|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
Serlamlar arkadaşlar ,
Amerikada yaşayan arkadaşlardan bilgi toplamak için açtım bu konuyu . şu aralar ciddi ciddi toparlanıp gitmek istiyorum japonyaya yada amerikaya . japonya daha düşük bir ihtimal zira japoncanın J sini anca biliyorum . İngilizcem advanced seviyede. amerikaya yerleşmek için ne gerekiyor? 4 sene amerikada yaşamış bir arkadaşımla konuştum . elektrik mühendislerinin minimum 7000 $ ile işe başladığını söyledi. bende ufak ufak bakınmaya başladım amerikada işlere. var mı detaylı bilgi verebilecek ? oturma izni almak için yapılması gerekenler. insurance durumları , emeklilik ( şu anda 1500 günlük ödenmiş ssk'm var işe yarar mı ?) . yada işten çıkma - çıkarılma durumunda neler oluyor. kurallar nelerdir yaşamak için ( 3 sene polisle başınbelaya girmicek vs. ) teşekkürler şimdiden |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
|
ultimate çırak olarakta beni al yanına
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Mitsubishi Galant VR4
|
Benim bir arkadaşım gitmişti.Ziraat mühendisi.Ama orada tekrar doktoramı ne yapması gerekiyormuş.Yoksa diploması işe yaramıyormuş.O yüzden hem muhasebecilik yapıp hemde okuyordu.Yeşilkartla gitmişti.
Efe benim facebook ta arkadaşlarımın arasından Tuncay Çelik kendisi.Ekleyebilir ya da mesaj yazabilirsin.Cevap verir. __________________________________ Nadide şeyler değerlidir. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
En kolay yolu bana göre dil kursu ayağına gidip kız tavlayıp oraya yerleşmek
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: sattim..
|
ben bu sene green card için başvuruda bulundum. şubatta cekiliş var.. olurda kazanırsam bende yerleşmeyi dusunyorum. bole bişey olabilirse beraber takılalım
![]() ![]() duydugum bildigim ekstra bir beceriniz mesleğiniz yoksa hiç gitmeyin diyorlardı. türkiyenin havasını suyunu çok özlersiniz diyorlardı. japonyayı çok istedim ama japonca çok zor diyolar.. 2 sene surekli konuş bişeyler kaparsın demişti bana bi tanıdıgım... bakalım kısmet .. saygılar Rıdvan.. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: yaşlı arabası
|
2 senedir green card çekilişine katılıyorum hala bişey yok
umudumu kestim artık ondan çıkma oranı baya düşüktü sanırım 60\1 gibi....japonyaya lise bittiğinde gitmek istedim ama aylık 3000lira civarı masraf(öğrencilik için) olcağını sölediler bi kaç danıştığım yer oda kalın kaçtı hala burdayız şimdi olursa çift vatandaşlıktan umutluyum bulgaristan doğumlu babam,olursak ingiltereye giderim... bütün olanakları zorluyorum
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)
|
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: A14NET
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: sattim..
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)
|
ABD den şahsen nefret ediyorum. Avustralya veya Canada yı çok merak ediyorum ben.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Birzamanlar CA18DET :(
|
Efe boşver Amerikayı. Avustralya ve yeni zellandaya yerleşmek daha kolay. Daha nezih geliyor bana. Hem jdm in japonyadan sonra yuvası
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Avustralya ve Canada huzurlu yerler. Suc orani dusuk, hayat daha basit, sistematik, gelir iyi ama ABD kadar ucuk degil. Tabii ucuk olanlari da var ama daha az oranli.
ABD'e gelince TR'deki diplomanizin pek bir onemi olmuyor, hele ki gocmen iseniz. Calisma izni olmadan TR'deki diplomanizi cok kaale almiyorlar. ABD'de zanaat cok degerli, el isciligi, ustalik, muazzam paralar ve kolay isler donuyor. Bu alanlarda olsun, iste elektrik muhendisligi olsun en azindan burada sertifika programi bile olsa bir egitim almis olursaniz is bulma olanaginiz kolaylasir. 2 senelik bir yer bitirir ya da master yaparsaniz size sponsor olabilecek sirketler bilabilirsiniz (H1 vize). Olmadi evlilik yaparsiniz. Biraz sosyal biriyseniz sizinle evlenicek amerikan vatandasi bulabilirsiniz. 3 sene evli kalir, vatandasligi alir, ne istiyorsaniz yaparsiniz. Amerika'nin neresine geleceginiz cok onemli. Su an guney kesimi ekonomik krizden en cok etkilenen yerler. Insanlar ciddi ciddi dusunuyor sonlarini orada. Buyuk sehirler. kuzey dogu kesimleri daha iyi. Otomobil bilgisine ve becerisine guvenen arkadaslar; Burada teknik okullar, sertifika programlari var. Cabbar cevval olup buraya bu isler icin gelmenizi tavsiye ederim. Benim gozum yemedi, yapmak istemedim ama baktim gordum arastirdim ki, inanin cok degerli. Hele ki guney kesimlerinde bu gibi zanaatcilari kapiyorlar. Bizim Turk insanin eli de becerikli, makinelerle calismaya yatkin adamlariz. Kesinlikle cesaret edin ve deneyin derim. En kotu egitim icin gelir, sonra yol alirsiniz. Biraz da sizin atlangoçlugunuza bagli bu tip seyler. __________________________________ ///Mürüvvette endaze olmaz.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Connect Silver Edit & Sym Fiddle II
|
Son bi haftadır kimnle nerede konuşşsam yurt dışı hep anılıyor. Bende bu konuyu inceliyorum. ABD ye gitmek, yaşamak için neler gerekli buradan giderken neler yapmalı yada kendimizi geliştirmeliyiz.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Bu cok genis bir soru. Bunun cevabi ancak sizin ne yapmak istediginizle belirlenebilir. Kafanizda bir emeliniz ya da ulasmak istediginiz bir basari varsa veya her ne ise gitme sebebiniz, ona gore belirlenir yapilmasi gerekenler.
__________________________________ ///Mürüvvette endaze olmaz.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: AE86
|
Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni zelanda, japonya ... tamam bunlar güzel de. Hangisine nasıl gidilip, nasıl yerleşilir? Nasıl iş bulunur? Buradaki diplomamız ile orada geçerli mi? gibi soruların cevabını biliyor musunuz arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Misafir
|
amerikada başın belaya girer kendimden biliyorum orda yaşanmaz. hayat şartları görüldüğü gibi deil baskı var . en iyisi tatil yaparsın.
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: yaşlı arabası
|
aslında gitmekteki amacım araba vs değil biraz para kazanıp tekrar gelmek okulda kendi kendime yetmek için |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Renault Megane 3 Coupe, Mercedes B160, Chevrolet Captiva
|
eger yuksek lisans yapmadiysan bir yuksek lisans programina katilip okulu bitirip, 1 sene calisma izni (opt) sansini degerlendirebilirsin. Hem amerikada yasama sartlarini gormus olursun hemde karsina cikan -eger olursa- firsatlari degerlendirebilirsin.
yuksek lisans yaparken de ufak islerde calisip harcligini cikarabilirsin ben ole yaptim en azindan. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|