Rolantide okadar yakması normal. Evet.
Printable View
yazın ben 30kurus civarında yakıyordum ama, guncel fiyatlar ve kış koşullarında 40kurus civarında suanda. ki benim aracım sizikinden yaklasık 250kg daha hafif.. e39 icin 30kurus cok iyimser sanırım
98 5.20 85 tl tüp alıyordum uzun yolda sabit 110 la 330 kmre gidiyordu şehir içi 260 kmre gidiyordum yakıtı bence çok değil bu araçların
Bendede 2001 vardı 19 jantlara 120 sabit hızla uzun yolda 330 km yol yapıyordum simit tüp ile.
denemek isteyen varsa kaç kuruş yaktığını görebiliriz mutantta efendi kullanım ile..
en son 50 tl lik gaz ile çok gazlamadan sakin kullanım ile 150 km gittim. normalde 170 hadi 20 km de benzinde gittim say ilk çalıştıramada benzinde çalışıyor gaza geçene kadar toplam 20 km gittim diyerek 150 km die sölüyorum.
dediğim rakamlar şehir içi
Bizim e39da 40-50kr arası yakıyor tüpte. Ben 350k kmde oldugundandır dedim ama genelde böyleymiş :) Ayrıca nazar değmesin 300k kmdir bizde sadece bakımdan bakıma gidiyor servide ne direksiyon nede otomatik vitesinde sıkıntı yaşamadık.
Neye göre yaptın bu yorumu? Her boku da şöyle bilip bilmeden kendinizden emin konuşmayın ya.
Bahsettiği kişi benim ve depoyu fulleyerek ölçtüm , yol bilgisayarıyla da değil.
Ben 11-12 yakıyorum bilader. 100TL lik benzin ile 200 - 220 km civarı gidiyor.
Madem bu kadar iddialısın anahtar falan, gel deneyelim?
Araç M52B28 Manuel , 150.000 km de 17" Orjinal Bbs Style 5 jantlı.
Edit : Kıyasladığınız leş araçlar çok yakıyor olabilir. Buyrun teknik verilere bakın zaten fabrika verilerinde yakıyormuşum. http://www.ultimatespecs.com/car-spe...ries-528i.html
Beyler otomatik Manuel arasındaki yakıt farkı hacimli motorlarda çok daha fazla standart araçlara göre.O yüzden düz viteslerin değerleri güzel çıkıyor.Benim araçta D de iken durma halinde 500 500 atıyor anasını satıyım.Düzde at boşa bekle..
fabrika verileri belli 11-12 litre düz vites için. arac bakımsız daha çok yakar. ama yok lpg de 55 kuruş yakıo yok 60 kuruş. lpg de bunları yakıyorsa benzinde 1 lira yakar akıl mantık varmı sizde.. oyle dienler acaba hayatlarında kullanıp kaç kuruş yaktığını denemişler mi ?
benim 5.20 specleri şunlar
28 piston
25 gaz kelebeği
25 egzantrik.
28 şanzıman 28 difransiyel
30 volan
30 stage 2 baskı balata
filtre
yazılım
port polish
vs vs
aracım manuel..
lpg de gazlamadan kış lastikleri ve 17 jant oem bbs style 42 ile şehir içnde max 33 kuruş yaktım. en son ölçtüğümde
yok sen dedin diye demedim.
araç stok ken uzun yolda 22-24 kuruş yakmıştım. şehir içinde max 28 kuruşları görmüştüm lpg de..
benzinde 50-55 kuruş 1600 kg (tüplü) lık 6 silindirli bir makine için çok değil.
2003 520i otomatik 40 50 kr
2002 530i otomatik 60 70kr lpg tüketiyordu..
Senin ve diğer 528 manuel olan arkadaşın yakıtlarının güzelliği manuelden dolayı hatta biri daha demiş yukarıda...soruyu soran arkadaş 97 520 ve sanırım otm den bahsediyo.Şu an öyle bi durum oluştuki arkadaş da zannedicek 97 otm 520 alsa lpg de 30 kuruş falan yakıcak ama öyle bi dünya yok şehiriçi dur kalk trafikte 50 kuruş altına inmiycek.Bahsettiğim şartlar için aksini iddia eden varsa bilmiyodur binmiyodur bu arabalara sadece yorum yapıyodur.
http://i43.tinypic.com/21mywhs.jpg
BMW Heaven Specification Database | Specifications for BMW 528i E39 Sedan (1995-1998)
BMW - 5er (E39) - 528 i (193 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi
Güzel kardeşim eklediğin linkteki değer mpg değeridir. Yani Miles Per Gallon. O değeri kmpm ye yani bizim standartlara da şurdan çevirebilirsin. Enazından aracının fabrika verilerini öğrenmiş oldun. Ha illa benim arabam bebek gibi, fabrika verilerinden bile az yakar, kompresyon değerlerim fabrika çıkışı 180 ama benim 200 diyorsan da eyvallah, canın sağolsun. Sağlıcakla.:heyoo:
şuan m54 motor 5.20ia aracım var ve 40krş altını göremedim şehir içi (sakin kullanımda tın tın gidersem). 30krş hayal olur.
Kendi attığın linkte yazıyor zaten 9,5 LİTRE karma değerler sana acayip gelen ne? Ben de 11-12LİTRE günlük kullanım diyorum zaten.
Türkçe anlamıyorsan Fransızca veya ingilizce de yazabilirim istersen.
Ahahaha sırf cevap vermek için kendi kendini bozan da ilk defa görüyorum. :)
MPG ile LiTRE farkını herkes biliyor allaha şükür. O kadar yabancı dilim de var.
EDİT : İlk denk gelen siteyi vermiştim. Orda : 6.3L / 7.8L / 11.8L / -L yazıyor
Senin hesabına göre,
11 MPG'miş yani çevirilince 21.38 L/100km ?
6,3 MPG yi çevirincede 37.34 L/100km çıkıyor.
http://calculator-converter.com/l_10...per_100_km.php
He yaw he, çırpındıkça sıvıyosun.
1.3 dizel linea 25-26 kuruş yakıyor, 2.8 6 silindir arabadan bahsediyoruz :) . Aynı arabaya bindik hepimiz, hatta 2 tane aldım sattım. İkisiyle de şu an 30 kuruş yakmak imkansızdan biraz daha mümkün. Arabayı Himalayalardan atıp az yakıyo diyosanız bişey diyemem ama benim stock 5.28lerimin ikisi de 1-2 sene önce 30-32 kuruş arası yakıyodu. Ve arabalar silme yerdeydi mecburen sakin oğlu sakin kullanıyordum. Ayrıca soğuk havada ısınana kadar geçen sürede benzin tüketimi diğer lpg'li araçlara göre çok fazla. 100 kmde benzin + gaz toplamı yaparsanız fiyat iyice tırmanır. Onu da hesaba katın, para sonuçta. Manuelle otomatik arasındaki fark tabiki de fazladır ama 9-10 litre yakmaz lpgde GERÇEK ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE. 12-13-14 lt'ler falan normal bana göre.
Ama uzun yolda da çok az yakarlar bu da bi gerçek.
5.40i alın kafanız rahat olur :)
Amacın tadsızlık mı? Allah aşkına şu attığın yorumda elle tutulur bi cevap göster bana. Yok çırpınıyormuşum yok kendimi bozuyormuşum yok fransızca anlatacakmışta falan fıstık. Sen kendin verdin MPG hesabını? Benim hesabım mı oldu şimdi? Bi de gelmiş biliyorum MPG nin ne demek olduğunu diyorsun. Güler misin, ağlar mısın. Gördüğün gibi "Conversion Calculator - Converter " yazıyor. İngilizcen varya hani(!) Sen karma yakıt tüketiminin ne olduğunu bildiğinden emin misin? Hangi şartlarda o değerin bulunduğunu? Aracının fabrika verisi 13.6 L ( ŞEHİR İÇİ ) bu değerin nasıl hesaplandığını da bilirsin? Bide 17 bbs jantlı, 1xx.xxx km'de. 2.8 v6 araçtan bahsediyoruz. İstanbul dan bahsediyoruz. Şehir içinden bahsediyoruz. Bak İstanbul diyorum konya ovası değil. Bana ne faydası var 11-12 litre yakmanın veya 15-16 litre yakmanın? 1.3 dizel linea bugün izmir'de (!) şehir içinde ortalama 7 litre yakıyorsa o araç 11 litre yakamaz. Kendini kandır tamam ama burda aracı düşünen arkadaşı kandırma enazından.
Arkadaşım o veriler litre değil diyen sensin. MPG olduğunu varsayarak litreye çevirince böyle çıkıyor dedik. Yanlış mı hesaplamışız yoo öyle saçma rakamlar çıkıyor demek ki değil? Konu zaten bu değil.
Senin attığın kaynaklarda zaten karma kullanım 10 litre diyor.
Sen kafana göre yakamassın diyosun bende karma kullanım 11-12 yakıyorum diyorum hala okuyorsun anlamıyorsun. 7 desem eyvallah
Söylediğim rakam abartı bi rakamda değil fabrika verilerinin üstünde bile.
Sen istanbulu ara sokaklardan ibaret mi zannediyorsun? Karma kullanım verilerini baz al. Onun üzerinden tartışalım.
Sanki ben sana minimum fabrika verilerinin altında bi rakam söylüyomuşum gibi imkansız bilmemne yalancı muamelesi görüyoruz bi de.
Anca rölantide yakarmış. Kendimi kandırıyormuşum , kompresyon oranı değiştiriyormuşum aracım bebekmiş. Sonra kızıp o tarz cevap verince tatsızlık mı istiyorsun oluyor.
Gelirsin bi gün depoyu fulleriz 100 km sonra bi daha fulleriz kaç litre alıyor görürsün gözünle.
İster inan ister inanma durum bu. Ne uzattın ama ya. Konuya yazdığıma yazacağıma pişman oldum.
Yıllardır bu forum yanlış bilgilendiriliyordu sen geldin herkes gerçekleri öğrenecek iyi oldu.
Kim bizim verdiğimiz bilgileri dinliyorsa da dinlemesin arkadaş yalancıyız biz bu araç 20 litre yakıyor aslında.
Ne fayda sağlıyorsak bu işten herkes aşağı yukarı aynı konuşmuş.
Bendeki M54 motor , LPG yok ..13 LT ortalaması var hafif gazlamalı,karma kullanımda..
Vallahi ben de sıkıldım kardeşim, ters konuşmaya da gerek yok. Kalkıp bana uzatıyorsun deme. Kimin uzattığı ortada. Beni nerden tanıyorsun da İstanbul'u ara sokaklardan ibaret zannettiğimi biliyorsun? Komik. Kızacak birşey de yok bunda, fabrika verisi şehir içi(!) 13.6 litre olan araçla ben istanbul içi 11-12 litre yakıyorum dersen kimse inanmaz, kusura bakma öyle bi dünya yok. İlk yazan arkadaş İstanbul içi yani şehir içi dediği için yakamaz diyorum, hâla daha diyorum. Diğer postta da belirttim; artı olarak 17" jant ve 150k küsur km de ki araç. Sonra olay karmaya döndü ne hikmetse. Şehir içinden bahsediyorum. Sen yanlış anladın herhalde. Hoş, karma kullanımla bile inandırıcı gelmiyor o değerler bana. Ama iddaam yok tabi. Neyse tamam kapatalım. Pişman ettin vallahi de, birşey demeye gelmiyor arkadaş bi sinir sizde var. Konuyu açan arkadaş neyi baz alıyorsa buyursun.
Bu ş.içi mevzuları uzar gider.Sayfalarca konuşsanızda ortak bir payda da buluşmazsanız.Ama ben size kendi aracımdan örnek vereyim.Kullanımım yüzde 95 ş.içi ve yol bilgisayarı ortalamam 15.8 litre.Ama obc yi sıfırlıyorum,e5 ten şekerpınar-bostancı ortalamam 11.3 litre göstermişti en son.ben bu güzargaha da ş.içi desem kimse bana aksini söyleyemez ama bahsettiğim durumlarda ki yakıt farkı ortada...
Tüm mesajları şimdi tek tek alıntı yapmayacağım üşendim. Eğer lafı çevirdiğimi falan düşünen olursa önceki mesajları okuyabilir.
Başından beri istanbulda günlük kullanım diyorum. Bence anlaşamadığımız konu bu. Sürekli sadece boğaz köprüsü trafiğinde dursak tabi ki 13 değil 23 de yakar araç sonuçta yol gitmiyor.
Tekrarlıyorum, normal günlük-gündelik kullanım.
Evinden bi yere giderken çevreyoluna da çıkarsın ara sokaklara da girersin, bakkalı-çakkalıda var , boş otoyolu da var , trafiği de var. Karma olarak geçmiyor mu bu? İstanbul oturuyorum ve günlük kullanımım bu benim.
Her neyse, hepsinin karması 11-12 litre yakıyorum.
Bence sen şehiriçi verisini baz aldığın için öyle düşünüyorsun. Zaten ben verilere aykırı bişey söylemiyorum ki.
Kırdıysam da kusura bakma yalancılıkla suçlanmak insanı kızdırıyor.
2si de istanbul içi :D
http://img703.imageshack.us/img703/8820/hbeg.jpghttp://img600.imageshack.us/img600/2033/2bqw.jpg
konu aracların az yada cok yakması degil bence.
2.8lt bir aracın hacmine ve yaklaşk 15yıl oncesinin teknolojisine gore "az" yakması..
v6 değil straight 6yani düz 6 silindir 528 motoru yanlış bilgilenen olmasın.
tatlıya bağladığınız iyi olmuş hararetten karıştı silindirlerin dizilimi heralde.
karma kullanım veyahut şehiriçi kullanım çok göreceli, kullanım saatine bağlı olarak çok fark ediyor. sabah işe gidiş aksam iş dönüş saatlerinde tam bir şehir içi tüketimi var iken patron saatinde ve öğlen saatlerde kullanım ş.dışı gibi yakıyor izmirde
Vallahi nereden sordum ortalık kan gölüne döndü ya :)
Yeni okuyorum daha yorumları, siz bunları yazarken ben bu sabah 97 model tek vanos manuel vites ve değişensiz, 7 yıldır binen birinden 520i mi aldım, e39 kasa :)
Sormak istediğim asc kapalı iken araba tutunmaya çalışıyor hala yola, bu araçlarda kilit dif var diye duymuştum, değeri de %25 miş.
Acaba Doğrumudur bu ?
valla onu bunu bilmem 10 tane farklı 5.20 miz olmştur.her seferınde yok yaaa cok yakmıyo diye aldık tüp te bile kan aglatıyo bi de eşşoleşşek gibi klima acık 5kişi yokuş cıkmaz
Ben dün 50 lira benzin aldım ve km yi sıfırladım, 97 model tek vanos hiç tüp takılmamış aracıma, bugün yarın belli olur ne yaktığı, burdan aktaracağım herkese.
Dün akşam aldığım yakıt bitti, tamı tamına istanbul içi, sakin ve sert karışık kullanımda araç 50 lira benzin ile, 90 km yaptı, zorlasam 100 bile yaptrablrm yani. :)
İtirazı olan varsa fotoğraf çeker yollarım bir daha kine :)
2003 model 525 otomatik var. gram yağ yakmaz şehr içi 40 kr den aşşa düşürmek imkansızdır. bu 30 kr hesaplayanlar kış günü arabanın yaktığı benzini ve yağı hiç hesaplamıyor heralde... :)
Olay tüketim verilerine dönmüş. :D