Arkadaşlar , işim gereği 3 boyutlu görseleştirme yapıyorum.Sistem şu şekilde işliyor.Biz pjoeleri kaplamaları parlaklık ayarlarını ışık koşullarını vss oluşturduktan sorna render a veriyoruz.Bi nevi fırında tepsi yemeği gibi düşünün, tepsiye malzemesi suyu salçası tuzu vss koyuyorsunuz ve fırına veriyorsunuz.O süreçte hiçbişeye müdahil olamadan bekliyorsunuz render sonrası çıkacak görselin elde edilmesi için.Sistem bunun için bilgisayarın işlemcisinden faydalanıyor.İşlemci ne kadar güçlü ise o kadar hızlı yapıyor ekrandaki kutucuk işini.İşlemci çekirdek sayısı kaç ise o sayıda kutucuk işlem yapıyor render da.Özette ne kadar iyi işlemci o kadar kısa render.Render , işlemci sayısına oranlı kutucuk vss mevzularına örnek şekil 1A(4çekirdekli pc , 4 işlem kutucuğu)
Buna bi çözüm olarak renderfarm denen bir işlem var.Elinizin altında ne kadar pc varsa hepsini bir ağa bağlıyorsunuz ve program o diğer tüm pclerin işlemcilerini sizin ana ekranınızdaki çizime hizmet edecek şekilde çağırıyor.Totaldeki çekirdek sayısı birden tek pc de toplanıyor özette.Ve benim elimde totalde 16 çekirdek var
İş yoğunluğu dahada arttı ve bu sistemi kullanmaya başlıycam tekrardan.Ama bu arada da eski çalıştığım yerdeki bir personelimize aldığımız pcyi satmaya çalışıyor kendisi.Komplesini 2000liraya almıştık.Sadece kasayı bana 1400 1500lere bırakacak.Fatura aşağıda.
Hal böyle olunca aklıma başka bişey geldi , sorum şu ;
Sizce bu pc yi alıp bahsettiğim biradet 8 , iki adet4 çekirdekli 3 bilgisayarım ile küçük bi farm yapıp toplamda 24 çekirdekli bi sistem mi kurayım?
Yoksa sistemini yenileyen internet cafe , bilgiişlem merkezi , dershane vss den çıkma olarak ucuza düşük teknoloji , 4 çekirdekli ; 1500 1600 liralara artık kaç tane alabiliyorsam o sayıda pc alıp hepsini mi birbirine ve şuan elimdeki 12 çekirdekli sisteme dahil edeyim?İki çekirdekli pcler kimsenin işine yaramaz , ve toptan alırsam makule alabilirim diye düşünüyorum.Yanlışmıdır?
Donanımların teknik detaylarından vss anlamam , atladığım , unuttuğum başka bişey olabilir , 1500tl gibi bi bütçeye sadece işlemciyi gözönüne alırsak hangisi daha mantıklı?