libya seni çağırıyor :D
Printable View
üzüm yersek bir sorun çıkıyor mu :D
rüşvet almamakla en dogrusunu yapıyorlar rusvet alıp alkollu surucuyu salsalar o surucude daha sonra yolda gıderken bzılerden bırının anasına babasına vs carpıt canını alsa dahamı ıı olucak ıns cok daha agır cezalar olur
evt arkdaslar alkol kullanmayın arabadada methanol kullanmayın:)
Tamam iyi,güzel cok hos..Eywallah
Peki polise taş atan,Bayrağımızı yakan,Ata'mıza küfür eden,arabaları,dükkanları yakan onun bunun çocuklarına nasıl bi caydırıcı ceza uygulanıyor ???
Sahsi fikrim;katı cezalar uygulanıcaksa her konuda uygulansın...Yok alkole yasak getir,yok sigaraya yasak getir..Yok tarla gibi yollar varken hız limitini cıkar...İşine geleni kaldır yasakla işine gelmeyene dokunma...Olcak sey değil !!
trafik kazaları sadece alkolden olmuyorki.cahilide kullanıyo hiç araba kullanmayı bilmeyende çıkıyor trafiğe.
ya turkiye de en cok kazalarda olume sebebiyet veren sey emniyet kemeri takmamak... benim bildigim en dusuk ceza ona uygulaniyor.. herkes tersten takmaya merakli yada kemer tokasi kullanmaya, once bunun onune gecilmeli. Artik fark ettigim kadariyla polisler emniyet kemeri icin durdurmuyorlar bile.
İnsanlar giderek kafasına göre takılmaya başladı.
Kuralı tınlıyan pek azaldı. Trafikte ilerlerken şöyle bir bakıyorumda ayna kullanan neredeyse yok :eek:
Bir şekilde nasılsa yakalanmayız bişey olmaz mantığıyla işler yaptığımız için hep biz türk halkı yaptırımların eyer yaptırımı olucaksa ağırlaştırılması şu an lazım birşey...
Güzel güzel. Dahada artabilir.
dahada artsın..
bu konudan hicbisey anlamadım valla :)
simdi bu limit bizim bildigimiz tabirle ne oluyor?hani eskiden 50 promildi o 50 promil üstünden varsayarakmı 1.01 olarak düşüncez?oyle bisey olursa arkadasında dedigi gibi kolonyalı mendille agzımızı silsek hapse duseriz o zaman :S
birde eger 101 olarak duzenlendiyse 101 altına ehliyet almıyıp sadece cezamı kesicekler?
Öncelikle alkollü şöforlere daha fazla ceza verilmeli.
Rüşvet alan polisler konusunda geçen yıl çorludaki hakim arkadaşım 10 tl için bir trafik polisine 3 yıl 10 ay hapis cezası verdi.Yeni polisler ise dalyan gibi çocuklar.Halden de anlıyorlar.
Son olarak da bu alkol ölçme cihazlarının çalışma prensibi nedir?Tükürük zerreleriyle ölçüyor?
simdi soyle bisey var kaancım polis alkolmetreyi uflettikten sonra trilyon versen almaz dicem abartmayayım (işi bırakır yine alır:D)
istediğin kadar para ver alamaz alamaz direk merkeze bildiyor cunku...
1 milyar teklif etmistim almamıstı:D:D ehliyet gitti 6 ay ordan biliyorum:)
(almaya meyilliydi ama alamam kardes dedi merkeze gitti işten atılırım falan muhabbeti yaptı:D)
az bile az :D :D
cevirmeden kacın ilk boslukta arabadan inin kapıları kitleyin yurumeye devam :D:D
cadde ortası bile olsa bırakın :D
alkollu araba kullanmanın cezası olene kadar yasak olsa az gelır.az bıle yapmıslar bence
Bugun Bizim Kapının Önünde 72 Camaro Çevirdi Bir Tane Polis...Telefon'dan Ceza Kesti..Tartıştılar Falan Arabada Yıkılıyordu Maşşallah...Neyse
Abi Hayırdır Niye Kitledin...
Telefonla Konuşuodu...
Niye Bağırdın Abi Peki..
Yapma Etme Dedi Bende Bağlarım Arabanı Dedim
Eee
Muayeden Kusursuz Geçtim Dedi,Görmüyormusun Ekzozları Var Ses Çıkarıyor..(Araç Komple Stock Toplanmış Sadece V8 Sesi Var Gürül Gürül)..
Abi Etme 8 Silindir O...
Ben Anlamam Ferrari,Bunlar,Lombardini...bunların hepsinin asfalta çıkması yasak yarış arabası onlar..kralını bağlarım...
Abi Biraz Bilmiyorsun Bu İşi Ha...
Yok Öyle...Caddeye Çıkması Yasak..Ama Tolerans Gösterioruz
Böyle Bir Mantalite...
Yer Barbaros Bulvarı Gültepe Minibüslerinin Önü...Trafiğin En Yoğun Oldugu Caddede En Çok Bilgi Gerektiren Caddedeki Memurum
yada arkadaşla ortaklaşa sarı taksi :D
alkollu arac kullanmamak lazim ama :D zorunlu bir durum oldu kullandiniz :D çevirmede üflemeyin sakın adli tıpa sevkinizi isteyin bunu yaptıgınızda genelde bırakiyolar.
bırakmazlarsa :D gece 3 de girdiyseniz adli tıp a gidip kan verip :D sizin degerlerinizin cıkmasi sabahi bulur. bu arada kan verene kadar riskli bölgeden sıyrılmıs olma ihtimaliniz yuksek
Valla anlamadım 50 promil ne 101 ne zaten hiçte kafa yormadım ölüm kalımlık bi durum yoksa asla kullanmam 1 yudum dahi içsem.(Büyük konuşmak istemem 5 yıllık şöförüm çok alkol aldık sağda solda arkadaşlarla hep aramızda bı tane ayık imam bulundurduk ehliyetli :D )
ama işte olursa bi durum en iyisi kaçmak.Gençlerden hızlı araba kullanabılen bı polis olduğunu düşünmüyorum.Hele ben kaçıosam ferrari yakalayamaz :D:D:D:
Cok iyi olmuş. Yol calismalarinda kullanma gibi fikirler de cok guzel. Bu sekilde bi yararlari da olur sorumsuz heriflerin topluma.
yerinde bir uygulama....Gecen sene anneler gununde kirmizi isikta gecen bir DOKTOR yesil isikta gecen cok yakin motorlu bir akrabama carpti ve olumune sebep oldu..Mumkunse bu sahislari hapse atsinlar ve bir daha salmasinlar.
benim arkadasim 3 tane portakal yedi 10 promil cikti ee bu ne olucak simdi .. bi makineyle digeri bile bir degil yaa .. Turk polisinin nesi tam oldu
az bile bence
görüdüğüm bi haber üzerine konuyu hortlatayım dedim :)
alkollü yakalanan kişi hakkında 2 yıla kadar hapis...
Alkollü sürücüye hapis cezası - Genel Bakış- ntvmsnbc.com
Salih abi forever :D. Gece ciktigim zaman sofore veriyorum ya s350 yada q7yle rahat kafam.. Adam kari dirdirindan bikmis zaten arabada uyuyo sabah 5 salih abi cikioruz die gelio adamada yazik aslinda adfasdf, Ama cok nadir alkollu kullanmam gerekiyo promilin bu kadar dusurulmesinin sebebi doner sermaye+alkol dusmani yobazliktir, 1.00 gayet iyiydi, 2 biraya kaptiran var saka gibi ya, bi duble jack daniels ta durmammi gerekecek simdi benim? Zaten gunduz bi yerde oturursak iciyorum 3-4 duble gunduzde ceviren yok.
Az bile Ahmet az bile :) Hatırlıyorum kaptırdığın zamanı :)
Daha önce alkollü gençler tarafından gecenin bir yarısı film gibi olaylar yaşadım eşimle birlikte...
Verilebilecek en ağır cezalar verilmeli... Bununda yobazlıkla yada sermaye düşmanlığı ile alakası olduğunu düşünmüyorum... İçen ne kadar içmek istiyorsa içsin, umrumda değil. Bana zararı dokunmasın, binsin taksisine gitsin... Saygı duyarım...
Bu arada ben 1 litre civarı kola içmiştim kazadan 15-20 dakika önce... eşiminde benimde 0 çıkmıştı...
geçen elma yedim ,çevirmede 16 promil çıktı :) o zaman ben çevirmede durmam yapcak bişey yok ehliyeti kaptırmaktan iyidir.
polisler eskisi gibi rüşvet almıyorlar istemiyorda .hayatım buyunca 1 defa rüşvet verdim oda cadde bostanda sarı yunuslara 20 TL verdim hatalı sollamadan :) yıl 2007.
Daha beter olsun,alkollü oturulmasın o koltuğa!
Çevirmede farları kapatıp yardırmak en iyisi :)
Ya ben bu alkollu oturmasinlar diyenleri bir turlu anlayamiyorum nedense...
Aksamlari mekana gittigimde ne icicem su mu ? ...
Taksiyle gidin derseniz ee aksam kiz arkadasimla veya baska bir arkadasimla mekana oraya buraya giderken arabama binmeyeceksem neden araba aliyorum...
Zil zurna kenini kaybetmis derecede surulmesine tabi de karsiyim ama 50 cok az 100promil ideal olabilir...
Bende 3 tane long island 47 promil cikmisti ucuz atlattik...
Gece klubune araba ile gitmek kadar aptalca birsey yok. Elencenin tadini cikarmak geri donusu dusunmeden istedigin kadar icmek varken araba ile niye cikilirki gece gezmelerine. Alkole verilen her turlu cezayi sonuna kadar destekliyorum.
50 degil 100de degil soyle 70-80 olsa daha ıdeal olurdu.100de bazı ınsanı carpabılır belkı.İstanbulda hızlı genc cok.