|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot
|
![]() Cartel 1995 senesinde Türkiye'de ve Almanya'da büyük ilgi toplayan bir rapcore grubudur. Grup, Almanya'da üç ayrı rap grubun bir araya gelmesiyle doğdu. Cartel'i oluşturan topluluklar, Karakan, Cinai Sebeke ve Erci E'dir. Karakan'ın üyeleri Alper Ağa ve Kabus Kerim olarak tanınır. Cinai Şebeke'nin üyeleri ise M.Ali (Emali), Babalu (Ichibaba), Olcay (Ole) ve İnceefe ( Çelikbilek Apo) olarak tanınır. Grubun "Cartel" adındaki albümü ilk önce Avrupa'da yayınlandı (PolyGram Music). Kısa zamanda Avrupa'da medyanın dikkatini üzerine çeken grup hakkında MTV müzik kanalında röportajlar yayınlandı. Türk müziğinin sesini dünyaya duyuran nadir topluluklardan birisidir. "Cartel" adlı albümden sonra üç ayrı grup yollarını ayırdı ve solo çalışmaları başladı. Bozuştukları söylense de halen arkadaşlıkları sürdüğü düşünülüyor. 1997 senesinde Karakan ve Erci E solo albümlerini çıkardılar. Özellikle Karakan beklediği ilgiyi bulamayınca Türkiye müzik piyasasından çekildi. Erci E daha sonra bir albüm daha çıkardı ama sesini fazla duyuramadı. Cartel'in kurucusu olan Alper Aga'nın 2008 haziran'ında Dream tv ye verdigi röportaj'ında yeni albüm müjdesini verdi.. Cartel'in dağıldığından söz ediliyor bu bilgi yanlıştır, bu üç grup seslerini duyurmak için birleşmişlerdir daha sonradan ayrılmaları planlı bir olaydır. Zaten Cartel kelimesinin anlamı çok büyük holdinglerin birleşmesinden sonraki sıfatdır.Cartel gelmiş geçmiş en ünlü gruplardan biridir. Alper Ağa, Erci E, M. Ali, Peter Ole Jess ve Ichibaba (Babalu) dan oluşan Cartel, 14 yıl aradan sonra ilk kez maNga’yla beraber unutulmayacak bu ilk performanslarıyla Rock’n Coke sahnesinde yer aldı. 2010'da yeni albümü çıkacak olan grupta yeni albümde Kabus Kerim ve Cinai Şebeke'nin eski üyesi İnceefe yer almıyor. maNga'yla beraber 2010'da karma adı altında yeni bir albüm çıkaracak olan grup sevenlerini merakla bekletmektedir. alper aga röportaj http://www.youtube.com/watch?v=8QwXPRZTAmw Cartel http://www.youtube.com/watch?v=gPWrQThXHNQ Karakan http://www.youtube.com/watch?v=UZ1aojtkILU Erci-E http://www.youtube.com/watch?v=MWxHRy7EWWY Yeni nesil bilmez sadece kulakdan duyma internetten vs vs cartel dönemini bizzat yaşamış benimsemiş biri olarak cartel tişört,pantalon,şapka ![]() (şapka halen durur) yeniden yıllar sonra piyasaya çıkmaları oldukça mutlu etti beni, inşallah 15 sene sonra Cartel adı altında ilk ve TEK olan albumlerinden daha güzel karşımıza çıkarlar.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
vay be sabah dinledim daha
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechWorks
|
İsimler super ya hahahahahahah millet ne dinlerdi be
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: :)
|
cartelll 1 numaraa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechWorks
|
cartel ilk çıktığında söyledikleri şarkı söz vs tehlikeli gibi algılanıp çoğu aile dinletmezdi çocuklarına çevremde vardı
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Z4 3.0& Hacı 'MURAT 124' &RANGE ROVER
|
herseyın ılkı guzeldır dıyorum bu sefer tutmaz bence
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Ciddi efsanelerdi ve rap kültürünü ilk başlatan gruptu , umarım isimlerine yakışır birşey yaparlar
__________________________________ ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya bok atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Kral tv de 8 hafta Top20 de 1. kalmışlardı, cumartesi günü saat 18:00 heyecanla çıkmalarını bekliyorum ula bi baktım 3e düşmüşler ben ağlıyorum![]() sertap 1.liğe oturmuştu akü
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
küçükkeneeeee ne dinlerdim ya
geri dönmeleri güzel olmuş __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Corsa 1.4
|
ne dinlerdik o zamanlar..umarım yine iyi müzik yaparlar ve kalıcı olurlar..
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
TechWorks
|
ilk çıktıkları zamanı hatırlarım dün gibi cidden çok garipsemişlerdi aslında daha öncede benzer çalışmalar yapanlar vardı hey gidi günler
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
http://www.youtube.com/watch?v=PqJUbCIV9jc
Araba var mı? Araba yok! Araba yok gardaşum, nereye? Araban yok! Ne o hava öyle seni seksi madafaka Havan batsın lan altında eski bi taka Şaka maka bitti artık geç arkaya Arabalar kuş olsa sen keleş karga Ve sen! Kendini herkesten iyi zanneden Nedeeeen? Bana sorma bilmemem Al babadan arabayı Bindir manitayı Arabada çaldır zurnayı 190 Mercedesle gezerim ben Dokunursan yumruğu yersin hemen Önde Alper, arkada Kerimdir elbet KARAKAN yolda en iyisi buraları terk et Entel zonta mı desem sana acaba Hayat sinema filmi değil Sen unutma bunu da Sen de artist değilsin Ne kadar uğraşsan da Boş konuşan avcunu yalar bu dünyada Niye öyle hava atarsın son modelle Son gazla basıp geçersin yanımdan Geçtiğin yerler toz ve duman Her şey mükemmel her şey çok iyi Yaşayıp gidiyoruz dert etmeden bi şeyi Tek araba yok Bu da yani dert mi? Takma kafanı Yorma olmayan beynini İş yok, para yok, araba yok Dert çok ama derde derman yok Ha şundadır ha bunda Helvacının kızında Araba kimdeyse manita da onda Arabayı bana versene baba Binip gideyim iş aramaya Atarım arabaya ben manitayı Basarım son gaza Öde sen parayı Pencereyi aç ve kolun dışarı salla Altı semer giyse zonta yine zonta Çek hadi çek zonta burdan arabanı Git başka yerde at sen havanı Sahte gülümsemeleri gözüm tutmuyor Basit takılırsan senin işin çok zor Kokana karıyla sosyete ayaklar Sosyete ama fabrikada kart basar Altına çekmiş son model bi araba Benzin almaya yok beş kuruş para Ver müziği başlara seni paspal zonta Dert mi sana eğer yoksa ben de araba __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Yanlış hatırlamıyosam 93-94 senesinde Almanyada çok kundaklama olmuştu, Cartel bu olaylardan sonra patlak vermişti, ilk başta tepki çekselerde sonradan çok sevildi.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: nissan navaRa & 106 gti
|
Hadi hayirlisi bakalim
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Artik cok zor tutunmasi bence hiç başlayip ismide bozmasinlar herkez rapin ilk sahibi olarak bilsinler daha güzel
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Mercedes W115
|
orta okul zamanındaydım o zman kasetini hemen almıştık gerçekten o dönemler çok güzeldi
__________________________________ Havada F16 Karada S16 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
TechWorks
|
sevildi ama devri geçti sonra
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |