işletenler mevcut örnekleri bildiğim için gerçekten işletebilirsiniz ki sizin dediiğiniz motor değişiklikleri uçuk işlemlerde değil motor ile ilgili evraklar tam olduktan sonra yapabilirsiniz niye yapamayasınız
Printable View
hm,o zaman noter satışını yapıcam sonra düzelttirmesinimi yapıcam? adam bunu illegal yoldan hileyle kasıtlı 1.6 olarak işlettirdiyse bende düzelttirmek isterken canım yanmasın öyle bişey olabilir mi Erhan?
ben son sahibi olmak istiyorum umarım bişey olmaz Emre.
ailem hukukçu, ben hukuki olarak da uğraştım, ama sizin yaptığınız yorumlar yasal düzenlemeleri kapsamıyor ne yazık ki... sadece yorum, maddeleri salt olarak okuyunca belki bazıları için dedikleriniz anlaşılabiliyorken, işin hukuki prosedürüne girdiğinize 'emsal' örnekler çıkıyor karşınıza...
maddede yazan 'aynısı' kelimesi, sizin devleti ikna edebilmenizi engelliyor...
dediğim gibi, işletenler var, ama onlar sizin zannetiğiniz şekilde bir yolla işletmiyorlar...
TSE onayı yeterli değil zaten, onların çoğu kağıt üzerinde imza bunu hepimiz biliyoruz... TUV e girip tekrar muayene yapıldığında acı gerçekleri görüyor çoğunluk...
Kardeş hiç bi sıkıntı yaşamassın senden tahsil etmezler yapman gereken o aracı almadan önce satış yapmadan ümraniye n.v.v.d gidin adamla servis bölümüne gidip aracın kaydını düzelttir.1,6 2,0 olarak degiştiği zaman direk o adamdan tahsil eder otomatik olarak zaten devlet baba bırakmaz faizi ile 1992 yılından bu yana parayı eski sahıbınden alır yapman gereken adamı alıp vergi dairesine gidip 1,6 olan cc yı 2,0 yapmandır borç ozaman tahakkuk edecektır adamda anlıyacagın odurki ödeyecek seve seve umarım ilk sahibidir aracın yoksa o iş yılan hikayesıne döner saygılarla DOĞAN TRAFİK MÜŞ... :)
bakın siz TİP olayını es geçiyorsunuz... M50B25 motorun tipidir ve de 2500 motordur, bu motorun 2,0 olanı M50B20 dir... tipi aynı olacak diyor madde ama siz 'hacim yazmyor' olarak bakıyorsunuz...
M50B25 olan motoru M50B20 olarak tip tescilini yaptırmadan 320 ya da 520 ye takamazsınız... takanlar da bu şekilde takıyor... yani şimdi işin illegalite kısmını anlatıp da kanunsuzluğa çanak tutmak istemiyorum, ama insanlar yanlış yönlendirilmesin, arabanıza istediğiniz hacimdeki ve yıldaki motoru ne yazık ki takamazsınız... zaten bu işin önü açılsa ortam çok farklı olur...
bu arada tartışıyoruz gibi gelmesin kimseye, ben bu işin önünün açılması için çalışanlardanım, o nedenle kanun ve de yönetmelikleri iyi biliyorum, neden işletilemediğini de iyi biliyorum...
kesinlikle tartışma falan yok bende bilmediğim bişeyse buradan öğrenmek isterim elbette,
tip onayı zaten olmadığı için diğer testler yapılıyor birde tamamlanmamış yada tamamlanmış tip onayları vs var orada iş karışıyor biraz birinde yapabilyorsunuz yalnız birinde yapamıyorsunuz
yalnız dediğim gibi legal olarak gerçekten legal olarak testleri vs yapılmış otomobiller olduğunu biliyorum herşeyiyle
kemal 306 ya evo motorunu işletti ya olmayacak diye birşey yok :):)
bence de fazla dillendirmeyin :) ben 1,8 den 2,5 a swap yaptığımda ruhsatı yasal işletmek için çok uğraştım, yasa değişmişti en son işletenlerdenim...
devlet bu kadar prosedur yaparsa mıllette o kadar dumen yapar...ısler acık kolay ve net olsaydı parasıda 500 600 tutsaydı herkes seve seve verırdı...konuyu okudugumda anladıgım seyın swap yaptınmı yasal olarak (dümensiz) ısletmen ıcın bı tarafından kan gelıcek..
Şimdi önce TÜV'ü arayıp muayne gerçemi diye teyit aldıktan sonra motor numarası tutuyorsa bencen aynen devam et derim. Hiç kurcalama. Zaten senden önceki sahipleri sırasında olmuş yada ezelden beri böyle işli sana dokunan birşey olmaz.
Tekrar teyit edelim durumu.. arabada orjinal motoru var dimi? change işi yok yani?? eger orjinal motoru varsa ve arabanın ruhsatında 2.0 yerine 1.6 yazıyosa, devri uzerine almadan aracın dosyasının oldugu trafik subesine gidiyosun, subede aracın dosyasında teknik bilgileri var. ordaki memur onlara bakarak ruhsatını duzeltiyor. yani senin elindeki ruhsatın bir gecerliligi yok aslında. esas olan o dosyadaki teknik bilgiler. ordaki sase numarası ve ordaki motor numarası vs.. benim ruhsatımda arac 5 kişilik yazıyodu ama benim arabam 4 kişilik. TUV de aracı muayeneden gecirmediler. gittim emniyete adam baktı ruhsata ve diğer bilgilerin oldugu kagıda. kusura bakmayın biz hatalı yazmısız ruhsata dedi ve ruhsatı duzelttiler.. ucret fln alınmadı. seninkide benzer bir karısıklık. ama tavsiyem sen aracı uzerine almadan once yaptır butun degişiklikleri ki sen temiz bir satıs yapmıs olasın ;)
düzelttirmek mantıklı tabi ama satacak adam düzelttirmeye yanaşmaz muhtemelen :) ki zaten Cenk de yazmış yanaşmıyor diye. Cenk son kullanıcısı olmayı düşünüyosan al gitsin :)