karabiber işe yarıyor..bir arkadaşın motoruna dadanmışlardı karabiberle kurtuldu :D
Printable View
karabiber işe yarıyor..bir arkadaşın motoruna dadanmışlardı karabiberle kurtuldu :D
Geçmiş olsun Özgür abi :(
Evlerimiz arası çok yakın arada bir geçerken görüyorum RC'yi ok gibi duruyor Valla:icon_tup:
Kediler hangi arabaya yatacagını bılıyor demekki :)
arabanın yanına bir doggo yada pitt bağlayacaksın abi.hem kedi savar hem hırsız savar görevi görecek :D bende aynı dertten yakınıyorum.özellikle benim kaputta patinaj çekip lastik ısıtıyor o kediler.bakıyorum bitek benim arabada pati izleri var.allahtan boya okdar güzel değil de üzülmüyorum
bence hayvanlara kötü davranmayın aracın üstünü örtüverin yeterli olucaktır.
benimde başım belada garajın içinde bide havalandırma deliğinde giriyor şimdi kız arkadaşınıda getirdi gece ne yapıyorlarsa alarm susmak bilmiyor :S
ilacıı köpekkk :D
ben alışkınım onca yıldır kışları kaput üstünden inmezler bizim otoparkta.Ama kıyıp dışarı da atamıyorum, yağmurda çamurda yazık diye.en iyisi benim gibi umursamamak ve öbür tarafta ekstra sevap puanı olarak geri almayı ummak (=
bende otoparkta kapı açmayı bilmeyen öküzlere bir savar arıyorum, iki kapımında içine ettiler kafayı yiyeceğim
sizin ordaki kedilerde var bişe bizim burdaki kediler aracın altını mesken ediniyorlar..sizin ordaki kediler daha aristokrat anlaşılan:D Yükseklerde geziyorlar..
Daha güzel bi çözüm var arabanın başına bi sokak köpeği bağla arada sırada yemek ver o zaman çözülme ihtimali var :D
abi o daha beter ya bi defa gece tam kapıyı açıp arabaya binecekken meeeaaavvv diye hırçın bi ses sonra bişeyin bacaklarımın arasından kaçıp gitmesine şahit oldum:D kriz geçiriyordum nerdeyse :D
bence kedileri su v.s. ile arabadan zıt bir istikamete çekmek bi çözüm olabilir belki
:) yarama parmak basıtınız arkadaslar 4 tane branda heba ettım bunun yanında çiziklerde cabası ve bızım yan apartmanda kedı manyagı bı amca var kedı beslıo bır gun cuvala koyup sehır dışına atacagım :D
ben arabanin uzerine bez koyup uzerine naftalin koydum cesitli bolgelere. Daha once ciddi tepinme izleri vardi, en son bir kac tirnak izine kadar indi cesmedeyken. Denemenizi tavsiye ederim. Sirke de dokecektik arabanin etrafina da geceleri hep cok gec gelip unutup daldik :)
sonunda kedilerin alayına terör estiricem. Abi deliriyorum! inanın deliriyorum! brandamı örtsem brandaya işiyolar. Temişzliyom yine her köşesine.. Brandayı kaldırıyorum bagaja koymaya yeltenirken hoop kaputtalar... ne nalet şeyler bunlar yaaa ( lütfen bana hayvan sevenler sataşmasın,bıktım pati çiziklerinden.. bıktııımmm) araba üstündeyken ani bi tepki de veremiyorum ( o hatayı ilk zamanlar yapmıştım istemeden bi kaç kez ) bir patinaja sarıyolar sormayın gitsin... Allahını seven bir çare bulsun.. Bıktım cidden branda örtmekten de bıktım... Bide hadi usul usul yatsa eyv dicem... kaputtan sağdan soldan aşşağı inerken bildiğin kayıyolar aşşağı ve tüm tırnları ile güzelce çiziyolar... """kedilerden nefret ediyorum,kuşlarda cabası""" nokta.. saygılar..
Arkadaşlar aynı dertten ben de muzdaripim. Aracımın çizilmedik yeri kalmadı resmen, bazen işi iyice abartıp bütün arkadaşlarını filan toplayıp geliyorlar parti var sanki kaputta :D Sprey gibi değil de şu kedi savar aletler gibi kalıcı bir çözüm bulabilir miyim? Aracın aküsüne filan bağlatabileceğim bir alet var mıdır?
ulrasonic aletler sadece kedileri değil tüm canlıları etkiliyor. Kullanılması yasaklanmıştı diye biliyorum. Kullanılmaması daha uygun olur.
Bunun % 100 bir çözümü yok maalesef.
Ben 1. katta oturuyorum. Evimin balkonu sürekli bu istilacılarla dertteydi.
Artık her akşam balkonu , suya çamaşır suyu katarak vileda ile siliyorum.
Çamaşır suyu kokusunu sevmiyorlar.
Kurtuldum.
Arabada ise bir çözümüm yok maalesef. Havalar çok soğuk ve maalesef kaputlarımız sıcak.
Birlikte yaşamaya alışacağız.
Yüzde yüz olmasada yüzde 90 çözümü var
http://www.farmasante.com/default.asp?git=9&urun=67519
Bu ürün 9 voltla çalışıyormuş.Yanı 9 voltluk pil veya adaptörle.
Benım böyle bir problemim olsa bu ürünü araca koyarım.Fakat arabanın aküsü 12volt.Bu durumda 12voltu 9 volta düşüren minik bi devre bir de devrenin beslemesine açma kapama anahtarı koydugumda bu problemi yüzde 90 çözer fikrindeyim.:DSite de benzer ürünler mevcut.
Ben de 1. katta oturuyorum balkona giremiyorlar balkonum kapalı ancak arabamı mahvediyorlar resmen. Kedi düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın yazdıklarımdan, tam tersine çok severim kedileri. Ama gözüm gibi baktığım arabamı her sabah çizikler içinde bulunca canım çok sıkılıyor doğrusu.
Kedilere günlük yemek veriyorsanız sizin kokunuzu ezberlemişler demektir. Arabada da sizin kokunuz var haliyle. Sizden zarar gelmeyeceğini bildikleri için arabanızı güvenli bir yer olarak görüyorlar. Benim de evde kedim olduğu için biliyorum. Ne zaman uyusa kıyafetlerimin üzerinde uyur:D
http://320volt.com/pic16f627-ultraso...ovucu-devresi/
Devre var.Ama alttaki yorumlari mutlaka okuyun.Yorumlar iç açıcı degil.
Bu tip devreler biraz da ticarı önem kazandıgı için kimse kolay kolay paylaşmaz.
Karga olsa korkuluk konur ama kedide ne yapılır bilinmez :) Özellikle araç daha sıcakken kaçırmıyorlar :)
Banada 2 ayaklılar için savar lazım....
benim bildiğim denedim de naftaline gelmiyor kediler :) naftalin toz şeklinde dökünce bahçeye gelmemeye başladır etrafından dönüyorlar bahçenin :D
Valla benimkiler motorda alem yapıyorlar.Bugün rıdvan abi geldi(ruudvan)KAputu bir açık içerden kedi çıktı..Ben dedim normal rıdvan abi kaldı..Bildiğiniz motorda alem yapıyorlar.Ön tamponla motor arasına 1 bacak girecek kada boşluk var :)
Naapsam acaba?