i.e olarak çıkan modellerin hepsi de Euro 93 normlarını karşıladığından ötürü katalitik konvertörlüdür.
Printable View
efsaneeeelerrr asla ölmezz:)
etiyopyada halen sıfır üretilen şahin war sadece ön logo değişik arabanın adı ise docc :D ama etiyopyada sadece şahin war orjınal türkiyede nasılsa orda da aynen öyle fabrikasyon teyipsiz manul cam kaldırma kolu tek nokta enjeksiyonlu klimasız abs siz satış fiyatıda yaklaşık 16 mılyar civarı diğer arap ülkerinde ise her iki model de şahin doğan olmak üzere bazılarının direksiyonu değişik ve logoları geri kısım aynı , türkiyedeki tofaşların %10 unda zaten klima mevcuttu 87 doğanların bazılarında bile klima war herkez hayret ediyo hala :)
tr ye gelse alırım :D:D 2011 model doğan alırdım :D
2005 senesinde gayet orjinal stok halde coupe olarak Almanya da Alman plakalı olarak görmüştüm fakat fotoğraflayamadım logoları fiat armalıydı oradaki tanıdıklarım az sayıda Almanyada olduğunu söylemişlerdi...
Bir müşterimizde her yeri full orijinal '86 klimalı 131 Doğan vardı.Ama o aracın klima sistemi şu normal kalorifer kollarının altında 3 tuşlu olan klima sisteminden değil;teyibin altında 2 ince hava peteği ve 2 küçük yuvarlak çevirmeli düğme olan ve konsolun 2 yanına da uzanan ve uç kısımlarında da aynı şekilde 1 adet petek olan bir tipti.Sadece o araçta görmüştüm onu ve başka hiçbir Tofaş'ta da görmedim.
Geçen sene 5.000 TL'ye satılmıştı ilk elden ve 101.000 km'de;benzinli..
aynen kuş serisi kalktı ve doblo uretımı turkıyeye verildi
kartal uretımde olsaydı eğer dobloyu kımse almazdı ;)
maliyeti pahalı çünkü ticaret yapan adama
adam iş yerinde elemanın altına veriyo arabayı adam zaten tecavüz ediyo arabaya tofaş olsa kırsa parçalasa üç kuruşa toparlıyosun ama yenı arabalarda oyle değil
yeni olay degil senelerdir uretilmekte ayni kasa ile holland car olayina gelince kaliplari ve kullanim hakki satildi burda uretimden dusunce ...
ithal etmek isteyen varsa ithal edilip buraya getirilebilir ama kimse 20 30 lira vermez hayal kurmayin beyler ...
aksini idda eden hemen bana ulassin 0 kar marji ile maliyeti ne ise ona tr ye ithal ettiririm ama para nakit masada olucak .....
guzeldir eskiler hepimiz severiz ama 2011 model bi kus serisi bana eskiyi hatirlatmaz ...
hersey zamaninada guzel ...
dağa bağa bayıra çayıra nereye sürersen gider :) şahin koltuğu kadar konforlu koltuk yoktur. kışın içinde uyuması yokmu ahh. :) çıkarsınlar valla yok satar
Eyvah eyvahh çıkarsa bizim peder kesin alır :))
etiopyanın doğa sartlarına en uygun arac diye arastırma yapılmıstı. ölçüp biçip sahinde karar kılınmıstı cok oldu 2-3 sene önce görmüştüm haberi docc diye br NL firmasısatıyor suanda africada çatırçatır.
1,6 16v aynı kasa ama coupe biraz farlarda stoplarda değişim sanroof bide clima camlarda otomatik rekor satış kesinlikle :D:D:D:D:D
fabrika cıkısı cms 40 lı turbolusunuda isteriz
keşke tekrar başlansa üretime.2000 model 1.6 i.e doganımız war,orjinal klimalı ,2 yıldır bizde,değişeni,boyası,darbesi yok,inş uzun sürede öle olacak.üstünde bi örtü,garajda ölece durur.haftada bi defa ya bineriz,ya binmeyiz.arbamızı çok seviyorum.degerini bilmek lazım :)
hatta hollanda da makam aracı olarak kullanılıyo dıye gormustum bı yerlerde ne kadar dogrudur bılemem.
ama yaslanmamıs malzemeler parcalar ve arkadan ıtıslı yenı bı araba hemde yedek parcası zebıl.
bıraz donanım yapsalar araclara ısı bılen kısılerın altında olur dıye dusunuyorum :D
sahsen ben ısterım :D hele dızel torku olcak :D
fiat ın multıjetler yada tjetler olcak. 2 3 sene ıcınde amerıkadakı o drıft turnuvalarına cıkılır :D
makam aracı olarak kullanılan zırhlı mirafioridir
ya bu olayın aslı varmı geliyomu şahinler:D
tofaşın kurluşunun 40. yılı anısına sınırlı sayıda üretilse keşke full donanımlı of ne satar
mısırdan istediğiniz hadar 2011 şahin getirebilirim size arakdaşlar :)
buraqda hala satılıyor şahinier ve trafiğin %30 da neredeyse kuş serisi ve 132 , 121 gibi tr de benim göremdiğim modeller.
Hala sıfır şahin var. fakat sadece ŞahinS 1.4iE modeli var..
biz üretim i durduktan sonra telif haklarını mısıra sattık , fakat onlar ismini değiştirmemişler.
Bildiğiniz üzere ŞAHİN diye bildiğimiz aracın orjin i "Regata" dır.
hangi araba 1600cc ve adı docc pardon?
mısırdaki? şaka mı yapıyosunuz :)
şehir'de bi bakın istiyorsanız ne yazıyor...
docc lar etihopyada deilmi arkadaşlar :D
Adam Mısır da yaşıyor :) okuma yazma bildigide aşikar :D
klima koysunlar ben alırım :D
ha ayrıca ; çok isteyen varsa 96 model kız gibi S var ilk sahibinden daha yeni 100k' km'ye girdi :D
evet farklılıklar olduğunu biliyorum , ama şahin regata üzerine üretilmiş bir araçtır ..
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_20080326.jpg
http://www.carsplusplus.com/pictures...1529/photo.jpg
Ben staj yaparken duymuştum.Taksiciler odasi fabrikaya mail atmişlar siz yeni model şahin yapin bizde size xxx kadar alalim hemde gelişmede on ayak oluruz gibisinden mail atilmiş hatta toplanmişlar falan ama fiat kesinlikle buna izin vermez diyerekten ki böyle bişey sunamazsiniz adamlara fabrikanin yarisindan fazlasi fiatin himaseyinde böylelikle gündeme gelmeyecek bi şekilde rafa kalkdirdilar demişti ustam
arkadaşlar istese de üretilemez , telif hakkı satıldı üretim için...