|
|
#1 | |||
|
Misafir
|
Ya bu standart binek arabalar fabrikalar 1 arabayı kaça maal ediyor..demir kablo mablo işte klasik mantık
biz 25-27bintl ye alırken standart bir aracı fabrika nasıl bir kar sağlıyor bana göre hani toptan cart curt en fazla bir araba banttan 1000 tl ye iniyordur tahminimce belki ufak bi rakam gibi ama saat baz işçilik gibi düşününce öyle geliyor..bu arada 2 yıl delphi de çalıştım askerden önce dışarda 800-2000$ a satılan klasik harnıslar biz 0.07$ gibi bir maliyet söz konusuydu..... bigisi olan varmı yaa gece gece
|
|||
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
28 liraya satılan aracın bayiye girişinin 25 bin olduğunu biliyorumda fabrika çıkışı kestiremiyorum ..
__________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
Son Düzenleyen cem; 04-09-2010 03:22. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Misafir
|
bu arabanın kablo ağı arabanın damarları yani tüm arabaya maliyeti 0,07$ burdan çık yola... ben burasını biliom gerisini nekadar acep demir zaten dönüşüm... pek bir maliyet yoktur orda hatta bazı devletler özellikle almanya sırf dönüşüm yapsın die üretim şirketlerine para ödüyor.. delpide aynı mantık vardı...bana göre en çok para neye gidiyor biliyormusun aklına dahi gelmez ama reklama
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
|
Bu konu mantıklı ben sevdim makara yapılmasın adam gibi yazacaksanız yazın.
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: EK4 Vti-Ae86-E30 318is Coupe-E39 528ia-1.3cdti
|
![]() Bana komik geldi 1000 liraya çıkar denmesi. O kadar kar bıraksa Türk´ler bu işe çoktan girerlerdi. Yabancı firmalar da ucuza satıp sürümden, yedek parçadan kâr etmek isterler bence. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
Ben BMW'de bir otomobilinin fabrika maliyetinin 3bin euro ile 5 bin euro arasında değiştiğini duymuştum..
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
herşey tamamda yeni bi aracın üretim için yapılan ar-ge , parçaların oluşturulmasındaki kalıplar vss nin de maliyete katılması gerekmezmi?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Misafir
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Aracı tamamiyle değerlendirince rakam yüksek olur gibi. Motoru geliştirme,reklam,makineler,el işçiliği vs...
Araç olarak değerlendirilince 1.5-2oookilo demir,5-1okilo bakır biraz, biraz cam, elektronik,5-1o hava yastığı 4jantlastik bişey tutmaz da bayiye 25e gelip 28 olayı şaka olmasın 3lira için takla atmazlar ya...
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Audi
|
+1 sadece ham maddeyı kg cınsınden hesaplarsanız belkı 1000tl olur ama onun ıslenmesı ıcın yapılan makınalar , butun arge calısmaları (testler vs) ,el ıscılıgı ,naklıyesı ,reklamı vs ısın ıcıne gırdıgı zaman bence bayıye 25000tl ye gıren aracın malıyetı mınımum 10000 vardır dıye dusunuyorum.belkı dahada fazladır hatta.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: 220-221
|
ne derece doğrudur değildir bilemem __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Bora
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Casabım gördüysen bişey diyemem doğrudur
![]() uzatmalı friendimde bayii ona "gaça geldi len bu sana" dediğimde gag-gug diyince ben gafadan 10.ooo lira anladım demekki X faktör var işin içinde. Konu içinde aydınlatacak üye arkadaşlar belki yazar bizde görmüş,öğrenmiş oluruz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
arkadasların dedıgı gıbı araba para etmesede makınesı argesı reklamı ıvırı zıvırı para edıo he adam serı uretımde 100bın ıncıyı sattgında belkı kar yapmaya baslıo dedıgınız gıbı bın yuroya uretılen aractan
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
Bir transit van boyahaneden önce 300 500 euro arasına mal oluyor bütün masrafları dahil işçiye verilen yemek dahil.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Golf GTI - Allroad
|
Arkadaslar artik ole bayiler eskisi gibi %7-8 karlarla satamiyor, 3000-5000 TL kazansin bir arabadan.
Ikinci el araba satisi genel olarak sifir araba satisindan daha cok kar getiriyor. Butun bayiler cok satip, sonra kendi servislerinde arabalarin tamirini bakimini yapmakla geciniyor diyebiliriz. Gunde 30-35 tamir ve bakimi yapmak gayet guzel bir is. Zaten bu garanti uzatma olayida bayilerin biraz olsun ucuza sattiklari arabalara karsin nefes almasini sagliyor, ki garantileri biten arabalar sanayiye degilde kendi bayilerine gelsin isteniyor, bunlada birlikte distributor firma parca satisindan cok ii bi para kazaniyor. Ama en basta dedigim gibi kesinlikle cok buyuk karlara sifir arabalar satilmiyor artik, hic degilse eskisi gibi degil. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Ex-ex F7R'ci, Ex GC8'ci, Güncel DSG TDI'ci
|
Alfa mito 1.4 155 hp
Tavsiye edilen araç fiyatı 12172 € ÖTV, KDV, plaka, cart curt ile liste fiyatı 20550 € 12000 € içinde fabrika karı, nakliye, bayi karı vs herşey var. Buna göre bir fikir yürütülebilir. Bayi karı 2000 € falan olsa kalır 10000€. Çeşitli sektörlerde olan üreticiler ile irtibat halinde olan biri olarak fabrikanın 100% karla sattığını söyleyebilirim. Bu durumda araç maliyet bedeli (malzeme, işçilik, elektrik vs) 5000 € falan olur. Üretim için yapılan makina parkı yatırımı, kalıp maliyetini falan da düşersek ham maddeye indirirsek herhalde 3000 € falan geçmez bu arabanın malzeme bedeli |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 14:49 ::::

biz 25-27bintl ye alırken standart bir aracı fabrika nasıl bir kar sağlıyor bana göre hani toptan cart curt en fazla bir araba banttan 1000 tl ye iniyordur tahminimce belki ufak bi rakam gibi ama saat baz işçilik gibi düşününce öyle geliyor..bu arada 2 yıl delphi de çalıştım askerden önce dışarda 800-2000$ a satılan klasik harnıslar biz 0.07$ gibi bir maliyet söz konusuydu..... bigisi olan varmı yaa gece gece

bu arabanın kablo ağı arabanın damarları yani tüm arabaya maliyeti 0,07$ burdan çık yola... ben burasını biliom gerisini nekadar acep demir zaten dönüşüm... pek bir maliyet yoktur orda hatta bazı devletler özellikle almanya sırf dönüşüm yapsın die üretim şirketlerine para ödüyor.. delpide aynı mantık vardı...bana göre en çok para neye gidiyor biliyormusun aklına dahi gelmez ama reklama 

05412424032