Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 03-08-2010, 18:17   #1

TUĞRA - ait Avatar

Otomobil: Motorlu,dört tekerlekli kara taşıtıdır.

TUĞRA - MSN üzerinden Mesaj gönder
Alfa Romeo 145 1.6-1.7

Alfa Romeo 145 1.6-1.7 bu araçlar hakkında yorumlarınızı alabilirmiyiz... bu araçlar hakkında pek fazla bilgi sahibi yok çevrede,
145 ler hakkında bilgisi olanlar olumlu olumsuz yönlerini yazarmısınız?

(Motor hakkında yorumları yaparken lütfen 1.6 için mi 1.7 için mi olduğunu belirtirseniz seviniriz..)

Teşekkürler..
TUĞRA isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 18:21   #2

onursumer - ait Avatar

Otomobil: Hyundai Getz 1.4 Dohc

onursumer - MSN üzerinden Mesaj gönder
bır arkadasım almıstı uzun sure once 96 1.7 boxer arac full donanım hıcbır eksıgı yok cok temızdı makınesı bıraz sıkıntılıydı aldıgında motor yaptırdıktan sonra uzun sure sorunsuz sıkayetsız bındı

boxer sesı falan cok keyıflı bır araç

psn: onursumer

135
├┼┼╕
246R
onursumer isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 20:44   #3

egeturbo - ait Avatar

Otomobil: TURBO

egeturbo - MSN üzerinden Mesaj gönder
1.6 motorları güzel ama boxer 1.7 düşmanımın başına ble vermesin staj dönemimde gelen 1.7 lerin sahiplerinin hepsi aynısını sölüorduu nerden aldım bunu ben

www.egeturbo.com
Turbo asker
egeturbo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 20:51   #4

EREN34 - ait Avatar

Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams

Alfa Romeo Boxer motorlar aslen başarılı motorlar.Ancak günümüz şartlarında bakımlı düzgün bir boxer motor kalmadığından hemen hemen hepsi başa bela motorlar.Onun yerine TS yani twinspark motorlu olanları düşünün derim.TS motorlar Alfa 156 vs.de dahi kullanılan başarılı bir motor.8 bujisi olsada bence sorunsuz makinalar.1.6TS motorlu bir Alfa 145 daha iyi bir seçim olur.

İlanlara bakarken eğer boxer'mı TS'mi anlayamazsanız iç mekan fotolarına bakın.TS motorlu 145lerin orta havalandırma kanalları yuvarlak dürbün gibi olur.Boxer motorlu olanlar ise düz dikdörtgen şeklinde.

edit:Alfa motorları yakıt konusunda biraz cömertlerdir.Bunu göz önünde bulundurun.

Son Düzenleyen EREN34; 03-08-2010 20:55.
EREN34 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 22:16   #5

akın - ait Avatar

Otomobil: Q4

Selam. Öncelikle 145 kasa çok güzel çok hoşuma gidiyor. Kasa olarak yedek parçası oldukça bol. Alt takım 145-155-146 hemen hemen aynı. Hatta Bazı parçalar tipo tempra ile aynıdır. Sıkıntı çekmessin. Elektrik aksamı nerdeyse tempradır. Parçasını bulursun. Motoruna gelince. 1.7 boxer artık eskidi, parça olarak 1.6 gibi bol miktarda bulamassın. Gerçi aradınmı hepsini bulursun ama 1.6 t.s yeni teknoloji. 1.7 ler daha gaddardır. 2 pistonla izmir,istanbul yap. Ama herkes bu mantıkla kullandığı için temizi yok. O yüzden saç yoldurur. 1.6 t.s tavsiye ederim. Anlayanı daha bol Parçası daha bol zaten o blok 1.4-1.6-2.0 da kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı çemkmessin. Kronik sorunlarıda yok. Temizini bulduğunuzda alınabilir. Radyator,hortumlar v.s v.s zaten blok aynı olduğu için sıkıntı çemessiniz. Bu arada 1.7 boxer motoru izmirde anlayan sadece Ahmet usta vardır. Onlarda zaten servisi kapatıp sadece yedek parça satıcaklar. Yani hertürlü 1.6 t.s.
akın isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 22:20   #6

fatiii - ait Avatar

Otomobil: var

valla bende Q4 motorlusu var 10 numara makina

kasa hatları cok hosuma gıden bı arac 145 ben seviyorum makinayı.heleki bı suspansıyon kıtı alırsan yol tutusu ınanılmaz
fatiii isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 03-08-2010, 23:35   #7

EREN34 - ait Avatar

fatiii´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

kasa hatları cok hosuma gıden bı arac 145 ben seviyorum makinayı.heleki bı suspansıyon kıtı alırsan yol tutusu ınanılmaz
Q4 benimde hoşuma giden ancak almaya cesaret edemedeiğim bir araç.Performans olarak piyasadaki hang araba ile eş değer görülebilir?Mesela 306 GTI desek? Yada Astar GSI tam olarak hangi çıtada? Birde yakıt konusu fabrika verileri doğrumu yoksa aslında daha az yakan bir araç mı? Genelde Alfa bonkördür yakıtta gerçi ama??

edit:q4 dediğimiz yonja amblemli ancak atmosferik 2.0 olanlar mı oluryordu? Ben aslen atmo olanları merak ediyorum
Eski 03-08-2010, 23:49   #8

atituti - ait Avatar

Otomobil: i ile ilişkisi var

1.7 yi bilmiyorum , 1 sene kadar 1.6 kullandım , performans olarak = 1.-2. viteslerde geçemeyeceği araba yok ama 3 e attın mı duvara çakılıyomuş gibi oluyosun , 3 ün bitmesini beklemek uykunu getirebilir , 4 ve 5 i çok seridir yeni nesil 1.6ları ağlatır 3. hariç ! yol tutuş boxerların gözle görülür hislerle hissedilir biçimde ts lerden daha iyi ( motor aşağıda olduğu için ) direksyonu çok hisli nereye çevirirsen oraya gidiyor itiraz etmeden ama sakın gaz kesme diğer bildiğin tüm arabalardan fazla bırakır arkasını , ön lastiklerin havası 23psi civarıydı baya bi düşüktü yani ümraniye tepeüstü virajına çizgiyi tutturursan 130-140 la girebilirsin rahatçada çıkarsın
kalite olarak , tipik italyan arabası BANA GÖRE kalitesiz sağdan soldan bolca gıcırdama duyabilirsin moralini bozmasın doğal.. , ama ne hikmetse içine bindiğinde unutuyosun kalitesizliğini insanı garip bi duygu sarıyor arabayla gerçekten bütünleşiyosun ..
sorunlara gelirsek , bakmazsan bağ bakarsan dağ olur misali bu laf kesinlikle bu araba için söylenmiş :P
2 kere motor yaptırdım , ilki kronik hastlaığı olan (boxerlar için ) yağlama sorunu , ne hikmetse yağ pompası 130 binlerde fire veriyor çalışmıyor sora motor yaptırmak zorunda kalıyosun ( yağ pompası trde 0 ı yok hiç bir yerde yok TR ye son giren pompa 2007 de girmiş bulunması zor..), ikinci yaptırışım benim hatam yüzünden , motoru a dan z ye sıfır herşeyini yaptım bitek devir daim pompasını değiştirmemiştim , oda fazla gitmeden su koyverdi ve güm kurtaramadık.. 2 kere sol ön aksı kestim drag yapmaya gelmiyor özellikle sol aks kesiliyor , keserse mutlaka bütün olarak orjinaliyle değiştir o zaman sorun kalmaz . ben 2 keresinide kaynak maynak eften işle yapmıştım kırılıyor hemen
uzun lafın kısası al bin çok keyif alırsın , uzaktan sesini duyanlar hanfi hava filtresini taktın derler sen ise ne filtresi o has boxer sesi dersin , oldugun yerde kesiciye soktuğunda araba 10 santim sağa sola oynar fln fln garip bi araba , yeniden almayı düşünüyorum
atituti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 00:06   #9

Can_t - ait Avatar

Otomobil: Clio Cup

ATA156 nickli arkadaşımız konu hakkında bilgi verecektir

Görüşmek için abisini bekliyo
Can_t isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 00:37   #10

Tuning055 - ait Avatar

Otomobil: 4 ayaklı canavar

Tuning055 - MSN üzerinden Mesaj gönder
bende 1.6 larını öneririm 1.7 ye göre parça sıkıntısı ve usta sıkıntısı cekmessınız..

BoraRS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu siteden korkulur arkadaş. Yakında millet buraya bi hatunla çıkmak istiyorum ama kendisini fazla tanımıyorum nasıl bilirsiniz diye konu açarsa hakkaten şaşırmayacağım
Tuning055 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 01:11   #11

Otomobil: toyota corolla 1.6 16v vvt-i

öncelikle ben sarper benimde 1.6sıyla cok tecrubem oldu hızlanma ses muhtesem ama cok buyuk sorunlar cıkardı gerci 200000deydi ama bi turlu cozulemeyen sanzıman ve debriyaj problemlerıyle motorun yaglama sıkıntısı vardı boxerden uzak dur benım gıbı yarıs hastasıysan arkadasın yazdıgı gıbı q4 swaplı cok dehset biseye benzıo sahibinden.com da var
raikkonen_f2007 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 07:26   #12

TUĞRA - ait Avatar

Otomobil: Motorlu,dört tekerlekli kara taşıtıdır.

TUĞRA - MSN üzerinden Mesaj gönder
Arkadaşlar bilgiler için çok çok teşekkür ederim, 1.6 lar 8valf 103 beygir 1.7 ler 16v 130 beygir denilmiş, her ikisinden de temiz bulmuşlar ancak 1.6 ve 1.7 de kararsızlar, sanırım herhangi bi modifikasyon yapmaz lpg ile ekonomi modda binerler.. hangisini önerebiliriz?
TUĞRA isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 07:39   #13

fatiii - ait Avatar

Otomobil: var

EREN34´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Q4 benimde hoşuma giden ancak almaya cesaret edemedeiğim bir araç.Performans olarak piyasadaki hang araba ile eş değer görülebilir?Mesela 306 GTI desek? Yada Astar GSI tam olarak hangi çıtada? Birde yakıt konusu fabrika verileri doğrumu yoksa aslında daha az yakan bir araç mı? Genelde Alfa bonkördür yakıtta gerçi ama??

edit:q4 dediğimiz yonja amblemli ancak atmosferik 2.0 olanlar mı oluryordu? Ben aslen atmo olanları merak ediyorum
yok senindedigin quadrofaqlio oluyo italyancada 4 yapraklı yonca demek,benim arabam quadrofaqlio zaten ama Q4 swaplı Q4 de alfanın 155 modelinde cıkardıgı turbo motoru..valla orjinal quadrofaglio nasıl gidiyo pek bi fikrim yok acıkcası ama 145 in en ust modeli bu araclar...

he benim arabayı soruyosan gsı a 306 ya cok sıkıntı yaratırım ama zaten aynı katogorı degiliz o araclarla
fatiii isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 11:21   #14

ATA156 - ait Avatar

Otomobil: '01 Alfa 156 TS, '10 Doblo Premio 1.6 Mjet

ATA156 - MSN üzerinden Mesaj gönder
Can_t´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ATA156 nickli arkadaşımız konu hakkında bilgi verecektir

Görüşmek için abisini bekliyo

Abilerim olmadan konuşamam

http://img696.imageshack.us/img696/7...gatotasarm.jpg
ATA156 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 11:34   #15

ATA156 - ait Avatar

Tuning055´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bende 1.6 larını öneririm 1.7 ye göre parça sıkıntısı ve usta sıkıntısı cekmessınız..
1.7'nin parça sıkıntısımı varmış ? allah allah?
1.6ya bakabilen usta 1.7'yede bakar zaten.

Eski 04-08-2010, 11:39   #16

ATA156 - ait Avatar

akın´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Selam. Öncelikle 145 kasa çok güzel çok hoşuma gidiyor. Kasa olarak yedek parçası oldukça bol. Alt takım 145-155-146 hemen hemen aynı. Hatta Bazı parçalar tipo tempra ile aynıdır. Sıkıntı çekmessin. Elektrik aksamı nerdeyse tempradır. Parçasını bulursun. Motoruna gelince. 1.7 boxer artık eskidi, parça olarak 1.6 gibi bol miktarda bulamassın. Gerçi aradınmı hepsini bulursun ama 1.6 t.s yeni teknoloji. 1.7 ler daha gaddardır. 2 pistonla izmir,istanbul yap. Ama herkes bu mantıkla kullandığı için temizi yok. O yüzden saç yoldurur. 1.6 t.s tavsiye ederim. Anlayanı daha bol Parçası daha bol zaten o blok 1.4-1.6-2.0 da kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı çemkmessin. Kronik sorunlarıda yok. Temizini bulduğunuzda alınabilir. Radyator,hortumlar v.s v.s zaten blok aynı olduğu için sıkıntı çemessiniz. Bu arada 1.7 boxer motoru izmirde anlayan sadece Ahmet usta vardır. Onlarda zaten servisi kapatıp sadece yedek parça satıcaklar. Yani hertürlü 1.6 t.s.
Akın, bir boxer ustası daha var izmir'de, hatta bana göre izmir'de boxer hele ki alfa denilince tek isimdir boxer alfa alınınca gidiecek başka usta yok izmir'de şu an.

Eski 04-08-2010, 11:47   #17

snan1910 - ait Avatar

Otomobil: ETN88

senin arabayı biliyorum. incirlide oturuyorsun sanırım demi? sürekli orda araban çok yakışıklı maşallah..

92' Mazda 121 swap bp engine
ETN88

Her renk her araç için rötuş boyası --10TL--
snan1910 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 04-08-2010, 12:14   #18

EREN34 - ait Avatar

yok senindedigin quadrofaqlio oluyo italyancada 4 yapraklı yonca demek,benim arabam quadrofaqlio zaten ama Q4 swaplı Q4 de alfanın 155 modelinde cıkardıgı turbo motoru..valla orjinal quadrofaglio nasıl gidiyo pek bi fikrim yok acıkcası ama 145 in en ust modeli bu araclar...

he benim arabayı soruyosan gsı a 306 ya cok sıkıntı yaratırım ama zaten aynı katogorı degiliz o araclarla
Quadrofaqlio demek istemişim Turbo Q4 bana fazla şimdilik ve dediğin gibi 306 gsi falan biraz basit kalır
Eski 04-08-2010, 12:50   #19

Otomobil: toyota corolla 1.6 16v vvt-i

turbo q4 motoru 1.5 bardan sonrasını gormuyo die biliorum belki yeni beyinle halledilir ama quadrıfoglıo 210dan sonra yurumuyo onu biliorum gti kategorısınde super yol tutusu var ama oyle yururu yok ama her zaman alfalar ozeldır kesinlikle favorım 145 ozellıkle modlu 2.0lar ya da swap olanlar
raikkonen_f2007 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 15:55 ::::