Araç takas teklifi??

Thread: Araç takas teklifi??

1. özgür67's Avatar

özgür67 said:

Araç takas teklifi??

Arkadaşlar aracım 2010 model 308HDI 1.6 Comfort paket 110hp dizel 22000km .2010 model Honda Cıvıc 1.6 Elegance 18000km sunroof,vsa özellikli otomatik vites ve füme renkli bir araçla takas etsem mi?Edersem sizce en mantıklı takas şartları ne olmalıdır?Fikirleriniz benim için gerçekten önemlidir.Şimdiden teşekkür ederim.

2. Evrenoz's Avatar

Evrenoz said:
    Kafa kafaya takas kabul edilmiş ise düşünmezdim.. Fransızdan 6 senede çok çektim. Japondan ise 5 senede neredeyse hiç..

Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta bence yakıt sarfiyatı. Çok fazla km yapıyorsan benzinli biraz can sıkıcı olabilir. Ama ortalama bir tüketici isen dizel-benzin farkı canını çok fazla yakmayacaktır. Kezâ Civic'in yakıt değerlerinin de sınıfına göre iyi denebilecek durumda olduğunu duymuştum..

3. BosphorusBoys's Avatar

BosphorusBoys said:
    Civic Elagance Oto Vit : 45lt 500km $ehir içi.
    Sen gerisini düşün artık

4. SercanTurkoz's Avatar

SercanTurkoz said:
    dizel verip benzinli almak ne kadan mantıklı olurki bu zamanda..

5. nakayama said:
    8,5 lt yakıyor

6. özgür67's Avatar

özgür67 said:
    Arkadaşlar eskiden ayda en az 3-4 bin km yaparken şimdi işlerim sebebi ile fazla gezme imkanım olmuyor.Ancak haftasonu yani ayda toplam max 1500km yol yapsam desem çokda abartılı bir yakıt farkı olmaz diye düşünüyorum.Yanlış mıyım?

7. ondertopcu's Avatar

ondertopcu said:
    Arkadaşların dediği gibi yakıt önemsiz ise takas edin tabiki. Ama önemlisi ise can sıkabilir. Otamatikleri çok yakıyor.
    EkN garage

8. özgür67's Avatar

özgür67 said:
    Quote Originally Posted by onde-R View Post
    Arkadaşların dediği gibi yakıt önemsiz ise takas edin tabiki. Ama önemlisi ise can sıkabilir. Otamatikleri çok yakıyor.
    manuel ile otomatik arasında çok fark olur mu yakıt açısından??

9. som306 said:
    fransızın hele hele dizel olarak yakıtının ne kadar az yaktığını altındaki araçtan bilirsin

10. özgür67's Avatar

özgür67 said:
    Quote Originally Posted by som306 View Post
    fransızın hele hele dizel olarak yakıtının ne kadar az yaktığını altındaki araçtan bilirsin
    yaklaşık 6-7 senedir fransız ve dizel araçlarım oldu.Çok az yakıyorlar ama artık eskisi yol yapamıyorum.Km olarak da az yol yapmaya başlayınca acaba bir japonum mu olsa artık demiştim

11. nakayama said:
    Quote Originally Posted by özgür67 View Post
    yaklaşık 6-7 senedir fransız ve dizel araçlarım oldu.Çok az yakıyorlar ama artık eskisi yol yapamıyorum.Km olarak da az yol yapmaya başlayınca acaba bir japonum mu olsa artık demiştim
    japon iyidir.

12. Dou's Avatar

Dou said:
    Civic uzun yolda acayip az, ama şehir içinde de gereğinden çok yakıyor.

Özellikle otomatikse. Bunun sebebi de gereksiz uzun vites oranları.

13. ahmet3425 said:
    uste 7-8 binlira verirse takas et yoksa bulasma...

editt oha honda civicler cok pahalıymıs yaw
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

14. özgür67's Avatar

özgür67 said:
    tek korkum yakıt.Benzinli araç kullanmayalı o kadar olduki hem kokusunu unuttum hemde benzin fiyatınıarkadaşımı aradım şimdi lt fiyatı ne kadar diye

15. özgür67's Avatar

özgür67 said:
    Quote Originally Posted by ahmet3425 View Post
    uste 7-8 binlira verirse takas et yoksa bulasma...
    ben kafa kafayadiye düşündüm üste almayı hiç düşünmemiştim

16. nakayama said:
    ŞEHİR İÇİNDE basmaz isen ortalama 7,5 7,8 yakar basarsan 8,5 9 lt

17. ahmet3425 said:
    benim 2 aracında fiyatlarından haberim yoktu simdi kontrol ettim piyasa olarak civicler daha pahalıymıs

ama ben yinede dizel arabayı tercih ederim...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

18. Dou's Avatar

Dou said:
    Takas teklifini size karşı taraf yaptıysa, tabi ki karşı taraf bir miktar zararına vericek arabayı. Bunu göz önünde bulundurarak bence teklifi düşünün.

Karşı tarafın aracının değeri ortalama 40.000 tl diyeyim, sizin aracınızın da 40.000 tl diyelim (misal), eğer karşı taraf size teklif etmişse onun aracının değeri 40.000 olarak düşünülmemeli yani.

Siz teklif ettiyseniz, siz dezavantajlısınız bu arada.

19. omR35 said:
    Çok fazla yol yapmıyorsanız , şartlar uyuyorsa , araç temizse takas yapın bence.