|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 2003 bmw 525, 2010 h100
|
Arkadaşlar 2003 model e 39 525 i bmw aracım var... geçenlerde bir sitede 0-100 hızlanma süresine baktım... 7,7 sn. yazıyordu bana çok uçuk bir rakam geldi... o süre manuel arabalar için midir? otomatiktede aynımıdır acaba... bu konu hakkında bilgisi olan var mı? İçinizden; en kolayı kendin ölç diyenler çıkabilir ama 0-100 hızlanmasına 7,7 sn dedikleri bir araçta 12-13 sn çıkarsa moralim bozulur diye ölçümünü yapmadım hiç... bu aracım 0-100 hızlanmasına daha mantıklı bir süre diyecek var mıdır?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
bence senin baktığın değerler hatalı olabilir çünkü bende birkaç yere baktım şimdi ,
8.1 sn yazıyor çoğu yerde, birde işin içine otomatik vites olayı giriyor , 8.1sn lik değer sanırım (sanırım) manuel vites için, mutlaka otomatik vites (smgII olmadığına göre) olduğuna göre daha uzundur, 8.5 sn falan olması lazım diye düşünmekteyim . tabi doğru ölçüm 0-100 değerleri en ideal şartlarda ve en işi bilen kişilerin kullanımı sonucu alınabilecek değerlerdir, kişiden kişiye değişir bazı şeyler, motor gücü vs vs çok gördüm ben kendini rallici zannedip, her vites geçişinde yarım saniye harcayan , veya kabak lastiklerle tozlu asfaltta 0-100 testi yapan ! (hani ne kadar çok patinaj o kadar çok ses = olduğun yerde saymak) . tabii söylediklerim meclis dışı, sana söylenmiş şeyler değil . ben olsam hiç birşeyden çekinmem bir kaç deneme yapardım, temiz ve biraz pütürlü bir asfaltta, tabi kolundaki saatle olmaz bu ölçüm o da ayrı . __________________________________ |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
sağolasın abi... araba otomatik olduğu için vites değişimi pek sorun olmaz ama hala bana 8,5 sn filen uçuk geliyor... olmazsa kadranın videosunu çekeyim... videodan ölçüm yapılabilir sanırım... ilginize teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: AurisD-4D,Golf V TSI, Clio Symbol 1.2
|
7,7 fabrika verisidir, muhtemelen...
Fabrika verileri genelde sürtünme sıfır olduğu test ortamlarında yapılıyor. Yani asfalt üzerinde değil... 10-11sn arasında olması lazım.. Düz vites 520 ile ayndır.. __________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: S
|
araç sekiz yaşında eğer bakımları düzgün yapıldı ve tüp gibi bi olayı yoksa 9 saniye üstünde çıkmaması lazım eğer çıkıyorsa bi problemi vardır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
bence yanılıyorsun fabrikalar testlerini pistlerde yapar yani asfalt üstünde fakat rüzgarsız ortamlarda.. fabrika 7,7 diyorsa bu 10-11 değil 7,7 dir ama bu değer büyük ihtimalle manuelin verisidir.
__________________________________ hayat arabamla 2011 mil. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Ee bnm aracta 12.3 fbrika yazior bn 11.5 olarak olcebildim
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
sürtünme sıfır?
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechTurkey
|
tabiki testler asfalt üzerinde yapılıyor
aracı o kadar ufalamayın canım, boru değil sonuçta 525 bu 9sn den yukarı mümkün değil bence , en en kötü 9sn civarındadır (9.9sn değil, 9.1 9.2 8.9 gibi) gerisi artık aracın kondüsyonuna falan kalmış . __________________________________ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
şimdi bende bi yere baktım ne kadar doğru bilinmez ama 8.9s olarak geçiyor
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
Lastik fln cok onemli bn kndmden bliorm bi kis lastgi bide nrmal ck degisio
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Corsa C
|
__________________________________ if in doubt, lift up a little. |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Barutçu 7,7 ile 11 saniye arasında 3.3sn var, bi ferrari 0-100ü sığar o zaman
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
Başka bir forumdan speedy nickli arkadaşın yazısından alıntıdır.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: a3 2.0 (8P)
|
sürtünmenin sıfır bir ortam gördünüz mü hiç? buzun üstünde bile sürtünme kat sayısı vardır.sürtünmenin sıfır olduğu bir ortamda ayakta bile duramazsınız.bu yorumunuz komik olmuş. 528i otomatikse 9 sn civarı çıkar tahminim 10sn ve üzeri oldukça fazla 5.20 otomatikler o zamanlarda 100e çıkıyor.gaz fren yaparak yada turbolu araçlarda turboyu doldurarak kalkmak ve en tutunabilen lastik ve asfalt kmobinasyonlarıyla en mantıklı değerler elde edilebilir. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
En kısa zamanda aracı deneyecem... peki nasıl bir kalkış önerirsiniz? araç otomatik dsc açıkmı olsun kapalı mı olsun? vtes triptonik 1 de kalkayım? direk otomatiktemi kalkayım? sportta kalkmanın bir faydası olur mu? akşam mı kalkayım sabah mı? yani yanan farlar elektirik filen aracın gücünü etkiler mi?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Sürtünme katsayısı: Uzayın ideal boşluk oluşturan kısımlarında sıfırdır...
Sonuç olarak benim demek istediğim TEST VERİLERİNE inanmayın... (+ ve - her iki durum açısındanda) Test verilerinin yapıldığı ortamlar sizin ankaradakı asfalt ya da izmir'deki otoban değil. Teflon tavada değil. Sonuçta ÖZEL bir ortam. Bundan bahsetmek istiyorum. Mesala 5.25inde testinide yapan TRC test yapılan ortamı: ![]()
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: BMW 3.23ti
|
|
|