kaldıralım bunları bi gece operasyonuyla :D
Printable View
kaldıralım bunları bi gece operasyonuyla :D
+1
aynı şeyi dusunerek uzerimde bozuk varsa , gerçekten samimi geliyorsa bana , bende veriyorum , istanbulda yaşıyoruz, sürekli direksiyon başındayız surekli kaza atlatıyoruz yada ufak tefek çizikler. bazı dükkanlar masalarının üzerine sadaka kutusu koyuyor, son zamanlarda ben onlara atıyorum para, dilenciye vermekten iyidir, kimin ne oldugunu bilmiyoruzki.
+ Gerçekten ihtiyacı olan bi kişi para isteyemez utancından...
Anlamadığım nokta adam neden bu kadar nakitle dolaşıyor :) Ben lisedeydim kadının biri dileniyordu okul önünde mezun olana kdr 4 -6 çocuk değişmiştir kucağındaki kadın sabit ama heralde paylaşmışlar bölgeleri :D
adamın alınterine el koydular olmamış..
Geçenlerde çok büyük bir kaza atlattım bir kaç ay önce tıklatsam gidiyorum o derece
O gün kimi gördüysem yardım etmeye çalıştım maddi manevi
Dedim daha önceki yaptığım hiç bir şey karşılıksız kalmamış
ama yardım konusuna gelince ben şundan yanayım
biz bir tanıdığımıza parayı verip bizim vesilemizle bir kaç eve gitmeli o para yada erzak bizim ismimiz cismimiz anılmamalı , Allah razı olsun dese yeter
Ayrıca ihtiyacım olmasa bile , trafikte o su ya da ıslak mendil satan çocuklar akşam eve ya da patronuna gidince dayak yememesi için alıyorum aklıma hep o geliyor nedense , fazlasını bırakmaya çalışıyorum
fakat tersine örneğin bakırköy tarafında sakat takliti yapan kadın var o tarzda kişilere hayatta bir şey vermem
bunları gördükçe hiçbirine veresim gelmiyo.. adam abartmış ya :D
bizim semtteymiş vay be bende başlıyım çalışmalara iyi para varnış :D
Arkadaşlar sadaka, zekat vs... verecekseniz bir zahmet gidin de gerçek ihtiyaç sahiplerini bulup onlara verin, böyle kızılayda sağda solda dilenen suratsızlara zırnık koklatmayın, eğer ki yapacağınız hayırın gerçekten ihtiyacı olan birine gittiğini görürseniz bu sizi ve karşınızdakini kat kat mutlu eder, iyilik yapan iyilik bulur. Eğer ki bu yüzsüzlere 10 kuruş dahi verseniz enayi yerine konulursunuz ve de içiniz rahat olmaz, unutmayın; gerçekten ihtiyacı olan çıkıp da milletin için elini açmaz, o gururludur, kendisi çalışır, kazanır, yer.
Ayrıca bu gibi dilencilere rastladığınızda, zabıta-polis farketmez; şikayet ettiğinizde Kabahatler Kanununa göre işlem yapmak zorundalar, bu kanuna göre dilenen şahsın üzerindeki tüm paralara el koyarlar ve devlete geçer, ayrıca 70TL ceza kesilir (ödeyeceklerini sanmıyorum ama)...
alsınlar bi şey olmaz..
vay be adama baq aman allah :)
Ahahaha :D
Türkiye de ki temiz vti, ae86, s13, s14, s15 lerin sahibi olan amca sonunda yakayı ele verdi. Üzerinden 20 Bin tl çıkan amcanın tertemiz bir vti sattığından şüpheleniyor
Bunu okuyunca dedim heralde makinaları gaftilemişte yakalanmıs :D meger ahuahua :D
Ben de başlıktan yaşlı birinin vti'ye binerken fotoğrafı falan bekliyordum :D
atasehirde dilenelim madem ,abi vti alcam bi yardım
o ne dicekler
bende ilaç dicem hahahahah
adamin cebindeki parayi alamazlarki aldilarsa cok kinadim.
adam atm gıbıymıs
cash trınk
bole adamları soyucaksın valla :D