|
|
#1 | |||
![]() |
![]() Aksiyon filmlerinin gözdesi hayata veda etti. Pontiac'ın sonu geçtiğimiz sene GM'nin markayı sonlandıracağını söylemesi ve üretimi durdurması ile başlamıştı. Son on yılda modellerde yaşanan problemler nedeniyle, Pontiac müşterilerin tercih etmediği bir marka haline dönüşmüştü. Ancak 1960'larda durum çok daha farklıydı, Ford ve Chevrolet'den sonra GM'nin en iyi üç markasından biri Pontiac idi. 1926 yılında GM tarafından yaratılan marka, en yüksek satış rakamını 1973 yılında 920.000 adet ile gerçekleştirmişti. 83 YILLIK EFSANENİN VEDASI Üretici firma General Motors, dün yeniden yapılanma planları kapsamında Pontiac marka otomobillerin artık üretilmeyeceğini açıkladı. İlk kez 1926 yılında piyasaya sürülen Pontiac, ismini Michigan eyaletinde şirketin açıldığı kentten alıyor. HOLLYWOOD'UN GÖZDESİ Pontiac, bir zamanlar Hollywood filmlerinin vazgeçilmez performans aracıydı. Bonneville, GTO ve Firebird TransAm en popüler modelleriydi. 1968 yılında Pontiac satışları, yaklaşık bir milyona ulaşmıştı. Amerikalı aktör Burt Reynolds'ın "Smokey and the Bandit" filminde bir Firebird modeli kullanması ise Pontiac'ın küresel bir marka olmasında etkili oldu. 60'lı ve 70'li yıllarda büyük ilgi gören otomobilin satışları son yıllarda düşmüştü. GM, Kanada'daki fabrikalarında üretime devam edebilmek için Kanada'dan 7 milyar dolarlık yardım talebinde bulunmuş ancak bu talebi reddedilmişti. GM'in kararı binlerce kişinin işsiz kalmasına sebep olacak. Alıntıdır - Kaynak __________________________________ Life is like a dick. Sometimes it gets hard for no reason. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
david hasselhoff öldü sandım
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Yazık...
95 transam firebird cabriom vardı uzun soluklu binemedim ama tadı hala damagımda sattıgıma pişmanım... Yok olmaması gereken bir markaydı. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
__________________________________ Lastik parlatici icin: http://www.techturkey.com/forum/akse...parlaklik.html |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: hangini yazsam daha zengin gösterir acaba?
|
maykıla bişey oldu diye çok korktum
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
amerikancı ve bir pontiac sahibi olarak üzlüyorum gerçekten ama böyle olucağı belliydi 2000 lerin başından beri adam akıllı modelleri yoktu global krizde tuzu biberi oldu üstüne diyebileceğim tek şey efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 71'Dodge
|
başımız saolsun eldeki parçalarla idare edicez artık ne yapalım
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: rwd
|
aylar oldu. daha öncede verildi.
__________________________________ Sakin güç... |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Bmw
|
bu konuyu daha öncede gördük
güncel yaa.. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
Kendini geliştiremiyen daha etkin pazar araştırması yapıp müşteri kitlesinin istekleri ve firma imajına uygun araçlar üretemeyen firmalar yok olmaya mahkumdur. Eğer arkanızda bir Arap kralı yoksa. Benim için fark eden bir durum yok zaten Ford ve Harley dışında dışında bir Amerikan firmasına sempatim yoktur.
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Carbon STİ
|
bugun radyoda duydum uretımı durdurmuslar
__________________________________ Custom Workz |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Topragı bol olsun
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: nissan navaRa & 106 gti
|
allah rahmet eylesin
__________________________________ CRM |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: NoN
|
efsane bir markanın bitişi üzücü gerçekten
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: ef
|
başımız sağ olsun dizi devam etseydi popülerite devam ederdi ama
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Hiç Pontiac'ım olmadı almayıda düşünmedm ama son bulunca hüzünlendim biraz nede olsa çocukluk efsanemiz ...
__________________________________ ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya bok atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |