|
|
#1 | |||
![]() |
Matematik sinav sorusu :
Soru, Istanbul Üniversitesi Isletme Fakültesinin Isletme Matematigi kitabindan gerçek bir alintidir. Hiç dokunulmadan ve yorumsuz sekliyle verilmistir: Kitap Adi: Isletme Matematigi Yazar: Prof. Dr. Müh. Yilmaz Tulunay Sayfa: 173 Soru : Amerika'ya lisansüstü çalismalar yapmak üzere giden Mehmet,iki kiz arkadas edinmistir. Bunlar Mary ve Nancy'dir. Mehmet'e göre; a-) Mary olgun bir kizdir ve klasiklerden zevk almaktadir. Böyle bir yerde onunla 3 saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadir. Diger taraftan Nancy daha çok popüler eglenceleri yeglemektedir. Onunla böyle bir yerde 3 saat birlikte olmanin maliyetide 8 dolardir. b-) Mehmet'in bütçesi gönül islerine ancak ayda 48dolar ayirmasina olanak vermektedir. Ayrica, derslerinin ve çalisma kosullarinin agir olusundan dolayi, kiz arkadaslarina en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40.000 kalorilik enerji ayirabilmektedir. c-) Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori enerji harcayan Mehmet,Nancy için bunun iki katini harcamaktadir. Eger Mehmet'in Mary ile bulusmaktan bekledigi mutlulugu 6 birim ve Nancyile bulusmaktan bekledigi mutlulugun da 5 birim oldugunu biliyorsak, mutlulugunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yasamini nasil planlamasi gerekecektir? Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz. BIR ÖGRENCININ CEVABI: Sayin Hocam, Bu Mehmet serefsizi buradan Amerika'ya lisans üstü çalisma yapmaya gitti de herifin s...nin derdi bize mi düstü? Biz burada tahsili birakip kariya, kiza dalsak bizi de böyle ballandira ballandira kitaplara yazar misin?Neyse geçelim sordugunuz sorunun cevabina; a-) Bi kere bu Mehmet iØØØsinde iki hatuna ayri ayri zaman harcayacak g.. de, para da yok, sikarrrr. Ayrica dünya piyasalarinda saati 100 dolardanaçilip minimum 50 dolara kadar düsen tarifeler göz önüne alindiginda, 3 saati 12 dolarlik yada 3 saati 8 dolarlik karilardan hayir gelmez. Muhtemelen Mary 68, Nancy 79 yasindadir ve ikisinin de bugünekadar yattiklarinin haddi hesabi yoktur. Bu durumda Mehmet'in hem vakit darligi, hem kadinlarin hali, hem de para yoklugu sebepleriyle bu iki oØØØØØyla grup sexi yapmasi gerekir. b) Mehmet'in bütçesi (bu gönül isi tabirini ben anlamadim)sevismek için ayda 48 dolara yetiyorsa zaten bu o..... çocugunun masturbasyon yapmasidaha uygun olur. Böylelikle iki ay para biriktirip bu çuvallarin yerine dogru dürüst bir kariya ziplarve ayirdigi 40.000 kaloriyi hakkiyla harcar. Ama siz bu cevabi kabul etmeyeceginiz için söyle cevap verelim; Mehmetin bütçesi 48 dolara yettigi için ancak grup sex yapilacagindan pazarlikla miktar iskontosu alinir ve bütçe rahatlatilir. Böylelikle aydaayirdigi18 saati 3 saate bölersek 6 kez yapmisolur ve her sevismede 40.000/6 = 6700 (yaklasik) kalori harcar. Bu hayvan bir seferde kesintisiz 3 saat ziplayabiliyorsa zaten Amerikada kalmasi ve buralara dönmemesi hepimiz için hayirli olur. c-) Mehmet Mary ile her bulusmasinda 5.000 kalori harciyorsa yukaridaki hesaba göre Nancy'ye sadece 6.700 - 5.000 = 1.700kalori kalir ki bu da Nancy gibi falafos bir motoru sadece gidiklar.Bu durumda birinden 6, digerinden 5 birim zevk alan Mehmet'in mutlulugunu maksimize etmesi için kendisini de birilerine d..dürmesi gerekir. Sonuç olarak bu ise alisan Mehmet'in bundan sonraki sosyal yasantisini kasarli bir i... olarak planlamasi gerekir. Bu sayede ayda 48 dolar tasarruf sagladigi gibi üste para da kazanarak bütçeyi de düzeltir. Saygilarimi arz eder grafik açiklamayi sözlü mülakatta bizzat üzerinizde uygulayarak yapabilirim. Sonuç: Öğrencinin okul hayatı 1 yıl daha uzamıştır. D.N: Sansürsüz olarak paylaştım, uygun görülmezse editleyebilirim.
__________________________________ Life is like a dick. Sometimes it gets hard for no reason. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
hastayım bu soruya
özelliklede cevabına
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Sundance Yellow Gti
|
haha süper
__________________________________ [FONT="Franklin Gothic Medium"] POWERED BY AYDOĞDU GARAGE [/FONT
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 2010 FD6 Mugen-RR
|
Ahahaha çok iiymiş
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Yok
|
Tamamını okumadım ama sanırım mantıklı cevaplarda var arada ben hoca olsam geçirirdim
__________________________________ psn: DAGHAN26 |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
daha bi kaç gün önce bu forumda okudum konu başlığında +18 matematik sorusu yazıyordu. güzel bi şehir efsanesi on numara.
__________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
çok ii
![]() paylaşım için saol
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: yokmuş:)))
|
hahahahah öğrencide iyi kafa çalışıyomuş matematikte tam puan alması lazım
![]() ![]()
__________________________________ esselatü vesselamü aleyke ya resulallah |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: sr20det s13,5//speedy_Honda CRX//205 GTİ/57 Chevrolet Bel_air/75 Ford Mercury Monarch..
|
hahahahaha
bi kere bu memetin ayrı ayrı hatuna ayıracak dötüde yok parasıda hahahahha helal valla çocuğa ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
benim kafa matematiğe pek basmaz ama o soruya bi türk olarak öyle bi cevap verirdim ki okuldan atilmak önemli değil hocanin gözleri yerinden cıkardi böyle soru mu olur len
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
bu cok fena ya
__________________________________ Satılık RedREX |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
Otomobil: b5
|
hahahaaha öyle soruya böyle cevap
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: NoN
|
öğrenci baya sağlam cevap vermiş
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 207 Rc
|
güzel mantık yürütmüş
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: yok
|
Ben hocanın yerinde olsam geçirirdim
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: CITROEN C4
|
ögrenciye helal olsun
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: -
|
hastayım bizim milletimize arkadaş
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Kuru Gürültü Ek Hatch
|
heryerde bi efsane var bizim hoca da matematik sınavında matematik nedir diye sordu
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: cierrr 206 GTİ ;)
|
gercek bir türk cevaplaması olmuş bu cok begendım
müthiş