toyota krize karşı durup bir de büyüme gösterdi benim bildiğim, diğer firmalar krizde üretimi durdurum yavaşlar iken.
f1 e akan para *****.
Printable View
F1 motorunun yanında Supra mtoru oyuncak kalır.
ayrıca f1 malumunuzdur ki bir takım işi. sadece iyi otomobile sahip olmakla da olmuyor. pilot ve tüm takımın önemi *****.
yok yani f1 den çekilme sebepleri o diye biliyorum. yoksa Takuma Sato var iken epey başarılı idi. zaten en son o zamanlar takip ettim f1 i.
Sato hiç b zaman hond da sürmedi sadece honda motoru olan BAR da sürdü. ve Toyota hiç bi zaman F1 de başarılı olmadı
Abesle iştigal bi karşılaştırma olmuş..
Toyotanın ürettigi tüm modeller ortada, her segmentte efsane olmuş başarılı araçları var ve dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri..
Muhabbetin çıkış kaynagı da i30 meselesi sanırım...
Hyundai ucuz otomobillerde başarılı olabilir örn. getz accent vs. ama bu sadece o otomobillerden ibarettir.
o kadar ilgiliymişim işte f1 ile :D
Orjın japon üretımı ise elbette toyota;ama Rahmetlı sakıp aga el attıktan sonraa kalıteden çalmaya başladılar gibime geliyor...
toyota tab:)
benim araç fransa üretimi :)
toyota kullandığım için taraflı bir yorum olabilir ama ben konfor olarak kıyaslayayım benim 1986 model corollam yeni getzden konforlu. i30 a binmedim yorum yapamayacağım.
İnsanlar hala Hyundaiye çekinerek bakıyolar bir çok kişi gelişimin farkında değil.Marka olarak karşılaştırıldığında Toyota nın seçilceğini belliydi ama fark biraz fazla geldi.Güncel modellerin bir çoğunda Karşılaştırma marka olarak değilde model olarak olsaydı durum i30-auris karşılaştırmasından farklı olmazdı...
Getz,İ20 Vs Yaris
İ30 vs Auris,Corolla
Sonata Vs Avensis
Genesis Vs Camry
Tucson Vs Rav4
SantaFe Vs Land Cruiser
toyota daha kaliteli , bana daha çok avrupalı gibi geliyo ama ne bilim , şu an 50 li yaşlarda ankarada yaşayan bi öğretim görevlisi olsam toyota alırdım düşünmeden... güvenli ,ama tasarımı , karakteri çok sıradan geliyo bana.Heyecan sıfır.Onun için gelişmekte olan ; motorları özellikle dizelde kardeşlerine nazaran daha güçlü olan ve tasarımında yeni yeni değişik bi yüz oluşturan hyundai...(bkz. santafe yerine gelen yeni ix ve yeni sonata...)
Marka bazlı bakıldığında tercihim Toyota'dan yana olur,
ama Auris mi i30 mu derseniz, İ30 derim.Auris'in tasarımını pek beğenmiyorum