primerada güzel tercih.çok sağlam arabalar.
Printable View
primerada güzel tercih.çok sağlam arabalar.
madem amaç vurup kırınca içinizin gitmeyeceği bir araç
accent admire diyorum otomatik viteslileride olması gerek :)
Renault'un otomatik vites aracını bedava verseler ve kullanmak zorundasın deseler kabul etmem... 5-6 sene kadar 99 Model Megane 1 Phase II kullandım. Otomatik şanzımanı anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi. 2 defa sıfır sandık şanzıman getirttim 1 defa da tamir ettirdim. Satarken halen iflah olmamıştı..
Onun dışında çıkan arızaları kabaca;
Direksiyon kutusu x2
Direksiyon pompası
Şanzıman beyni
Şanzıman beyni üzerindeki elektrovanalar ( 8-10 defa )
Şanzıman elektrik kutusu
İçerideki hava ile dışarıdaki havayı ayıran adını bilmediğim parça
Bagaj kilidi x4
Cam motoru x3
V kayışının üzerinde dolaştığı şarj dinamosunun bilyasının ortadan 2'ye diklemesine kırılması
Klima kayışının üzerinde döndüğü egzantrik kasnağı ( buydu sanırım adı ) 2 parçaya ayrılması
Klima kompresörü
Rölanti düzenleme vanası ( her 30-40k km'de 1 )
Bobinler ( 110k km'de 4'ü de 2'şer defa )
Şeklinde sayabilirim. Satalı 6-7 sene oldu, bir kalemde aklıma gelenler bunlar. Unuttuklarım daha fazladır..
Hani olumsuz bakan biri "kullanıcı hatası" der, kabul ettiğimi varsayalım da... Şarj dinamosunun ucundaki, V kayışının üzerinde döndüğü kalın bilya nasıl diklemesine kırılır...
evren senin bu arabayı act zamanlarından hatırlıyorum ettiğin küfürlerde aklımda :D Ama alcam gibi kafaya koydum bi kere. Linki atın bu arkadasımın gel bunu sana suna alayım diyin ancak o zaman değiştiririm artık arastırmaktan bakmaktan sıkıldım. Ruhsuz etsiz tatsız tutsuz normal insan arabası almak bana göre değilmiş :D
valla 99 laguna rxt gibisi daha görmedim gerek konfor gerekse rahatlık olarak ama şahsi fikrim laguna alınacaksa artık bu dönemde 2001 modelden aşagı alınmamalı zira volvo motorların parçaları çok pahalı ayrıca çok yakan makine ama gidişi çok iyidir temiz bakıldıysa benim aklıma gelen sorunların en başında direksiyon kutusu 70 bin deyken nalları dikti prese yolladık ama nafile sürekli yağ koydum başkada çarem yoktu ufak tefek elektrik arızaları onlarda yaşı dolayısıyla normal bence ama konfor ve rahatlık için daha iyisi olmaz ama reno otomatikler hep sorundur ayrıca ben hiç 350 kuruş altına indiremedim aracı:D
Sakın öyle bir hata yapmayın asrın hatası olur.
2001 lagunaya giricektim bende sonradan vazgeçtik Golf aldık.
Laguna için söylenen bir söz : Ocak Söndüren.
İlla alıcam ben dersenizde Özbek Renault a götürün Ümit abi gerekli açıklamayı yapar :D
Bence hb güzel bir civic güzel olur.
lagunalar saglam arabalardır 7 sene reno servisinde çalıştım çogunun sanzıman problemi var o da bakımlarını serviste yaptırqanlar için ömürlük garanti vardı %80 ini reno karşılıyodu sanzımanın gerisinin parasını müsteriden alıyoduk onun dışında başka öyle kronik sorununları tok
amaç yengeye araba alıp kullanmaktan nefret ettirip bi de kafa şişirmesini önlemekse
mükemmel seçim:D:D
Bende 3 sene Laguna kullandım, 97'de sıfır almıştık 140 lıklardan.Aklımda kalanlardan..
Direksiyon çok çok yumuşak, Yol Tutuşu gayet iyi, konforlu ve donanımlı.
Frenler oldukçia başarılı. Bagaj hacmi gayet büyük.Motor sorunsuz şanzıman manuel di sıkıntı yaşamadım. Sağlam ve güçlü Şase.
İşçiliği sınıfına göre iyi değil nitekim Renonun üst segmenti.
Aracı aldığım hafta her zaman eski arabaya aldığım yerden benzin aldım pompa gitti. Arka kapı fitilleri her sene değişmesi gerekiyor aşırı adi . Yedek parça fiyatları çok uçuk. 60000 bakımı 1500 tl tutmuştu (sene 2000). Arabanın sıfırı 13000 liraya geldi yıllar sonra 12000 liraya zar zor satıldı. (enflasyon o devirde 3 haneliydi..)
İyi yanları çok iyi kötü yanları çok kötü bir araç.
valla arkadaslar 3 laguna arasından 96 model olanı alıyorum gün itibariyle. Vites gecişleri oldukca yumusak ki diğerlerinin vites gecişlerinde gariplkik vardı. 2. sahibi ve ikiside asker, oyak renodan alınma beyaz renkli, içinde sigara dahi içilmemiş ve tertemiz , sıralı sistem tüpü yeni takılmıs , konusabilen, susmasını bilen, iyi bişe aldığımı düşünüyorum. Allah sizi yanıltır inşallah ne diyim :)
98senesinde 2.0 8v 115lik motorundan aldim tam 10 sene.diyarbakir dahil gitmedigim yer kalmadi genislik konfor yakis herseyinden memnundum hatta son donemlerini arabanin 18 krom jantlari ve.nosluydu bir kere ne yolda kaldim ned bir sorun yasadim marsi tek seferde.almadigi bir gun bile olmadi hatta subarum bile warken kiyipta satamadim en sonunda ayrildik ve sattigima pisman oldum o paralarda o aklitede arabaya rastlayamadim hatta gecen ay nette resimlerini gordum almak icingeri cagirdm ama malesef kazasiz sattigim arabam soldan we sagdan yemisti wazgextim.araba isi biraz kismet ayni arabayla cok sorun yasayanda war bnm gbi memnun kalanlarda bu arada dip not bnm arabam duz vites ve o konusan kadin fransizca konusuodu.simdi tekrar o degerlerde araba alsam ayni 8v fransiz laguna alirim bu arada telden yazdim ufak tefek hatalar olabilir kusura bakmayin
Birde test sürüşlerinde dikkatimi cekti aracın yolda gidişi ve viraj kabiliyeti hosuma gitti. Ha motor cok seri değil ama zaten ben seri olması için 200sx i yapıcam bunun arkasınada bi römork takarım 200sx i cekerim :D
hayırlı uğurlu olsun inşallah sorunsuz binersiniz :)