Nice senelere :D
Printable View
Nice senelere :D
Cr-z'nin arka kısmı bana biraz Opel Tigrayı hatırlatıyor
crz modeli tutarsa üzerine birde type r ını yaparlar belki
http://a.imageshack.us/img251/2013/26122009070.jpg
Bu etiketler yaygınlaşacak sanırım....
Tasarım adına tavanın arka tarafı basık olmuş. 2 kişilik sanırım?
Bencede CR-Z Geliyodur arkadaşlar hondayı sevmeyenler SEvinmesin :D gene saplıcak makinalar üretir bu adamlar manyakkkk :):):):):)
Çok normal bence..:)
yeni crx geliyo :)
CRZ güçlü bir motorla gelecektir honda bunu böyle bırakmaz nasılki üretilen crx ler 1600cc b16a motorlarıyla piyasaya takla attırdılarsa crz de büyük ihtimalle 2000cc lik bir motorla bu piyasaya taklayı arttırır böyle düşünüyorum kimse geçmişte efsane olmuş 20 yaşında olmasına rağmen b16a 150 hp lik motorla hala 1600cc atmosferik araçlar içerisinde en hızlı olan crx in bu karizmasını çizmek istemez crx in yenisi olan bu modeli dipte tutmaz diye düşünüyorum
bence bu crz tr ye gelsın her sokakta bır tane olur.çok guzel bır araç ama şöyle 240 hp lık bır k20 ıle gelse fena olur :) yada 300 hp uhauahahau :))))
4 kişi çok fazla sıkışmadan oturabiliyorsa güzel olur gerçekten. Evet dediğiniz gibi Crx in tasarımı aerodinamik çizgilere yakın olması için bu şekildeydi.
1988 yılında 0.3 Cd değeri vardı.Ve 1,77 m2 ön kesit alanı sayesinde hatrı sayılır derecede düşük sürtünme kuvvetine maruz kalıyordu.2004 toyota priustan bile daha düşük.
Bildiğiniz üzere aerodinaminin etkisi baya fazla hele de dünyaya daha az zarar versin, insanların parası cebinde kalsın diye uğraşılıyorsa aerodinamisi baya iyi olsa gerek pek bilgi yok ama yine 0.3 Cd diye bazı yerlerde gördüm. Ön kesit alanı ile ilgili pek bilgi yok ne yazık ki bulunca yazarım buraya :)
Gelecekten gelen edit:
Honda's newest "sport hybrid" is beautiful. The overall styling of the CR-Z is of an aerodynamic wedge. It sits low with broad shoulders, and its deep, Audi-esque front air intake looks aggressive. The split-level rear glass hatch and low angle rear roof-line are design cues borrowed from the old CR-X. It has a low aerodynamic drag coefficient of 0.30 -- best in class, say the company's product planners.
http://www.autospies.com/images/user...CRZ/83-crz.jpg
http://www.autospies.com/images/user...CRZ/85-crz.jpg
Cr-z neyazıkki iki kişilik arkadaşlar. Ek olarak hondayı sıkıntıya sokan şey fn2 nin kasası değil. K20 motoru. Diğer motorlardan daha fazla devir döndüğü için emisyon konusunda sıkıntı yaratıyor.
Cr-z in hybrid dışında farklı bir motorla geleceğini düşünmüyorum açıkçası. Hatta türkiyeye bile geleceğini düşünmüyorum.
Fn2 yerine FD2 type r getirselerde alsak :)
arkadaşlar demin bi haber geldi doğum günü şakasıymış meğersem soichiro nun doğum günü şakası için böle bi haber yaymıslar. techturkey in başlattığı doğum günü şakaları en sonunda bukadar büyüdü bunu görmek gurur verici
k23a1 ile ciksaydi keske :)
ne kasalar kalkmış üretimden buda gecer.Türkiyede bi kampanya yapsınlarda heryeri bassın bu arabalar:D
5 gundur bu baslık burda daha kalkmadımı uretımden fn2...
Öyle hemen kalkmaz Mutluhanın kalamıştaki showroomunda 100 bin tl den satışa sunulması lazım son fn2 nin, raconu var bu işin :D
Bide elinde ne kadar mugen parça varsa hepsini üzerine takıp öyle satması lazım. :)
Buarada ben bu fotoğrafa istinaden 2 kişilik olduğunu düşünüyorum.
http://www.ressim.net/l/upload/f7cf6a75.jpg
http://www.ressim.net/l/upload/2397743a.jpg
bu araba tam crx :)
arka koltuklar crx deki gibi 2+2 mantığında gibi gözküyor
arka hoparlör konumları bile aynı :)
http://www.crzero.com/articles/wp-co...ts_tms2009.jpg
http://www.crzero.com/articles/wp-co...rear-seats.jpg
http://image.motortrend.com/f/283738...rear-seats.jpg
http://www.thetorquereport.com/2011_...-z_euro_21.jpg
oturulan kısımlar sökülüp sizin dediğiniz şekle getiriliyor, daha sonra koltuk yatırılıyor bu sayede tam bir bagaj hacmi sağlanıyor.
http://image.automobilemag.com/f/299...CR-Z-trunk.jpg
almanya da fn2 nin üretimden kalkması eleştiriliyor
http://www.sportauto-online.de/marke...article_detail
üretimden kalkıyo tartışılıyo efsane sona eriyo falan... yav 15 sene aynı arabayı mı üreticekler yavaş yavaş güncel civicin sonuna geliyolar yeni kasada yeni type-r yaparlar bu kadar sıkmayın canınızı :D
Honda's newest "sport hybrid" is beautiful. The overall styling of the CR-Z is of an aerodynamic wedge. It sits low with broad shoulders, and its deep, Audi-esque front air intake looks aggressive. The split-level rear glass hatch and low angle rear roof-line are design cues borrowed from the old CR-X. It has a low aerodynamic drag coefficient of 0.30 -- best in class, say the company's product planners.
en yukarıdaki mesajımda belirtmiştim :)
k20 gidio diye de üzülmeyelim honda bu. k20 yi kaldırıp m20 çıkarır. aklımızı alır walla :D
Kayda değer bir gelişme yok eğer dedikleri gibi bir değere sahip olursa. Sınıfının en iyisi olduğunu söylemişler ama sınıfının çok kötü değerlere sahip olduğunu sanmıyorum.
0,3 lere örnek
Audi 100 1983
Alfa Romeo 164 Sedan 1988
Ford Taurus 1996-1999
Honda Accord Sedan 2003, 2005–2007
Honda NSX 2002
Honda CRX DX/Si 1988
Honda Odyssey 2005
Hyundai Sonata 2006
Koenigsegg CCX 2006
Mitsubishi Eclipse 2000
Nissan 180SX 1989
Nissan 300ZX 1983
Nissan 350Z Coupe Base and Enthusiast models 2003–2008
Nissan 370Z Coupe (Sport Package 0,29) 2009
Renault 19 16V 1991
Saab 92 1947
Toyota Sienna 2003–2009
Toyota Corolla 2003-2008
EP3'ün yerini hiçbirşey tutamaz.Ama en kötüsü atmosferik araçların çağı kapanyor :/
Atmosferik araçlar piyasada belki azalabilir ama çağının kapanacağını sanmıyorum. Euro normlarını tutturabilmek için turbo kullanımı makul ancak geliştirilmekte olan teknolojiler var. Bunlardan bazıları eksantrik milini ortadan kaldırmaya yarayacak elektro hidrolik iticiler. Şu an fiat powertrain technologies bu konuda çalışıyor. Bundan başka hondanın 1.8 litrelik r18a motorundaki i-vtec uygulaması biraz farklı. Özellikle pompolama kayıpları aynı hacimdeki motora nazaran %16 daha azaltılmış durumda. 3.olarak klasik otto çevriminin yerini atkinson çevrimi alabilir. 4. olarak direkt enjeksiyon sayesinde ultra lean burn motorlar yaygınlaşabilir. 65:1 afr!!
Bunlar piyasada uygulanan yaygınlaşacak teknolojiler.Çünkü euro 7 normları geldiğinde dizel motorlara geçiçi çözüm olan dizel partikül filtresinden 2 tane taktıktan sonra geliştirilmek zorunda kalınacak motor internalleri.
En uç noktalarda hcci motorların akıbetinin ne olacağı belli değil.
Daha yazacak çok şey var.Şimdilik kısa başlıklar olarak bunları söyleyebilirim.