vardır ya kesin :D tek iş o olsun yeterki
Printable View
34KRY12
34KRY47
50'ye kadar 2 adet boşta gözüken var abi ;)
nah plaka alsana la çok anlamlı ahahaha
İkametgahı hemen alamıyorsun. Nüfus idaresi işledikten 1 hafta falan sonra online olarak görülmeye başlıyor. O arada sana bir kağıt veriyorlar ama onu da emniyet kabul etmiyor. Online olarak adresin değiştikten sonra trafiğe başvurup istediğin plaka boşsa bağış karşılığı alabilirsin.
Beykoz trafik şube zaten geçici yerinde. Önce randevu al. İnternetten alabiliyorsun. Trafik tescile girdikten sonra ortalıkta dolaşan bir polis amca var. Kır saçlı emekliliği yaklaşmış bir memur. Belli ki sen takıl buralarda bu marabalara sahip ol falan demişler. Ortalıkta dolaşıp duruyor. :) Ona sor zaten seni ilgili memura yönlendirecek. Eğer o ortalıkta yoksa, kapıdan gir odanın sağ arka köşesindeki yıldızlı amcaya söyle, önce istediğin plakanın boş olup olmadığına bakacaklar arşivden, eğer boştaysa sana vakıfbank hesap numarası verecekler, kavacık polis merkezi yaptırma koruma derneğimidir nedir öyle bir derneğe para yatırıyorsun, (vakıfbank aynı binanın ön tarafında) o makbuz ve normalde götürmen gereken evrakları görevliye teslim et, yarım günde ruhsatını plakanı al çık. Hepsi bu.
Muameleciye falan vermene gerek yok çünkü yapılacak iş cidden çok kıytırık bir iş. Araba yeniyse fatura, teknik belgesi, vergi ödendi kağıtları, ek1 (pasajın içinden 10 liraya doldurtabiliyorsun, dosyanında sırasına göre diziyorlar) bunları polis amcaya veriyorsun.. Orada başka bir polis amca bunları kontrol edip eğer herşey tamamsa ruhsatını tutuşturuyor eline. 70 liramı ne ruhsat parası veriyorsun. Birde makbuz veriyorlar plakanı bastırtman için. Beykozda plaka basılmadığı için basılan bir yere gidip bastırtıyorsun. Ben bostancı şöf. odasının kulübesinde bastırtmıştım plakamı. Sonrada götürüp o plakayı mühürletiyorsun.
Sabah başlarsan öğlene kadar işin biter.
Plakanın rayici değişiyor. Eğer soyadın yada adın falansa 1500 TLden başlayıp 500 razı oluyorlar. Yok antiri kuntiri birşeyse ucuza kurtarırsın bence. Benim direk soyadım olduğu için 500 lira tosladım.
Eski kız arkadaşıma 300 liraya almıştık ismine plakayı.
Yiğit sen ne fiyat aldın bu jetgillere pm pls :)
E benimde rakam derdim yoktu. Sadece harf istiyordum. Direk soyadım olduğu için biraz kalın oldu tabi.. :)
Nüfus müdürüs sisteme girişini yapıyor zaten. Referandum zamazingosu olduğu için 10 günmü ne askı süresi var. O arada onaylanıyor. Benimki 6-7 gün falan sürmüştü.
Onu internetten de kontrol edebiliyorsun.
https://adres.nvi.gov.tr/Pages/Bildi...Dogrulama.aspx
edit...........
Yok onunla ilgili bir dertleri olacağını sanmıyorum, zira hepsini tek tek kontrol edebilmek gibi bir şansında yok. Benim soyadım 3 harfli. Plakayıda aynı üç harften isteyince pek kaçarım kalmamıştı. Geçen sefer birşey istememişlerdi, ben bir tepsi baklava alıp götürmüştüm. Ama bu sefer amca değişmiş o şekilde olmadı.. :)
34 KIZ 60 olabilir mi :D
34 PIT 10
34 SAL 10
34 BAL 10
34 K 0020 filan işte D:
Yok geçen sefer birilerinin referansı ile gitmiştik. O nedenle para isteyememişlerdi. Birileri tayip olup başka yere gidince bayıldık. Zaten bu ikinci plaka. Toplamda tane başına 2500 ya düşer. Ben muameleciye para vermediğim için bana plaka başına maliyet 100 lira. O da dert değil. Amca abi mevzuu değil. ;)
Zor iş değil zaten. Boşuna muameleciye para bayılma. Randevunu al, gerekli evrakları tamamla gününde git. Yapılacak pek bir iş yok. 100-150 lira para alıyor muameleciler. Çooook meşgul adamlar için belki sorun olmayabilir ama yarım gün izin alabiliyorsan iş yerinden vermeye değecek bir para ceğil bence. Zira yapılan iş gerçekten kofti.. Kağıtları al memura ver. Hepsi bu.. Senin aletin zaten trafikten çekme belgesi cartı curtu vardır. Sana bir ruhsat ve/veya fatura vermiş olmaları lazım. Senin normalden farklı olarak sadece fenni muayene yaptırman gerekecek. Başka bir olayı yok.
Ben polis motorunu aldığımda ruhsat vermişlerdi. Land Rover ları asker sattığı için ruhsatı olmayabilir. Zira onların normalde de ruhsatı yok. Ama her şartta sana sahipliğini ispatlaman için bir belge vermiş olmaları lazım. Onunla halledersin. Tek fark EK1 doldurttuktan sonra o belge ile TUV e gidiip fenni muayene yaptıracaksın ve onu da dosyaya ekleyeceksin. Başka bir numarası yok.
Yiğit arabanın satışını tanıdığa verirken şehir dışı olması gerekmiyor mu ? Tekrar satışı üstüne alırken plaka değişicem nasıl deniyor. İlk defa duydum.
Edit: 34 ten tekrar 34 için konuşuyorum.
34vın s2k
jet'lerde type-r
ya arkadaşlar 34 NA 106 plakası kadıköydeymiş bende oraya baglıyım boşmu diye bakabilirmisiniz :D
jap34 alırsan benden baskasına satma sakın arabayı :D
Dediğim gibi askeri araçları bilmiyorum. Muhtemelen sendeki defender yerli üretimdir. Dolayısı ile tescil için teknik döküman gerekecek. Ondan dolayı TSE ye hitaben verilmiş olabilir. Her şartta fenni muayeneye gireceksin. Ama onun yanında aracın sana ait olduğunu belirten fatura cart curt birşeyler vermiş olmaları gerekir. Hepsini toplayıp EK1 hazırlıyorsun. Onunla birlikte TUV e gidip fenni muayeneden geçeceksin. Sonrada sıfır arabaya çıkartılırmış gibi trafiğe tescil edilecek senin oyuncak.. Fenni muayeneye giderken çekici kiralaman gerek. Yolda polis falan yakalarsa çok uğraşırsın.
87 ler ingiliz sonrası yerli abi..
neyse sıkıntı olan kısı o değil zaten:)
fatura da mevcut aynı şekilde tum belgeler ek1le beraber muayeneye çekiciyle, sonra evraklarla trafik tescile plaka değişmesi için. peki ben bu istediğim plakayı almak için araç satışını plaka çıktıktan sonra yapacam o zaman?
Rica..
Arabayı boyattıysan tinerdendir. :)
34VIN20
34VOV33
34JET06
ama hangisi hangisine olur bilemem
çok olunca böle oluo :D