Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 14-10-2010, 20:40   #1
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: Turbo Besmele.

Bu AE86'yı Bileniniz Var mı? AE86 Toplamak Zor mudur?

Genel bir sorgu konusu olduğunu biliyorum nitekim bu araç vteclere, 106'lara nazaran biraz daha nadir bulunan bir araba olduğu için böyle bir konu açma gereği duydum. Forum kuralları dahilinde olmadığını biliyorum, umarım yöneticilerimiz müsamaha gösterir.

Forumda gezinirken aşağıdaki linke rastladım. Kendi yürüttüğüm fikirler doğrultusunda aracın önceleri çanakkale de olduğunu sanıyorum. Şimdi de aracın Maltepe'de satılık olması sebebiyle JDM Works ekibinden birinin elinde olmasına ihtimal veriyorum. Aracın kaporta ve motor bakımından nasıl olduğunu bileniniz varsa katıksız ve yanlışsız yazarsa çok mutlu olurum.

Ayrıca araba kötü durumda ise toplamak için nasıl bi bütçe gerekir, parçaları bulması zor mudur, kolay beygir elde edilirmi, motor tipi nasıldır ufak bir özet geçerseniz çok sevinicem. Böyle nadir bulunan bir arabaya sahip olmayı can-ı gönülden isterim.
Link aşağıda.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31394394/detay
Kakus isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 20:48   #2

CGTY - ait Avatar

Otomobil: EK4 Vti-Ae86-E30 318is Coupe-E39 528ia-1.3cdti

Fiyat çok iyi bence. pm attım.

R-Turbo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...
CGTY isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:05   #3

ilkerrrrr - ait Avatar

Otomobil: AE86

Motor parçalarını bulmada hiç bir sıkıntı yaşamazsın ama o motor ile 80 beygirin üzerini unut. Birileriyle rolling yapacaksan veya drag yapacaksan tabiki çok yetersiz bir motor. Ama virajdan çıkarken arabanın arkasını attırayım. Yerler ıslakken biraz eğleniyim dersen seni epey eğlendirir. Motoru 4a karbüratörlü bir motor. Toyota corollalarda çıkan 4a-fe motor ile kısmen aynı bloğa sabit 4afe ye çevirirsen ruhsatta bir işleme ihtiyacın yok. Üst kapağı 4a-fe yapıp, yazılım headers falan ile 120 civarı beygirlere ulaşırsın. 120 beygir yapıp difransiyeli de kaynatırsan çok eğlenceli bir araba olacağının garantisini veririm. Bu işlem bana yaklaşık 2.500 liraya maloluyor. sana kaça olur tamamen sana bağlı. 120 beygir yetersiz gelirse 4a-fe yi turbolayıp yine bütçenle doğru orantılı olarak beygirlerini arttırırsın. Ama 200lü beygirlere geldikce şanzımanın sorun çıkarmaya başlar. 4a-fe turbo ile draglara katılan eski bir ae101 var. Epey iyi arabaları da geçmişti sen ondan 150 kilo hafif ve arkadan iter olacaksın. Eğer swap işine girerim dersen 4age gibi seçeneklerin var. 4a bloğa 4age kapak takarım diyebilirsin ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. 4age de motor seçeneklerin 130 ile 170 beygir arası. Fantezi yapıp 2jz f20 swaplayanlar da var. Burada devreye para çokomel eğrisi giriyor.
D1 da yarışan ae86lar pek 250 beygiri geçmiyor ve 500-600 hp arabalarla aynı pistte drift yapıyorlar. Ae86 drift yapmak için öyle çok beygirlere ihtiyaç duymuyor onun için ilk dediğim seçenek olan 120 beygiri çok küçümseme.

Far, stop, dijital gösterge ıvır zıvır ebayden bulunabiliyor. Bazı parçalar türkiyede de bulunuyor biraz aramak lazım ama. Sana sıkıntı olacak şey kaporta parçaları. Ben buldum ama çamurluğuna birşey olsa gidip çamurluk alamazsın, kaportacın yapmak zorunda. Ya da biz zaten bütün arabanın kalıbını aldık fiberden bize ulaşacaksın .
ilkerrrrr isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:12   #4

GökhanAk - ait Avatar

Otomobil: '90 Sedan Civic

ilker abi mantıklı yazmış dediklerine imzamı atıyorum.. 4a bloğa 4age kapak sağlıklı değil 3 rib 7 rib mevzusu batuhan görse detaylı yazar..
GökhanAk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:15   #5

Açıkcası ben öyle yüksek beygirler istemiyorum. 100-120 yeter. Günlük kullanım için, arada drift yapmayı öğrenmeye çalışacağım bi araç istiyorum. Sabah işe gidiym beni yolda bırakmasın, akşam eve gelip semtte biraz dolaşiym yeter. Güzel bi ses ve güzel bi dış görünüş istiyorum o kadar.

Çok sık ağrıza çıkartır mı yani? Çünkü öbür arabamın projesini durdurup bunu alıcam. Huzur spec takılmak istiyorum açıkcası, çok paramı yemesin. : )

Son Düzenleyen Kakus; 14-10-2010 21:17.
Eski 14-10-2010, 21:21   #6

TolgaEsentepe - ait Avatar

Otomobil: civic

25 yaşında araba sorunda çıkartabilir, yolda da bırakabilir, hayattan da soğutabilir bence
TolgaEsentepe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:21   #7

ilkerrrrr - ait Avatar

Otomobil: AE86

Kakus´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Açıkcası ben öyle yüksek beygirler istemiyorum. 100-120 yeter. Günlük kullanım için, arada drift yapmayı öğrenmeye çalışacağım bi araç istiyorum. Sabah işe gidiym beni yolda bırakmasın, akşam eve gelip semtte biraz dolaşiym yeter. Güzel bi ses ve güzel bi dış görünüş istiyorum o kadar.

Çok sık ağrıza çıkartır mı yani? Çünkü öbür arabamın projesini durdurup bunu alıcam. Huzur spec takılmak istiyorum açıkcası, çok paramı yemesin. : )
Her araç yolda bırakabilir ama toyota, özellikle 4a motorlu bir toyota yolda zor bırakır. Tabi aracın yaşını da unutma. Ben günlük kullanıyorum bir kere yolda kaldım oda sigorta yüzünden. Arabama yaptığım bütün masraf keyfi idi. Tabi bu mekanik bende böyle olması sende de öyle olacağı anlamına gelmiyor. Benim 6 lira olsa cebimde bunu da alırım .

Gaza gelmek istersen bi konu vardı
AE86 Hakkında Herşey
ilkerrrrr isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:28   #8

Brs_eg - ait Avatar

Otomobil: rs13

Araba bildigim kadariyla jdm worksle herhangi bi alakasi yok.Ae86 lar bildigim kadariyla paslanmayi seven bi yapiya sahipler.Boya orta halli gözüksede iç taraflar ne halde bakmak lgzm.Bu arayi istedigin hale getirmen içinde 10 milyar gözden çıkarman lgzm bence.
Brs_eg isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:48   #9
TechTurkey

ef186 - ait Avatar

Otomobil: www.Sancom.com.tr

sahibi yabanci deil acaba benmi kapasam garaja vursam kirbaci vursam kirbaci
ef186 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 21:51   #10

ef186´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sahibi yabanci deil acaba benmi kapasam garaja vursam kirbaci vursam kirbaci
Abi rica etsem sahibi yabancı değilse benim için arabanın yürürü ve kaporta sağlığı hakkında bi bilgi edinebilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.
Eski 14-10-2010, 21:53   #11
TechTurkey

ef186 - ait Avatar

Otomobil: www.Sancom.com.tr

Abi rica etsem sahibi yabancı değilse benim için arabanın yürürü ve kaporta sağlığı hakkında bi bilgi edinebilir misin? Şimdiden teşekkür ederim.
usada olmasam acardim telefonu sorardim valla
ef186 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:04   #12

oguzhan999 - ait Avatar

Otomobil: Vosvos

2 gün önce sırf ön camı ve arka kelebek lastikleri vs. için alıyodum bu aracı yurt dışından uzun sürede geldiği için =).Sonra tekrar kararımız değiştir sipariş verdik o parçaları =)...Bence araştır git arabayı incele ne ae86 lar toplandı bu arabanın gözüken çizgileri baya düzgüne benziyor.

Oğuzhan ÖKSÜZ

"Feel like a SuperStar" MaxiWos,
oguzhan999 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:20   #13

ruudvan - ait Avatar

Otomobil: Pure White

bundan 1-1bucuk ay once e5 te gordum 120 cıvarı gıdıodu sadece bıraz yuksektı ama diri duruyodu..
ruudvan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:31   #14

slowmotion - ait Avatar

Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel

onu bunu bilmem, alırken güzel hoş satarken 2000lira vermiyorlar ae86 ya. foruma konu açtım en fazla 2000 masrafı vardı. 2000veren olmadı...

205 gti, 207 RC
1.2 SloWMotion TDI
eski kullanıcı adım : 207rc emrah
slowmotion isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:35   #15

hondafit - ait Avatar

Otomobil: honda jazz

bence sen buraya konu açmışşın ama o araba 2 gün sonra satılır söyliyim
hondafit isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:38   #16

hondafit´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence sen buraya konu açmışşın ama o araba 2 gün sonra satılır söyliyim
Umarım kimse öyle bir ayıp yapmaz, çünkü ciddi olarak arabayı almayı düşünüyorum. Hatta alıcam ve aldım bile diyebiliriz : )
Eski 14-10-2010, 22:54   #17

Otomobil: 1.4 tdci İstanbul Kart.

Umarım kimse öyle bir ayıp yapmaz, çünkü ciddi olarak arabayı almayı düşünüyorum. Hatta alıcam ve aldım bile diyebiliriz : )
Mal sana opsiyonlanmadıysa ya da alıcı bir söz vermediyse başkasının aracı almasında sorun yok . Bu ayıp olmaz , eğer sadece görüp sormak için koyduysan aracın başka talipleri çıkabilir bu gayet normal .
Mutu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:56   #18

initial-D - ait Avatar

Otomobil: Laguna dTi

niye ayıp olsun ki?senin almayı düşündüğün bir aracı senden önce biri alınca ayıp mı oluyor?

otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz
initial-D isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 14-10-2010, 22:58   #19

murat1´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mal sana opsiyonlanmadıysa ya da alıcı bir söz vermediyse başkasının aracı almasında sorun yok . Bu ayıp olmaz , eğer sadece görüp sormak için koyduysan aracın başka talipleri çıkabilir bu gayet normal .
Sadece görüp sormak için koymadım. Aracı almaya karar kıldım. Bu saatten sonra bu forumdan biri çıkıp alırsa, bana göre ayıp olur.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 17:19 ::::