Salla moruk vardır bir hayır illaki.İnş. Sierra işi olur yoksa içinde kalacak yani.
Printable View
Bildiğim bir araç kasa düzgün ama motorda sıkıntılar var elden geçmesi lazım yağ kaçakları vs. bazı parçaları eksik az çok biliyoruz 205 piyasasını içinde oldukça öğreniyor insan ister istemez ;) ilk mesajdaki kırmızı 205 ise paris otoda bakımı yapılan bir araç enson 2000 tl lik bir masraf yapılmıştı fakat hafiften üflemeye başlamıştı araç yakında bir motor ister kasa olarak düzgün bir makina zaten bence önemli olan aracın kasasıdır ;)
Linkteki aracı istanbuldan bir abimiz binici olarak alıcaktı. İç aksamda ön panelde kırık vs... gibi beğenmediği durumlar vardı.
Resimlerden güzel duruyor. Fakat o resimler nerden baksan 2 yıldır belki daha fazladır aynı duruyor. :icon_tup:
Motor durumunu bilmiyorum piston segman gömlek değişiceksen çok ciddi maliyetleri yok motor için komik rakamlara çıkıyor. ;)
Şuan bizim tanıdığımız birçok kişi 205 gti elektrik tesisatı kontrolü(elektrik tesisatını sıfırladı),bütün sensör ve debimetre omajlarını yakalıyor. Jiglesi çalışması sıkıntısız ve hepsi elden geçmiş 205 ler.
Bu ölçümlerin ve kontrolü yapılmamış 205 de bunları sen yapıcaksın ;)
bu yeşil olandaki yağ kaçakları contaların değişimi vs motora girmeden yani hallolucak şekildemi acaba o şekilde adam olucaksa bana en yakın araç o bende bu ara düşünmüyo değilim ama motor falan yapmak o işlere bulaşmak istemiyorum ben sadece bi klasiğe binmek için istiyorum
aldığımda kürbütör kapak contası buji yağ yağ filtresi benzin ve hava filtresi manifold contaları boğaz kelebeği bakımı temizliği vs gibi şeylerle uğraşıp adam etmek istiyorum kısacası
bu araçların en problem çıkartan aldığında mutlaka değiştirmen gerekir dediğiniz parçaları nelerdir ve bulunma durumları nedir birde fiyatlarından bahsederseniz birçok kişinin kafasındaki sorular çözülür ve bu araçların belki 1-2 tanesini daha ayağa kaldırırız örneğin benim bildiğim debimetreleri problem fiyatı nedir? bunun gibi şeyleri yazarsanız çok sevinirim
Buradaki üretilen konya malı ürünler ile fabrikasyon kompresyon basınçları oluşmuyor.
Zaten fabrikanın belirlediği 128 hp buradaki üretim ürünler ile 122 hp ler.
Fabrika tekere 85 kw diyor 80/82 kw en iyi ihtimalde çıkıyor...
Paşaoğlunda mesela tekere 74 kw alan 205 motorda 95 kw gözüküyor bu bizim güç anlayışımızda yok ;)
Ama blok dahil değişirsen ve yurt dışı fabrikanın önerdiği marka ve parçalar ile fabrikasyon güçler oluşur.
Alüminyum blokların çoğu 20 yıl ve üstü ısıdan çok çabuk etkileniyor,çoğu blok haşat çıkıyor motor söküldüğünde mikronluk çarpılmalar çok fazla
Motorda 94kw tekere 85 kw çıkartan bir ustacık varsa tornavidayla çalışmıyan.
Gelsinde bizim garajda bize biraz ders versin.
Bizde ona atmosferik 2,2 mi16 280 derece soft bir egz ile 250 hp güç nasıl alınır oda öğrenmiş olur :icon_tup:
yapalım aga 205leri typerlarla dalga geçelim sonra :)
Ben yıllardır karşılaşılan bir çok şeyi not aldım.Halen yapılan bir çok şey oldukça aklıma geldikçe not alıp düzeltip düzenliyorum.
Ama buraya aktarmak zor, Sayfalarca yazılar. Bunların bir kısmı yabancı forumlardan oluşan dökümanlar ve çevirilerinden düzenlendiği kısımlar...
Ebay kullanıyorsanız parça sıkıntınız asla olmaz. İngiltere 205 gti hurdalığı cenneti adeta.
Özellikle mi16 dönüşümlerinden 8v motor parçaları ve iç aksam dolu.
Debimetre 2. eli buralarda 300/400 tl civarları.
Yalnız debimetre arabada bakılması gereken son nokta ona bakmadan önce bir çok kısmının kontrolü yapılıp en son sorun onda aranmalıdır.
Bizim türk ustalar sorunu ilk onda aradığından cenaze oldu bu arabalar :)
Çoğu omaj değeri yakalamıyor ama herşeyin çözümü var ;)
Ben hiç bu eski arabanın beyin tesisatı enjeksiyon tesisatı ile uğraşmayım diyenler için en güzeli Ms sistemi taktırıp kullanmak. Hem daha az yakıt tasarrufu hemde + güçler sağlanabilir...
yurt dışı dökümanlarından çok genelde olan en çok başa gelen arızalar daha çok lazım olabilir ilk etapta :) bu ms dediğiniz nedir
başa gelen en özellikkli arızalar bilmeyen usta cts müşürü arızalandığında araba patırdama yapar bunların debimetresi bozuk der ben yaparım içini kurcalar sittin sene randuman vermez akıllı başlı birine geçene kadar çok çok teknolojk motor zaten değil 85 li yılların motoru jetronic sistem beyin tesisatı sıfır olsun distrübötr sağlam olsun widebandlada debimetreye ayar çekildimi gayet güçlü ve düzenli olur fakat bunları yaptırmak değil şöförün kendisi yapması lazım hobi aracıdır 205 ms denilen sistem megasquirt araca farklı beyin ve tesisat çekilmesi sıralı enjeksiyon işemesi sıralı işeme her türlü oynamaya müsait bi beyin
bana biraz yıpranmış geldi abi ama bakmak lazım aslında fiyatı cok uyguna alınabilir aslında.
bi kişi daha yazmıs ic aksamında sorunlar var diye, o zaman hic bakmama gerek yok o paralara almaya değmez.
ins moruk kısmet :)
Kardsm ben sana telde anlatmıstım arkdaslarda bahsetmiş bak :)
X ve Y diagramı olan kalemlerin bağlı olduğu çizim. teker kaybınıda birebir aşağı atan.
Eski Mekanik bir dyno.
Forum üyelerinden R21TURBO 41 nikli İlker abimde aynı dyno kullanır. Dyno yu net görme açısından bir video.
http://www.youtube.com/watch?v=X9Oik...eature=related
Yani benimde bizzat bakıp gördüğüm bir araç değil.Sadece aracı inceliyen kişi titiz hobici bir abimizdi almak istiyordu beğenmedi.;)
Ama kimseninde günahını almak istemem,belki şuanki sahibi bu süreçte eksiklerini gidermiştir,bizde yalancı çoban durumuna düşmiyelim ;)
cagtay agbımızın aracının her seyıne kefılım alabilecegınız en temız ve en dırı 205 dır;)