bi alfisti bekliyordum zaten hemen destek çıksın diye. konuyu okumadan sadece alfayı savunma adına yazıyorsunuz. cruel de oyle.
tabii ki mantıklı. niye ? ne motor ne başka birşey.. ne teknoloji ne de başka birşey.. karşınızda bir müşteri var ve size diyor ki alfa ile jetta tsi arasında kaldım. hangisini önerirsiniz ? bu durumda zaten karşılaştırmayı müşteri yapmış. ama siz konunun gelişimini okumadan savunmaya geçiyorsunuz
mantıklı olan karşılaştırma şu hocam . modelini fiyatını motor hacmini beygirini torkunu hesaba katmadan müşteri bu iki araç arasında kaldım ama hangisi ne kadar yakar diye soruyorsa size düşen tek şey bu iki aracın ne kadar yaktıgına dair bir karşılaştırmadır.
cunku sizden istenene iki motorun teknolojisi vay efendim iki aracın konforu veya bıdı bıdısı degildir.
uzun yazıyorum cunku bunu herkes yapıyor. kullandığı arabanın markasının gönüllü avukatı gibi her an ilerisini gerisini düşünmeden. muhabbet nereden nereye gelmiş okumadan gereksiz bir savunmaya giriyor. e gereksiz oluyor.
yani bu durumda; tsi ile bakımlı alfa motorunu karşılaştırmak mantıklı oluyor
ek: işin sempati tarafına bakarsanız ben alfayı vw den kat be kat severim. hatta bir ara 156 bile alacaktım. ve hatta 06 ygt ... plakalı 2.0 156 yı tanırsanız onu alacaktım. sizin aracın aynısı belki de. hatta şimdi odtü de bi elemanda bi ihtimal satacak olursa yine alabilrim

yani alfayı ben de çok seviyorum ve sorunu olursa olsun gurcell in dedigi şekilde bi cozum bulunur fikrindeydim. hatta fikrindeyim. alfa cidden gönül işi yani tutku lazım. estetik bakış açısı lazım biraz farklı düşünmek lazım. bunlar çerçevesinde istiyordum ve hala da isterim alfayı. ama işte marka savunması bana gereksiz geliyor.