Kayıt ol

Eski 02-12-2010, 18:53   #1
 
Frid - ait Avatar
 
Mesajlar: 5.853
Üyelik Tarihi: Apr 2009
Yaş: 25
Şehir: İst / Eyüp
Otomobil: ef



Trafik magandalarına gün doğuyor




Torba kanun tasarısına göre suç işleyenlerin cezaları affa girebilir!


Torba yasaya "Garip bir madde" eklendi ve trafik magandalarına gün doğdu. Tasarı yasalaşırsa, trafik suçu işleyenler, yıl sonuna kadar para cezaları tebliğ edilemediği taktirde affa girecekler.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin torba kanun tasarısına, "Garip bir madde" eklendi ve trafik magandalarına gün doğdu. Tasarı yasalaşırsa, trafik suçu işleyenler, yıl sonuna kadar para cezaları tebliğ edilmediği taktirde affa girecekler.

Birbirinden farklı birçok düzenleme içeren tasarı ile Trafik kanununa aykırı hareketten para cezası alanlar, takvim yılının son gününe kadar evrakı tebliğ etmedikleri takdirde cezayı da ödemeyecek. Verilmiş cezalar düşecek. Madde, bundan sonraki trafik cezası alanları da kapsıyor. Bu yılın Kasım ve Aralık ayında trafik cezası kesilenler, evrakı 31 Aralık 2010 tarihine kadar tebliğ etmedikleri taktirde cezadan kurtulacaklar.
Bu tür trafik cezaları araç plakasına yazılanları kapsıyor. Hatalı park ve kırmızı ışık ihlallerinin MOBESE ile tespiti sonrası ceza makbuzu sürücünün adresine geliyor. Kişi adreste bulunamazsa evrak muhtara bırakılıyor. 120 liraya kadar trafik cezası alanlar, 31 Aralık’a kadar evrakı alıp tebellüğ etmezlerse cezadan da kurtulacaklar.

ÇOK VAHİM DÜZENLEME

TBMM’de kurulan TBMM Trafik Güvenliği Araştırma Komisyonu Başkanı CHP İstanbul milletvekili Ahmet Tan, düzenlemenin “vahim” olduğunu vurguladı ve GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ‘’Bu düzenlemeyle trafik suçlularına, açık çek veriliyor. Yeşil ışık yakılıyor.’Bunun bir diğer adı da cezaları müeyyidesiz hale getirmektir. Trafikteki şehir eşkiyaları gününü gün edecek. Bu düzenleme aftan çok öte, yaptırımsız bir düzenlemedir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de böyle bir uygulamanın hukuk devleti ve insan haklarını önemseyen ülkelerde yaşanamayacağını belirterek tasarı genel kurula geldiğinde düzeltilmesi için çalışacaklarını söyledi.

BOYKOTÇULARA DA AF

Son referandumda sandık başına gitmeyenler de torba yasadan yararlanacak. Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması hakkında yasa çerçevesinde uygulanacak düzenleme ile para cezası tebliğ edilemediği takdirde, sandık başına gitmeyenler de cezayı ödemeyecek. YSK, ceza miktarını kişi başına 22 lira olarak belirlemişti.

Son referandumda, sandık başına gitmeyenlerden toplanacak miktarı yaklaşık 252.3 milyon lira olarak hesaplanmıştı. Referandumda sandığa gitmeyenlerin büyük bölümünü boykot kararı alan BDP’liler oluşturuyor.

Kaynak : http://www.internethaber.com/trafik-...#ixzz16yiAFEIs


__________________________________

"Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor."
Frid isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-12-2010, 19:00   #2
TechTurkey
 
ef186 - ait Avatar
 
Mesajlar: 8.605
Üyelik Tarihi: Nov 2005
Yaş: 34
Şehir: Istanbul / NewJersey
Otomobil: www.Sancom.com.tr



arkadas cezalarda 3 sene sonra geliyor gercekmi degilmi insanin hafizasi hatirlamiyor yani ...
ondan sonra yaz plakaya gecirr mursell....
ef186 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-12-2010, 19:05   #3
 
ocean0636 - ait Avatar
 
Mesajlar: 4.033
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 22
Şehir: 07
Otomobil: 2010 FD6 Mugen-RR



ef186´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadas cezalarda 3 sene sonra geliyor gercekmi degilmi insanin hafizasi hatirlamiyor yani ...
ondan sonra yaz plakaya gecirr mursell....
Evet eski aracimda arkadan yazmislar tabi benim haberim yok satarken ortaya cikti faiziyle birlikte baya bi ceza odemistim.


__________________________________

AYDOĞDU GARAGE
ocean0636 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-12-2010, 19:07   #4
 
Orkun_06 - ait Avatar
 
Mesajlar: 2.786
Üyelik Tarihi: May 2010
Yaş: 28
Şehir: Nishitokyo
Otomobil: Carbon STİ



ceza yersek 31 ıne kadar ınsallah tebliğ edılmez


__________________________________

Custom Workz
Orkun_06 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Konu Seçenekleri

 


:::: Şu Anda Saat: 22:08 ::::