User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Alfa 156 Selespeed

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla italyan konusunda seni çok rahat yorarım, 1991 den beri tempra kullanan bir ailenin üyesi olarak. Ki elimden geçen italyan sayısı şu anda elimdekiler dahil 11 olmuş.

İtalyanların parçası pahalı değildir, italyan sahipleri genellikle servislere düdüklenmeyi sevdikleri için parçası pahalı olur.

İtalyan araçlarında gidip servisten parçaların kodunu öğreneceksin, sonra sanayiden alacaksın. Hatta bosch parçaları direkt olarak bosch'tan alacaksın. Ben 166'nın ateşleme bobinleri için servisten 200 tl adet fiyatı aldım, bosch bayisinden tanesini 44 euro'ya aldım. Keza MAF serviste 1000 tl, ama içindeki bosch sensörünü ayrı satmıyorlar. Bosch sensörün kodunu öğreniyorsun, bi bakıyorsun "aaaa lada vega 16v ile aynıymış!" gidiyorsun lada servisine 150 tl'ye alıyorsun, bitti gitti.

Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim. İtalyan aracı ilgi ve alaka ister, bilgi ister. İtalyanların araçları bir ruha sahiptir, insan gibilerdir. Başka araçlar mesela fransız araçları (senin var diye demiyorum, renault marka bir kazulet de bende var mesela) bir ruha sahip değildir, koy benzini sür, değiştir yağını git araçlarıdır.

ekmekarası
    Misafir
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla italyan konusunda seni çok rahat yorarım, 1991 den beri tempra kullanan bir ailenin üyesi olarak. Ki elimden geçen italyan sayısı şu anda elimdekiler dahil 11 olmuş.

İtalyanların parçası pahalı değildir, italyan sahipleri genellikle servislere düdüklenmeyi sevdikleri için parçası pahalı olur.

İtalyan araçlarında gidip servisten parçaların kodunu öğreneceksin, sonra sanayiden alacaksın. Hatta bosch parçaları direkt olarak bosch'tan alacaksın. Ben 166'nın ateşleme bobinleri için servisten 200 tl adet fiyatı aldım, bosch bayisinden tanesini 44 euro'ya aldım. Keza MAF serviste 1000 tl, ama içindeki bosch sensörünü ayrı satmıyorlar. Bosch sensörün kodunu öğreniyorsun, bi bakıyorsun "aaaa lada vega 16v ile aynıymış!" gidiyorsun lada servisine 150 tl'ye alıyorsun, bitti gitti.

Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim. İtalyan aracı ilgi ve alaka ister, bilgi ister. İtalyanların araçları bir ruha sahiptir, insan gibilerdir. Başka araçlar mesela fransız araçları (senin var diye demiyorum, renault marka bir kazulet de bende var mesela) bir ruha sahip değildir, koy benzini sür, değiştir yağını git araçlarıdır.
    dediğim gibi bi haftalık bi serüvendi benimkisi öle içli dışlı olamadım daha doğrusu dediklerimle karşılaşınca olmak istemedim açıkcası.evet dediğin şeyler gerçekten emek isteyen şeyler ama haftanın 6 günü çalışıp sadece pazar günü tatili olan bi adamada git servisden kodu öğren sonra sanayiden araştır daha ucuza almak, işi gücü bırakmak hatta kovulmak anlamına gelir.keşke hepimizin bol bol zamanları ve imkanları olsa da bunlarla dediğin gibi uğraşılsa o zaman her aracın üzerinde çok emek olurdu.

akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ekmekarası Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediğim gibi bi haftalık bi serüvendi benimkisi öle içli dışlı olamadım daha doğrusu dediklerimle karşılaşınca olmak istemedim açıkcası.evet dediğin şeyler gerçekten emek isteyen şeyler ama haftanın 6 günü çalışıp sadece pazar günü tatili olan bi adamada git servisden kodu öğren sonra sanayiden araştır daha ucuza almak, işi gücü bırakmak hatta kovulmak anlamına gelir.keşke hepimizin bol bol zamanları ve imkanları olsa da bunlarla dediğin gibi uğraşılsa o zaman her aracın üzerinde çok emek olurdu.

Evet zaman çok önemli ama şöyle bir durumda var. EPER denilen bir site var italyan arabalarını kapsayan. Burda aracınızı seçip kodu arızalı olan parçanınkodunu öğrenebilirsiniz ve o kodu hangi araçlar kullanıyor onuda gösteriyor. Birde eperdeki parça kodlarını bosh parça koduna çeviren programda mevcut yani hep internetten. Ben şahsen herhangi bir fiat parca satana gidiyorum parça kodunu veriyorum ve hemen alıp çıkıyorum. Yada bosh parça satan yere. Yani oldukça basit.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya tugral ben sana sorunsuz araba söyliyim..

1-toyota
    2-honda

2x2=4

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya honda alıcamda ben honda alırsam duramam bişeler yaparım diye korkuyorum Eşim kullancak, gezmek için kullancaz, honda alıcam duramıcam en az bi hava filtresi falan takıcam sonra cıkamam işin içinden Şimdi opel astralara döndüm bakalım yada euro civic alcam
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    demek ki bakımlı alfa da çok yakıyormuş. 260 kuruş typo olmuş 26 kuruş olacak tabii ama o 26 kuruşa inen değeri -"a kadar düştü" dediğine göre şehir dışı 90-100 km/saat den bahsediyorsun sanırım- tsi şehiriçinde yakıyor..
    1.6 benznli 1140kg araçdan bahsediyoruz? tsi ile kıyaslamak oldukca mantıksız değilmi? 1.6 sınııfna göre ideal ve güzel bi değerdir verdiğim rakam ki oldukca kısa şanzumanına rağmen..

gurcell parça olayını çok iyi anlatmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 benznli 1140kg araçdan bahsediyoruz? tsi ile kıyaslamak oldukca mantıksız değilmi? 1.6 sınııfna göre ideal ve güzel bi değerdir verdiğim rakam ki oldukca kısa şanzumanına rağmen..

gurcell parça olayını çok iyi anlatmış.
    tsi ile kıyaslamak oldukça hem de oldukça mantıklı. bir daha yazayım. oldukça ve oldukça mantıklı. bir daha ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    accord biraz büyük ama coook memnun kalırsın

klimasının yanına gelecek araba göremedim
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

alfisti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tsi ile kıyaslamak oldukça hem de oldukça mantıklı. bir daha yazayım. oldukça ve oldukça mantıklı. bir daha ?
    1996 model 1600 cc boxer motor ile 2008 teknolojisi tsi motorun karşılaştırılması ne kadar mantıklı olabilir.

1998 model 156 2,0 manuel sahibiyim şehiriçi ortalama benzinde 9 lpg de 11 litre yakıyorum ki güncel 1,6 arabaların bir çoğundan daha az bir veridir bu rakamlar.

gurcell inde belirttiği gibi alfa parçaları korkunç pahalı parçalar değildir. selespeed dediğiniz sistem komple değişse en fazla 3000-4000 tl para harcar sıfırlarsınız. ben hondanın otomatik şanzımanında oluşan bir sıkıntı sonucu 9000 tl ye sıfırlandığını da bilirim. yada lagunanın sırf bu yüzden satıldığını

alfa romeo yu batmaktan kurtaran modeller gurcell in alfiat olarak nitelendirdiği 156 ve 147 modelleridir. mk1 alfa 156 ya dikkat ederseniz aracın her tarafı alfa romeo kokar Alacağınız zaman iyi araştırın üşenmeyin iyi bir expert yaptırın ve sorunsuzca binin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alfisti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1996 model 1600 cc boxer motor ile 2008 teknolojisi tsi motorun karşılaştırılması ne kadar mantıklı olabilir.

1998 model 156 2,0 manuel sahibiyim şehiriçi ortalama benzinde 9 lpg de 11 litre yakıyorum ki güncel 1,6 arabaların bir çoğundan daha az bir veridir bu rakamlar.
    bi alfisti bekliyordum zaten hemen destek çıksın diye. konuyu okumadan sadece alfayı savunma adına yazıyorsunuz. cruel de oyle.

tabii ki mantıklı. niye ? ne motor ne başka birşey.. ne teknoloji ne de başka birşey.. karşınızda bir müşteri var ve size diyor ki alfa ile jetta tsi arasında kaldım. hangisini önerirsiniz ? bu durumda zaten karşılaştırmayı müşteri yapmış. ama siz konunun gelişimini okumadan savunmaya geçiyorsunuz

mantıklı olan karşılaştırma şu hocam . modelini fiyatını motor hacmini beygirini torkunu hesaba katmadan müşteri bu iki araç arasında kaldım ama hangisi ne kadar yakar diye soruyorsa size düşen tek şey bu iki aracın ne kadar yaktıgına dair bir karşılaştırmadır.
    cunku sizden istenene iki motorun teknolojisi vay efendim iki aracın konforu veya bıdı bıdısı degildir.

uzun yazıyorum cunku bunu herkes yapıyor. kullandığı arabanın markasının gönüllü avukatı gibi her an ilerisini gerisini düşünmeden. muhabbet nereden nereye gelmiş okumadan gereksiz bir savunmaya giriyor. e gereksiz oluyor.

yani bu durumda; tsi ile bakımlı alfa motorunu karşılaştırmak mantıklı oluyor

ek: işin sempati tarafına bakarsanız ben alfayı vw den kat be kat severim. hatta bir ara 156 bile alacaktım. ve hatta 06 ygt ... plakalı 2.0 156 yı tanırsanız onu alacaktım. sizin aracın aynısı belki de. hatta şimdi odtü de bi elemanda bi ihtimal satacak olursa yine alabilrim yani alfayı ben de çok seviyorum ve sorunu olursa olsun gurcell in dedigi şekilde bi cozum bulunur fikrindeydim. hatta fikrindeyim. alfa cidden gönül işi yani tutku lazım. estetik bakış açısı lazım biraz farklı düşünmek lazım. bunlar çerçevesinde istiyordum ve hala da isterim alfayı. ama işte marka savunması bana gereksiz geliyor.

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Laguna aldım
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

olcay_bora
    Misafir
    hayırlı olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi alfisti bekliyordum zaten hemen destek çıksın diye. konuyu okumadan sadece alfayı savunma adına yazıyorsunuz. cruel de oyle.

tabii ki mantıklı. niye ? ne motor ne başka birşey.. ne teknoloji ne de başka birşey.. karşınızda bir müşteri var ve size diyor ki alfa ile jetta tsi arasında kaldım. hangisini önerirsiniz ? bu durumda zaten karşılaştırmayı müşteri yapmış. ama siz konunun gelişimini okumadan savunmaya geçiyorsunuz

mantıklı olan karşılaştırma şu hocam . modelini fiyatını motor hacmini beygirini torkunu hesaba katmadan müşteri bu iki araç arasında kaldım ama hangisi ne kadar yakar diye soruyorsa size düşen tek şey bu iki aracın ne kadar yaktıgına dair bir karşılaştırmadır.
    cunku sizden istenene iki motorun teknolojisi vay efendim iki aracın konforu veya bıdı bıdısı degildir.

uzun yazıyorum cunku bunu herkes yapıyor. kullandığı arabanın markasının gönüllü avukatı gibi her an ilerisini gerisini düşünmeden. muhabbet nereden nereye gelmiş okumadan gereksiz bir savunmaya giriyor. e gereksiz oluyor.

yani bu durumda; tsi ile bakımlı alfa motorunu karşılaştırmak mantıklı oluyor

ek: işin sempati tarafına bakarsanız ben alfayı vw den kat be kat severim. hatta bir ara 156 bile alacaktım. ve hatta 06 ygt ... plakalı 2.0 156 yı tanırsanız onu alacaktım. sizin aracın aynısı belki de. hatta şimdi odtü de bi elemanda bi ihtimal satacak olursa yine alabilrim yani alfayı ben de çok seviyorum ve sorunu olursa olsun gurcell in dedigi şekilde bi cozum bulunur fikrindeydim. hatta fikrindeyim. alfa cidden gönül işi yani tutku lazım. estetik bakış açısı lazım biraz farklı düşünmek lazım. bunlar çerçevesinde istiyordum ve hala da isterim alfayı. ama işte marka savunması bana gereksiz geliyor.
    konunun 3 sayfasını da okudum buna emin olabilirsin. cruel arkadaşımızın alfası boxer motor. 1996 model aracın motoru 1980 in son yıllarına ait bir teknoloji ki fazla yaktığı konusunda herkes hem fikirdir. Aranan araç ise 156 2,0 ts motor. Siz 2.0 ts motor ile tsi kıyaslamalısınız bu durumda ki yine eşdeğer bir yaklaşım değil tsi ile şu anda güncel karşılaştırılacak Motor tb motorlar bu arada….
    06 YGT 14 plakalı araç mk2 SS benim aracım mk1 11 temmuz şehitlik konvoyundaki tek alfaydım …
    İlk mesajlar tatsız oldu sürçü lisan ettiysek affola

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun 3 sayfasını da okudum buna emin olabilirsin. cruel arkadaşımızın alfası boxer motor. 1996 model aracın motoru 1980 in son yıllarına ait bir teknoloji ki fazla yaktığı konusunda herkes hem fikirdir. Aranan araç ise 156 2,0 ts motor. Siz 2.0 ts motor ile tsi kıyaslamalısınız bu durumda ki yine eşdeğer bir yaklaşım değil tsi ile şu anda güncel karşılaştırılacak Motor tb motorlar bu arada….
    06 YGT 14 plakalı araç mk2 SS benim aracım mk1 11 temmuz şehitlik konvoyundaki tek alfaydım …
    İlk mesajlar tatsız oldu sürçü lisan ettiysek affola
    tamam tamam hatırladım ben sizi..sizin alfaya bakmıştım ben zaten. bu arada o araç mk2 degil mk2 gorunumlu (yapan kişi hem arkadaşım hem de asistanımızdı )

yok hocam motorla ilgisi yok .. basit duşunelim ki müşteri geldi dedi ki beyefendi bana jetta tsi ile alfa 156 2.0 selespeed i karşılaştır. orda herşey biter. ne motor teknolojisi ne pistonların blokta uzanış bicimi ne silindir hacmi vs.

yani talep edilen sadece motorların ne kadar yakıt tükettiği ise v6 motor ile 1.4 motor bile kıyaslanabilir muşteri istiyor size ne bize ne ?

estagfurullah hoca asıl ben yanlış anlattıysam affola.. memnun oldum tanıştıgımıza.. goruşmek uzere.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bahsettiğim araç bu 2004 model yeni kasa 2.0 SS

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada Laguna aldım
    hayırlı olsun
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dediğim gibi 6 aydan fazladır 2003 2,0 ss kullanıyoruz bir kaç kere robot takılması haricinde sorun yaşamadım hiç yakıtıda dediğim gibi sıralı gaz var ürkütmüyor hiç

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Laguna iyi olmuş.
    916 V6 Turbo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bahsettiğim araç bu 2004 model yeni kasa 2.0 SS

tamam ben de bunu diyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)