işinin görülmesi daha iyi olur bence . gerçekten ihtiyacı olan varken meslek haline getirmiş(haketmeyenler,ihtiyacı olmayanlar) olanlara vermekte ihtiyacı olanlara haksızlık olur . Buda benim şahsi fikrim.
geçende buraya bırakmışlar akşam 9 - 10 gibi dileniyordu bir gurup :D
Hayatta para vermem , her yerde aynılar..Bizden çok paranız var daha neyine dileniyosunuz deyince de celalleniyolar bir de utanmadan.
şimdi de cafelere dadandılar , geçen gün reklam yapmıyım bi cafede oturuoruz , yola yakın masadayız , 6-7 tane geldi cingan tipli bebeler , çalışanlar göndermeye çalışıyo , abimizi çağırırız diyolar , en son polis çağırdırlar topladı gitti polis :D sülük gibi yapışıyolar yapışınca
Aynen perşembe günü oturuyoruz cafede yol kenarına gibi oturalım dedik.Arka masamızda 3 kız 2 erkek oturuyor.Bebe geldi para verin hadi hadi diyo emrivaki şekilde.Masadakiler yok falan deyince sigara ver hadi vallahi vururum ha falan dedi bebe ona da yok hadi git vs. deyince bebe tokat attı kaçtı :D
Bunlar küçüklükten böyle alışıyor ya uyuz oluyorum sahip çıkan yok eden yok sürekli zarar sürekli zarar:Deli:
bende önceden es geçmezdim genelde, artık gram acımıyorum.. gerçekten ihtiyacı olanın yüzü tutmaz, mahçup olur gibime geliyor. tabi yaşamadan bilinmez ama. birkez bi kadın bana küfür etmişti vermemiştim diye. bide kapıya gelip isteyenler var, allah kimseyi arsız etmesin..
Son zamanlarda iyice çoğaldılar,hepimiz mutlaka vermişizdir 3-5 birşeyler böylelerine..bizim niyetimiz önemli,isterse gitsin type-r alsın,ben allah rızası için verdim.
sadakamı dilencilere,hele ki çingene veletlerine vermem hiç bir zaman...giderim camiye cuma çıkışları bazen para toplanır caminin masrafları için...daha faydalı olduğunu düşünüyorum... sırf böyleleri varolduğu için tabi düşüncem bu yönde...yoksa bilsem ki gerçekten ihtiyacı var,o zaman değişir...