Clio RS'i satıp dizel dünyasına adım atmayı düşünüyorum. Dizel modelleri araştırırken Corsanın çıkardığı Ecoflex 1.3 CDTi 95 PS modelini gördüm.
Arabanın etiket fiyatı 37,976 Lira, kampanyalı fiyatı ise 32,226 Lira.
----------------------------------------------------------------
Yeni corsa ecoflex 100 kmde sadece 3.7 litre yakıt tüketimi ve 98 gr co2 salınımı sunmakta.
Rüsselsheim. Ocak 2010'da başlayarak, yeni Opel Corsa ecoFLEX hiç olmadığı kadar daha çevreci ve sürüşü eğlenceli bir hale geliyor.
Değişken geometrili bir turboya sahip 1.3 cdti dizel motora sahip araç 95 beygir gücünde. Yakıt tüketimi ve co2 salınımı yaklaşık %10 düşürülmesine rağmen bir önceki nesil ecoflex'ten yaklaşık %28 daha güçlü ve fiyatı ise standart 90 hp 1.3 cdti ile aynı olacak.
Yeni corsa ecoflex opel'in çevreye karşı duyarlı araçlarında keyifli bir şürüşe sahip olabileceği filozofisinin en iyi kanıtı olucak.
1750-3250 rpm arası sabit üreteildiği 190 nm tork ile corsa ecoflex 100 kmde sadece 3.7 litre yakıta ihtiyaç duyuyor üstelik co2 salınımı ise 3 kaplıda 98g/km 5 kapılıda ise 99g/km.
Her iki versiyonda emisyonları ciddi bir oranda azaltan ve zararlı gazları süzen partikül filtresine standart olarak sahip olacak.Bu da yeni corsa ecoflexe avrupanın birçok ülkesinde hem bireysel kullanıcılar için hemde filo sahipleri için bir vergi indirimi sağlayacak.
Yeni corsa ecoflexin motoru iki önemli özelliğe sahip; düşük emisyon ve yüksek güç.
Opel muhendisleri bu güce ulaşabilmek için değişken bir türbün geometresi kulladılar ve sıkıstırma oranını 18 den 16.8:1'e düşürdüler.
motordaki ayarlamaları mükemmelleştirdikten sonra opel muhendisleri yeni sanzuman ayarları yaptılar bu sayede alt ve üst devirlerdeki kayıpları en aza indirgemeyi başardılar.
Yeni sanzumanda daha uzun oranlar seçilerek 95 beygir gücündeki aracın 0-100 km hızlanması 12.3 saniye ve max. hızı ise 177km/h ye cıktı. Uzun oranlı ve cevre dostu bu yeni sanzuman aracın emisyon değerlerinin düşürülmesinde önemli bir rol oynadı.
Yeni corsa ecoflexte diğer bir fark ise artık bu araçta diğer corsalar gibi birçok farklı donanım opsiyonuna sahip olacak ve cosmoya kadar geniş bir aksesuar seceneği sunacak.
Aracın ayrodinamiğindede çeşitli iyieştirmelerde yapıldı, araç 20 mm alçaltıldı, hava girişlerinden giren havanın etkisini artırtmak için çeşitli düzenlemeler yapıldı.
Araçta yeni dizayn, daha etkili ve işlevsel jant kapakları kullanıldı.
Yeni corsa ecoflexte ayrıca yuvarlanma direnci azaltılmış 175/70/14 ebatında özel tasarım lastiklerde kullanılmakta 15" jantlar ise isteğe bağlı olarak alınabilmekte.
bu arabayı eşi, dostu veya kendisi alıp kullananların yorumlarını rica ediyorum..
![]()