User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kasa'dan yanık kokusu geliyor ! !

Bluttbeton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Kasa'dan yanık kokusu geliyor ! !

Bilgisarım çalıştıktan bi 30-45 dk sonra kasanın içinden çok azda olsa plastik yanığı kokusu geliyor kasanın içi genelde açık koku power supply taraflarından geliyor
    kasada harici 2 adet 3 mm lik fan var birde 10 cm lik şerit led var.
    PROJECT01 GARAGE

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynisi bana oldu, bir sure sora power supply son nefesni verdi, ben noluyor diye kasaya doundufumda kasa acayip sicakti ve ogunden beri usengecligim yuzunden bigisayarim o durumda
    74 model sehpa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kasa şuan için çok sıcak değil ama power şuan için normalin biraz üzerinde bi sıcaklığı var.
    ne yapmamı önerirsiniz? yeni power supply mi alayım yoksa yanmasını mı bekleyeyim
    PROJECT01 GARAGE

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yanmadan yenisini al.. Yanarken olabilecek bir kısa devrenin diğer ekipmanlara zarar verme olasılığı var.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bilgisayardan hic anlamam, ooyuzden yanik kokusu falan diyince tanidik geldi. Onun icin yazdim
    74 model sehpa...

COOLFEAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanmasını bekleme
    1-powerdan geldiğine eminmisin
    1a evet ise ters taraftan birseyle pervanenin donusunu engelle (kapalı iken pc) elektrik süpürgesi ile bir cektir içini sigara iciyorsan içerisi lesh gibidir
    1b-eğer hayırsa büyük olasıkla bir kaplo yanıyor buda asırı ısınmayı gosterir o kablodan kurtul ya kısa devre yapar yada yanar
    2- http://www.extreme.outervision.com/index.jsp linkten kaç wattlık bir kasaya sahipsin onu hesapla uygun power al fazla güç göz cıkarmaz bilgi
    [SIGPIC][/SIGPIC]

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    power dan çıkıp anakarta ve parçalara giren soketleri teker teker kontrol et

biryerde aşırı ısınma veya yüklenme olduğu kesin

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanmadan yenisini al.. Yanarken olabilecek bir kısa devrenin diğer ekipmanlara zarar verme olasılığı var.
    tamam.

Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bilgisayardan hic anlamam, ooyuzden yanik kokusu falan diyince tanidik geldi. Onun icin yazdim
    kokunu kaynağını buldum
    Alıntı COOLFEAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanmasını bekleme
    1-powerdan geldiğine eminmisin
    1a evet ise ters taraftan birseyle pervanenin donusunu engelle (kapalı iken pc) elektrik süpürgesi ile bir cektir içini sigara iciyorsan içerisi lesh gibidir
    1b-eğer hayırsa büyük olasıkla bir kaplo yanıyor buda asırı ısınmayı gosterir o kablodan kurtul ya kısa devre yapar yada yanar
    2- http://www.extreme.outervision.com/index.jsp linkten kaç wattlık bir kasaya sahipsin onu hesapla uygun power al fazla güç göz cıkarmaz bilgi
    hayır sigara içmiyorum sorunu buldum power ın fanı çalışmıyor. sorun bence bu ben en iyisi pc yi kapatayım yarına bi fan bulur deiştirim.
    cevaplayan herkese .Teşekkürler.
    PROJECT01 GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Power fanından kastın power supply fanı ise bence sadece fan değiştirme... Değiştirmişken komple power supply'ı değiştir. Üst seviye bir sistemin yoksa 30 dolar civarına 350w'lık bir psu bulabilirsin.

erzcn24
    Misafir
    Ortak yanmadan değiştir...Benim yanmıştı Bilgisayarda o gun bugun hiçbir USb girişleri çalışmıyor....

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de masaüstünün ekranını ilk açınca bi cızırtı var bi süre sonra kesilior. Neden olabilir, iki gün önce yapmaya başladı.

Edit : LCD ekran.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cızırtıda ekran kartından yada vga-dvi kablosundan kaynaklanabilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CGTY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim de masaüstünün ekranını ilk açınca bi cızırtı var bi süre sonra kesilior. Neden olabilir, iki gün önce yapmaya başladı.

Eğer monitörden geliyorsa,

İç aksamından gelmediğini varsayarsak elektrik girişini kontrol et derim. Data girişinde ses yapacak derecede elektrik akımı yoktur kanımca..

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanmadan yenisini al gecen hafta benzer kokuyu sallamadım bu hafta yeni bilgisayar topluyorum power kendi giderken yanında anakartla hdd yide götürmüş hdd yi görmüyo hiç bi bilgisayar anakartta düzgün calısmıo bi tek ekran kartı sag salim cıktı bilgisayardan o da eski basic bişidi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Power fanından kastın power supply fanı ise bence sadece fan değiştirme... Değiştirmişken komple power supply'ı değiştir. Üst seviye bir sistemin yoksa 30 dolar civarına 350w'lık bir psu bulabilirsin.
    kastım power suppy fanı
    sabah kalkınca pc yi açtım tabi fan çalışmıyordu sonra biraz fanı küçük bi çubukla çevirsim birazda göbeğine ittirdim fan ağırdan ağırdan çalışmaya başladı ve uan eskisi gibi çalışıyor eğer birdaha duracak olursa komple power suppy i değiştirecem
    üst seviye bi sistemim yok zatenm kasada eskidi 2006 da toplamıştım.
    Alıntı erzcn24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ortak yanmadan değiştir...Benim yanmıştı Bilgisayarda o gun bugun hiçbir USb girişleri çalışmıyor....
    bakacaz artık
    Alıntı CGTY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

o ses bende de geliyordu ekran kartı fanın olabilir ekran kartı fanı yağplanamsı ge rekiyormuş ben yaptım fakat birdaha ekrankartı fanı çalışmadı sonra yeni ekran kartı fanı aldım.
    Alıntı Rockford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanmadan yenisini al gecen hafta benzer kokuyu sallamadım bu hafta yeni bilgisayar topluyorum power kendi giderken yanında anakartla hdd yide götürmüş hdd yi görmüyo hiç bi bilgisayar anakartta düzgün calısmıo bi tek ekran kartı sag salim cıktı bilgisayardan o da eski basic bişidi.
    inşallah yanmaz benimkide
    PROJECT01 GARAGE

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasada yanık kokusu geliyorsa düzgünce incelemeden nerden geldiğini anlaman zor çünkü egsoz sistemi içerdeki havayı dışarı atarken herhangi bi yerden gelen yanık kokusunda alıcak ve egsozdan dışarı atıcak hard disk ten bile geliyorsa egsoz yüzüden arkadan çıkacak power supply e yakın olduğu için ilk ondan şüpelencen ..

belkide o sağlam ama içerden geliyor tam araştırılmadan öğrenilmez.

koku ciddi ise sistemine ciddi bi zarar vermeden hemen bi servise git göster durumu çözsünler sistemini kurtar.

kasa harici fanlarıda sonradan kendn taktıysan onlarda ciddi sıkıntı kasa yapılırken sisteme uygun power supply koyulur sen sonradan kafana göre eklersen sistem düzen ini bozarsın
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer fanında problem varsa değiştiremek işe yarayabilir ancak şunuda unutmamk lazım kokuyu aldığın süre içersinde PS yüksek sıcaklıklarda çalıştı ve bu sana ilerde sorun yaratabilir.
    imkanın varsa ufak değişiklikler ile bilgisayarının performansını arttırabilirsin.

Oconner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ustam bendede oldu led taktım kasaya 1 hafta sonra power perte cıktı )
    53 RİZE KADER GÜLMEDİ BİZE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasada yanık kokusu geliyorsa düzgünce incelemeden nerden geldiğini anlaman zor çünkü egsoz sistemi içerdeki havayı dışarı atarken herhangi bi yerden gelen yanık kokusunda alıcak ve egsozdan dışarı atıcak hard disk ten bile geliyorsa egsoz yüzüden arkadan çıkacak power supply e yakın olduğu için ilk ondan şüpelencen ..

belkide o sağlam ama içerden geliyor tam araştırılmadan öğrenilmez.

koku ciddi ise sistemine ciddi bi zarar vermeden hemen bi servise git göster durumu çözsünler sistemini kurtar.

kasa harici fanlarıda sonradan kendn taktıysan onlarda ciddi sıkıntı kasa yapılırken sisteme uygun power supply koyulur sen sonradan kafana göre eklersen sistem düzen ini bozarsın
    kasada harici olarak 2 tane fan var sorun da zaten power suppy den kaynaklanıyor power suppy fanı dönmüyormuş 1-2 kurcalama ile dönderdim kapatıp açtım dönüyor şaun için bi sıkıntı yok. Gelecek yaza doğru yeni bi kasa toplayacağım zaten bu sene fazla Pc de oturamam.

Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer fanında problem varsa değiştiremek işe yarayabilir ancak şunuda unutmamk lazım kokuyu aldığın süre içersinde PS yüksek sıcaklıklarda çalıştı ve bu sana ilerde sorun yaratabilir.
    imkanın varsa ufak değişiklikler ile bilgisayarının performansını arttırabilirsin.
    pc çok yüksek sıcaklıkta çalışmadı.
    Alıntı oconner__ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ustam bendede oldu led taktım kasaya 1 hafta sonra power perte cıktı )
    ledleri söktüm.
    sorun düzeldi ilgilenler için çok teşekkür ederim.
    PROJECT01 GARAGE

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)