bakalım bundan sonra benzini mazotu kime satacaklar :)
Printable View
bakalım bundan sonra benzini mazotu kime satacaklar :)
Geleceğin planlamasında fosil yakıt devri bitiyor. Kıt kaynakların tüketimi sonunu yeni tür yakıtlar ön plana çıkacak. ( hoş 50 yıl kadar yetecek rezerv var) Egzoz salınımı en büyük sorun
Sanayiide tornanın, otomotivde benzinin devri bitmez.:icon_tup:
Eğer yaygınlaşısa misafirliğe giderken diyaloglar çok değişecek,
-Sizde doblo şarjı varmı ?
-Var ama kalın uçlu eski kasalar için :D
Kaçak mazot olayı biter kaçak elektrik çıkar bu sefer :D
Çin malı bataryası çıkar , uzun ömürlü çelik piller çıkar , kalın-ince şarj aparatları çıkar :)
Sonrada güneşte gümler , çinlilerin yaptığı işten ne beklenir :)
vay arkadaş araba daha trafiğe çıkmadan perte çıktı yorumlar çok fena :D :D :D
işte budur yaw :D fluence de böyle bişey yaptı. 160km menzillisini.
ancak olaya bakarmısınız. orjinal RS de 300nm tork var bunda 317 :D
gün gelecek yarış araçlarınıda elektrikli yapıcaklar. bi gene modlicak bişeyler buluruz :D bataryaları yedek araca atar menzil kısaltır roll yaparız Ne de olsa batarya demek ağırlık demek :D fluence bunun güneş enerjisiyle şarj olanını da yaptı. 2011 de satış başlıyormuş. bu ay ki fuarı kaçırmayın derim
Elektrik istasyonları ihaleleri yakında başlar bu gidişle..:rolleyes:
Bu arada Fatih Altaylı'nın mesleği ile otomobil'in ne tür bir bağlantısı varki bu adama test ettiriyorlar :p
Güzel olur valla günlük kullanım ve taksi, ticari için...
Şarjın maliyeti kullandığımız elektriğin maliyetiyle alâkalı sonuçta.
2.0 Multijet'ten bile yüksek torka sahip olması ise aracın hemen hızlanıp ardından da belli bir hızda gitmesi için büyük avantaj.
Tek sorun menzil ki ben ellerinde uzun menzil gidebilecek teknolojinin olduğunu düşünüyorum.
iPhone'larda bile 2G çıktı;ardından 3G-GS derken şimdi 4 çıktı.Hepsinde de farklı teknolojiler sundular;son çıkanın şarjı 3-4 gün gidiyor..İsteseler bunu diğerlerinde de yapamazlar mıydı?Bal gibi yaparlardı..
Ama önce az giden araç satışa sunulacak;millet bir kat alacak;ardından da yenilik yaptık deyip daha uzun menzil giden aracı sunarlar..Pazarlama stratejisi..Renault'da aynı şeyi yapacak.Otomobil olan Fluence Z.E.'nin sadece 160 km gidebilmesi çok saçma bana göre..Çünkü yıllardır bu iş üstünde çalışıyorlar ve yaptıkları şeyin bu kadar az gitmesi ilk etapta bana göre tesadüf değil..:)