|
|
#1 | |||
|
Otomobil: k20a2... UD corsa...
|
Hepimizin başına
gelebilecek acı bir olay APRANAX isimli ilaç ile ilgili... Vatandaşın biri, hafta sonu arkadaşının evine gidiyor. Çok başı ağrıdığından, arkadaşı ona bir Apranax veriyor. Vatandaş yutmadan önce ilacı ağzında çiğniyor, bir kaç dk. Sonra şuurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanımamaya başlıyor. Apar topar hastaneye kaldırıyorlar ve orada anlaşılıyor ki; sebep beyin kanaması. Nedeni ise, doktorların açıklamalarına göre; ağrı kesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çiğnenmesi ya da ağızda bekletilmesi apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol, kapnax, apraljin, aleve, synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çiğnenince; etken madde beyne çok hızlı nüfuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormuş. Aman dikkat... Ayrıca ramazan bayramında majezik adlı ilacı sıcak suda eritip içen bir öğrt o akşam hayatını kaybetti LÜTFEN DİKKATTTTTTT.......... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: R 21 turbo, ''YBR 125 çalındı''
|
agrı kesici hayatta kullanmam vucuduna ilac sokma taraftarı bi insan değilim doktor tavsiyesi olmadıgı surece, dikkat etmek lazım...
paylasım icin tşkler |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
devamlı ağrı kesici kullanıyorum dükkanda benzin kokusundan falan ağrılar yaşıyorum.Aç tok demeden içiorum bugun bile 2 tane novalgin içtim aç karına valla bunu okuduktan sonra tırstım
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: rx8 bmw e90 316. F800Gs
|
ben hep yapardım basım donerdi bende dedima grı kesiciyi azalt bundanmış demek
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Polo 1.6 TDi
|
suyla beklemeden direk yutun bir $ey olmaz Allah'in izniyle
abartmadan tabi yuksek dozda almamak gerek
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: M.B
|
paylaşım için teşekkürler ...
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ef
|
bende kullanmam çok zor bir durum yoksa ortada ve kendiliginden geçer
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: loading
|
ne diye çiğnenirki bu ağrı kesiciler.at azına al suyu yut.paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)
|
çok ekstrem ilaçlar olmadıkça ilacın aç veya tok karnına alınması sadece kandaki maksimum düzeye çıkma süresini değiştirir. hatta bazı ilaçlar aç karnına alınınca daha hızlı etki gösterir.
mide asiditesini azaltan antiasit (Talcid- rennie) gibi çiğneme tabletleri dışında ve tansiyonu ani düşürme amaçlı (isordil) dil altı ilaçlar dışında diğer tablet ve kapsülleri çiğnemeden yutun. Bu olayı çok daha önceden okumuştum. yine de bilmeyenler için güzel bi hatırlatma olur
__________________________________ Screw you guys! I'm going home... 343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti Şırnak Asker Hastanesi... Askerlik Bitti Be Yaa
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Konuy görür görmez apranax da tehlikeli yazıcaktım meğer onun içinmiş konu.
Geçen yaz bi yakınım, yanımda çiğneyerek yuttu. Çok Tehlikeli olduğundan bahsettim, demeye kalmadı 5dk içinde ayakta sohbet ederken bilincini kaybederek yere yığıldı çok şükür erken müdale edildi.... Zaten tüm ağrı kesiciler hatta ilaçlar aynı şekil. Şimdi her başı ağrıyan hap atayım geçsin diyor. Öldürmez ya içmeyin dayanılabilinecek kadar ise.. |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
Bende bazen 2 tane cocuk aspirini atıorum oda ağrılara ii geliyor yeni keşfettim |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: BMW E34 5.20i
|
eb iyisi bebe asprini zaten diğerlerine çok çok önemli bişiy yoksa almayın bebe aspinin dozuda az
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: EG Sedan Si
|
Dişim ağrıyorken içiyordum Apranax.Çok etkili bir ağrı kesici.Dişle beraber benide uyuşturuyordu
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: BMW E34 5.20i
|
diş için çözüm farklı ama ramazan ramazan pek gitmez
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Protege
|
275 mg lısı bide 550mg lısı var,ee gidipte her ufak ağrıda 550lilikten kullanmamak lazım..Suyla beraber direk yutulunca bi sorun olucağını sanmam..Ayrıca ağrı kesicinin çiğnendiğinide ilk defa duydum
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: VW Bora
|
kimi ağrı kesicilerde çignememesi gerektiği yazıyor. bunlara dikkat edip ilacı kullanmadan nasıl kullanacağımızı bilmek gerek en güzel ağrı kesici pana göre gripin her derde deva diş ağrısı için ise en etkilisi alveres 25mg ...aklınızda olsun.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
bazı ağrı kesiciler tansiyonu çıkarıyor ki başıma geldi ölüyorum sandım
şuan bana en az dokunanı majezik oda sadece mideme dokunuyor zorda kalmadıkça içmiyorum ama ne yaparsam yapayım migren olduğu için mecburum kullanmaya __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: b5
|
çok çok mecbur kalmadıkça almıyorum ilaç,sabr ediyorum valla.
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: civic 1.6 ies - Karakaçan Gsi
|
Arkadaslar ben ılac sektorunde calısıyorum herkes bu ılacları seker gıbı kullanıyor oysakı en basıt gıbı gorunen agrı kesıcıler bıle bayagı agır ilaçlardır herkesın saglıklı yasaması ıcın Lutfen ılacları basıtlestırmeyelım.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |