alıntı yaptıklarımı iyi oku bence, senin gözünde plaketsiz araç limited edition değildir, OK sen öyle devam et, reno5 e limited edition yazınca da emin ol 250 bin lira olur.. ben ne yazıyorum sen nasıl cezap veriyorsun, senin için e30M3 'plaket' olmadığı için klasik de sayılmaz, nadir de sayılmaz o kadar para da etmez, bu senin görüşündür, sanırım bu fiyatı görecek bir 'plaketli' reno modeli olmadığı için hayal kırıklıkları içinde yazdın o ilk mesajını...
haa bu arada mesela maserati ghibli'de de 'plaket' yok, o da 200.000 tane üretildiği için olsa gerek...
abi sen neyin peşindesin![]()
renault bir örnekti sadece. ben bir marka fanatiği değilim, bana böyle bir sıfat koymaya çalışma.
senin mantığınla bakarsak;
citroen saxo vts limited bir arabadır, yada ferrari f430 da limited bir arabadır. sen sevdiğin her arabayı limited sanıyorsun galiba
üzgünüm ama ghibli de limited bir araba değili kandırmışlar seni
ha giblinin limited versiyonları çıktı, misal: 100th anniversary neimann marcus LE Mas Ghibli s q4.
Limited bir araç çıkınca yazıyorlar senin arabaları saymana gerek yok.
çok basit google gir m3 limited edition yaz. hangi verisonları limited ed. diye görürsün.
Birazdaha örnek vereyim, misal bugatti eb110 limited edition değildir, eb110 super sport limited editiondır.
umarım bu mantığı anlayabilirsin. declere edilmeyen bir araç limited değildir. Plaketsiz ve declerated değilse limited değildir.
Yani sayı önemli değil bir milyonda üretilir ancak bunun plaketi olamsı ve fabrikanın bunu deklare etmesi gerekir.
Special edition - Wikipedia, the free encyclopedia
Tamam banttan limited plaketiyle çıkmayan araca limited demiyelim ama halk arasında "özel" olarak tabir edilen bir sınıfta var.
ben bir şeyin peşinde değilim, ama senin gözünde limited edition plaketi olmayan araç değersizdir mantığını açmaya çalışıyorum onun bile farkında değilsin... dünyada 1-3-5-300-400-2000 tane üretilmiş olan araçlar, 'satılamadığı' için üretimi kesilmiş araçlar mıdır? limited edition kararını kim veriyor, ortak bir konsey mi var? 'sınırlı sayıda' üretilen araçlar her zaman özeldir, bir tarafında plaket olmasına gerek yok, plakası olun yeter...
Zenginin mali,zugurdun cenesi misali olmus konu ne cok sey yazilmis...
pardon da artık saçmalamaya başladın, limited edition lafını konuya sokan sensin! limited edition değilse para etmez imalarını yapan da sensin... adam seni o kadar önemsemiş ki, limited edition olmayan 10.000 e30 dan birini 171.000 tl verip almış, bu da sana dert olmuş.. boş ver her şeyi dert etme kendine...
tekrar okur yazar olduğunu düşünmek isteyerek yazıyorum 'az üretilen araçlar, en sevsen de alsan da alamasan da, limited editon yazsa da yazmasa da' nadirdir, çoğu klasik özelliği taşır ya da ileride taşıyacaktır, fiyatları da pahalıdır... daha nasıl anlatmam lazım o kıt olmayan beynine?
bu arada hayatımda tek kazığı porcheden yemişimdir, onu haricinde çok şükür otomobil bilgim bana yeter kazıklanmamak için...
abi sen niye attığın çapayı geri çekemiyorsun, ben yanlış bir açıklamamı yaptım, yanlış bildiğim birşeymi var? herzaman yanlış bilgim varsa doğrusunu öğrenmeye açığım, pardond erim ben yanlış biliyormuşum yanlış anlamışım derim. iddaa etmem. bak vikipedi da daha derin anlatmış diye link koydum, vikipedia dan öğrenmişim bilgisi yapıyorsun. klasik olacak ama sen beni tanımıyorsun sanırım, kulaktan dolma değilim benben anladım ama seni.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)