tamam aslan, saat 4 5 gibi ararım ben seni netleştiririz. ben makinayı tamir edebilirsem denerim şansımı.
Printable View
aslan tüpü de getireyimmi? menemen yaparız sıcak sıcak. memleketten gelen sucuk ta var :)
yem istavrit kullandık. 1-2 saat oyalandık onun dışında 3 saat filan. yalnız takımı büyükçekmecede almıştım. adam bunlar iyi iş yapar dedi. gerçektende herşeyi hazırdı.
birde kamış kırdık. takım kopardık filan. yoksa daha çok tutardık. 2 kova balık yapan vardı hemde kıyıdan. herşey yemi takıma nasıl geçirdiğine bağlı. mesela ben yem yapıyordum kaçıyordu balık yemi kapıp. arkadaşa yaptırdığımda her attığımızı yakalıyorduk.
balık yapar mutlaka. hava güzel olursa kaçırmayın. dün kova kova avcılar sahilden bile balık alanlar vardı.
daha canlı canlı tap tazeyken yemenin zevki bi başka :D
maşallah bu sene herkes her yerden tutuyor. inşallah her sene böyle güzel bolluk olur. yem konusunda kesinlikle katılıyorum. ilk zamanlarda bende takarken yemi bozuyor ve düşürüyordum. zaman geçtikçe el alışıp pratikleşiyor.
[QUOTE=GokhanRS;6376198]yem istavrit kullandık. 1-2 saat oyalandık onun dışında 3 saat filan. yalnız takımı büyükçekmecede almıştım. adam bunlar iyi iş yapar dedi. gerçektende herşeyi hazırdı.
birde kamış kırdık. takım kopardık filan. yoksa daha çok tutardık. 2 kova balık yapan vardı hemde kıyıdan. herşey yemi takıma nasıl geçirdiğine bağlı. mesela ben yem yapıyordum kaçıyordu balık yemi kapıp. arkadaşa yaptırdığımda her attığımızı yakalıyorduk.
ya bi kaç şerefsiz vardı limiti aşmış 2 kova taşıyamayacağı kadar balık aldı lavuk. arkadaş tutamadı kendini gözün doysun dayı yeter artık bu kadar aç gözlü olma diye adama lafda soktu ama anlamıyor kafasız.
kanuni limiti aşmıştı adam tek başına o kadar fazla avlanmak yasak normalde.
hadi oltayla yasağı aşsanda balık tükenmez ama gırgırcılara ne demeli?
Bende çok kızıyorum ona aç gözlü herifler çok
[QUOTE=RottingChrist;6376244]maşallah bu sene herkes her yerden tutuyor. inşallah her sene böyle güzel bolluk olur. yem konusunda kesinlikle katılıyorum. ilk zamanlarda bende takarken yemi bozuyor ve düşürüyordum. zaman geçtikçe el alışıp pratikleşiyor.
Tımur abı yem ısını bana bırak cozdum o olayı artık attgımız kaptırmadıgımız surece bızım ;);)
saat tarih kesinleşiti mi ? :)
akşama yumurtasını domatesini alan yanımıza gelsin. boğazda menemen partisi var :)
Evet beyler akşam sahilde menemen yapıyoruz herkezi bekleriz maksat muhabbet olsun
Varmı başka gelen beyler sahilde boğaza karşı menemen yemek isteyen balık tutmak isteyen
Sahil neresi yav :) ??? istanbulun 3 tarafı deniz, hangi tarafı diyorsunuz ?_
Bende ara sıra gidiyorum ancak tutmamak için elimden geleni yapıyorum.
Diyorlarki balıkların canı yanmıyormuş. Olurmu öyle şey. Arkadaş çoğu zaman öyle bir iğneyi çıkartıyorki hayvanın ağzından bakamıyorum. Hayvanlara çok üzülüyorum ve bakamıyorum. İnsanı kessen hiç umursamam ama hayvan olunca üzülüyor insan.
nimet gözüyle bakmak lazım olaya. :)
buda benden gelsin 2011 yazından kalma bu sene çok foto çekemedik:)
http://img.photobucket.com/albums/v6...6C11CDA398.jpg
bugun geçerken unkapanı köprüsünde 2 at çek yaptık 1-2 saat kadar 2 tane cinekop yakaladık haliç tarafına bakan yerdeydik eminonu tarafına bakan yerde olanlara bayağa balık aldılar muhtemelen sarıkanat ve cinekop tuıtuyorlardı okadar buyuk ıstavrit olmazdı :D
sonra bi telefon geldi geri döndük.
senna balık yakısıklymıs bayağa nasıl kıyacaksnz ona :D
Benim baba içinde balık dedinmi akan sular durur :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n..._5078127_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...5_442551_n.jpg
NE oldu oltacılara ya kesıldınız?
hazır bu kadar balıkçı varken
nasipse havanın durumuna göre pazar sabahı foçadan açılıyoruz ama elimdeki takımlar kıyı oltası olduğu için bozmak istemiyorum sırf tekne takımı hazırlıcam ama kamış ve makina tavsiyelerini alayım
kamış teleskobik 2 parça yada eksis tek parca hangisini alayım kafam karıştı :)
rekorum 6.5 kg Kum lahosu :) 8 yıldır aşçıyım sadece balık üzerine. adanadan balıga gitmek istiyen arkadaşlar abiler varsa eşlik edilir...
bende dün köprüye gidip biraz keyif yapayım dedim ama sabahtan pek hareketli değildi. sıkıntıdan yedek kamışı da açıp canlı yem ile gezer takım yapıp salladım ve sonuç bu. daha önce sürekli misineleri patlattıkları için önceden çelik beden hazırladım ve öyle attım. makina eski olduğu için yarı yolda cırtladı. yem olarak canlı bir istavrit atmıştım üç iğne ile tutturdum ve tek yeme bu şekilde üç sarıkanat yapıştı. bunları çektikten sonra yarım saat kendime gelemedim. köprünün alayı başıma toplandı. anında müşterisi çıktı ama satmadım :)
http://img426.yukle.tc/images/305620121124_110028.jpg
http://img426.yukle.tc/images/454220121124_110030.jpg
bu arada resim boyutları için özür dilerim ama bir türlü ayar yapamadım. bu yüden sürekli ceza iyip duruyorum. :(
serkan hala bızı balıga goturucen ayıp sana
timur abi iyi denk getirmssn :D
melii abi valla büyüğümüzsün senin organize etmen lazm :)
süper iş çıkarmışsın :) üçlü iğne olayını hiç denememiştim bu güne kadar.
bende gelcem ona göre ayarlayalım meliiii abeyy :D
çok heves ediyorum , nasıl yapıcam nasıl başlicam ben ?
takım filan diyorsunuz , maliyeti ne oluyor , parça listesi vs. :)