Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 07-12-2010, 08:50   #1

THUNDER - ait Avatar

Otomobil: 2004 Honda CR-V / 1994 Toyota Celica ST

THUNDER - MSN üzerinden Mesaj gönder
ebay uk yardım

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...:X:RTQ:GB:1123

Ebay dan alışveriş yapan bir sürü arkadaş olduğunu biliyorum. Bana yardım edebilirsiniz diye düşündüm. Linkini verdiğim spoiler bana bayağ hesaplı geldi hatta tüm ebay araştırmamda en hesaplısı. İngiletere de olmasıda nakliye bakımından avantajdır diye düşündüm. Ebay a üye oldum adamla yazışıyorum adam bana yardım edecek fakat kardan tipiden burnumuzu dışarı çıkaramıyoruz nakliye firmalarıda çalışmıyor diyor. Hava şartları adamları sanırım inceden felç etmiş durumda. İngiltereden bu büyüklükte malzeme getiren oldumu hiç ? Birde gümrüğünde falan değilim bu malzeme bana lazım. Ödencekse gümrükte öderiz. Uçaklamı normal posta ilemi nasıl getirtirsek başımız en az ağrır ?? Yardım lütfen
THUNDER isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 09:12   #2
KVB

KVB - ait Avatar

Otomobil: Getz 1.3 - Turbo

Kule gergisi falan getiren arkadaşlarım oldu, sorunsuz gümrüksüz geldi diye biliyorum.

Sorup bilgi vereyim tekrar.
KVB isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 09:20   #3

THUNDER - ait Avatar

KVB´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kule gergisi falan getiren arkadaşlarım oldu, sorunsuz gümrüksüz geldi diye biliyorum.

Sorup bilgi vereyim tekrar.
Sevinirim bekliyorum.
Eski 07-12-2010, 09:39   #4

Otomobil: History: 94 Vectra S, 96 Tigra 1.6, 98 Civic 1.4 HB, 00 Clio HB 1.6 RXT Present: 05 Civic 1.6 Turbo

Hocam merhaba,

Bu parcayı Turkiye'ye sokmanız mumkun degil. Gordugum kadarıyla parca kullanılmıs.

Turkiye'ye 2.el otomotiv parcasi ithalati yasak. Eger parca sıfır olsaydı urun bedeli + shipping

150 Eur altında olacagından sorun olmazdı ama dediğim gibi istediginiz ürün 2.el oldugundan gumruk muayanesinde farkedilir ve cekemezsiniz...
cembasmaci isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 10:08   #5

THUNDER - ait Avatar

cembasmaci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hocam merhaba,

Bu parcayı Turkiye'ye sokmanız mumkun degil. Gordugum kadarıyla parca kullanılmıs.

Turkiye'ye 2.el otomotiv parcasi ithalati yasak. Eger parca sıfır olsaydı urun bedeli + shipping

150 Eur altında olacagından sorun olmazdı ama dediğim gibi istediginiz ürün 2.el oldugundan gumruk muayanesinde farkedilir ve cekemezsiniz...
Peki ben bunu kendim için getiriyorum. Ticari bir olay söz konusu olmadığında kişi ihtiyaç üzerine getirdiği zamanda bu geçerlimi. Gümrük de farkedilmesi önemli değil benim için neyse vergisi ödenecek haracımız onuda ödesek genede olmazmı
Eski 07-12-2010, 10:10   #6

Greentiger01 - ait Avatar

Otomobil: Toyota corolla Ae101(Huzur spec)

Satıcıyla konuş sıfır gibi paketlesin hiçbirsorun olmaz, Ben neler getirdim hiçbir sorun olmaz
Greentiger01 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 10:11   #7

SONE-R - ait Avatar

Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps

kanka 2.el ürün girişi yasak.. ben araya tanıdık sokup 2.el ecu'yü almıştım.. tanıdık bulursan alabilirsin...

kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
SONE-R isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 10:12   #8

SONE-R - ait Avatar

Greentiger01´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Satıcıyla konuş sıfır gibi paketlesin hiçbirsorun olmaz, Ben neler getirdim hiçbir sorun olmaz
pakedi de açıyorlar.. ankaradaki gümrük memurları cin gibi olmuş.. gözlerinden hiçbir şey kaçmıyor..

Eski 07-12-2010, 10:15   #9

SONE-R´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
pakedi de açıyorlar.. ankaradaki gümrük memurları cin gibi olmuş.. gözlerinden hiçbir şey kaçmıyor..
Ankaranın namını duydum ama daha önce yurtdışından alışveriş yapmayan biri yaaprsa sorun çıkacağını sanmam, En kötü ihtimal satıcıyla konusup spoileri silip temizlese sıfır gibi o kadarda anlamazlar sanırım
edit: Spoiler 2. el gibide durmuyor
Eski 07-12-2010, 10:16   #10

Otomobil: History: 94 Vectra S, 96 Tigra 1.6, 98 Civic 1.4 HB, 00 Clio HB 1.6 RXT Present: 05 Civic 1.6 Turbo

Valla gumruk kanunu mevzuatına bakmak lazım. Bir acık var mı diye...

Ticari olup olmaması kanunu etkilemiyor. Zaten gumruk memuru gelen parcayı ticari görürse gumruk vergisi + kdv alıyorlar affetmeden. Aynı sekilde urun ticari gorulduyse ve posta yolu yerine DHL/UPS/FEDEX tercih ettiysen onlar da konsimento masrafı alıyorlar. Parcanın fiyatı 2 ye 3 e katlanıyor.

Eski arac toplayanlar (ozellikle amerikan restorasyonu yapanlar) var ise siteden ki bence vardır. Onlarla gorus istersen nasıl sokuyorlar 2.el parcalari yurda.
Eski 07-12-2010, 10:18   #11

THUNDER - ait Avatar

kanka 2.el ürün girişi yasak.. ben araya tanıdık sokup 2.el ecu'yü almıştım.. tanıdık bulursan alabilirsin...
Peki kankacım senin o tanıdığı bizde sokabilirmiyiz bir yerlere devam ediyormu o şansımız yada bi tanışsak falan
Eski 07-12-2010, 10:18   #12

Kingpin - ait Avatar

Otomobil: '07 Evo & '88 GTI

Şans işi gümrüğe giredebilir, girmeyedebilir. Girerse ve ikinci el olduğunu anlarlarsa geçmiş olsun. Ama arkadaşların dediği gibi sıfır gibi paketlesinler veya 3-5 daha verin pasta yapılsın öyle gelsin en azından sıfır olduğuna inandırın. Bir de bu tarz büyük paketler Ankara'da gümrüğe takılır.

19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
Metrelik Emniyet Kemeri
Kingpin isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 10:18   #13

Her paket tek tek acılıyor ve icerigi kontrol ediliyor.
Eski 07-12-2010, 10:23   #14

Ben olsam, en mantıklısı şansını dene derim takılırsada eğer payball çıktısıyla gidip alırsın haa baktın 2.el muamelesi görüyor bırak orda kalsın. %90 takılmaz diyorum ben
Eski 07-12-2010, 10:24   #15

SONE-R - ait Avatar

THUNDER´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Peki kankacım senin o tanıdığı bizde sokabilirmiyiz bir yerlere devam ediyormu o şansımız yada bi tanışsak falan
maalesef sokamayız.. ben utana sıkıla rica etmiştim. bir daha yüzüm tutmaz adama karşı.. ingilteredeki satan çocuğa bir sorsana bunu sıfır ürün gibi faturalayabilir mi?

Eski 07-12-2010, 10:35   #16

Spawn - ait Avatar

Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2

yazdım , sildim pm olarak gönderiyorum . hassas konu ...
Spawn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 10:43   #17

G R Unique - ait Avatar

Otomobil: ROVER 25 Turbo - Mercedes SLK 200 Comp - HONDA CBR

ben daha önce ikinci el ürün çok aldım ve evime kadar geldi hiçbir sıkıntı yaşamadım.. sıfır gibi paketli de değildi, gayet belliydi bazılarının ikinci el olduğu. hiç bir sorun çıkmadı şimdiye kadar, kocaman kutudan ufak paketlere kadar rahatlıkla aldım. bir sorun yaşayacağını sanmıyorum o yüzden..

diyelim ki parça senin yurtdışında kullandın akraban sana gönderiyo TR ye almayacaklar mı? ya da tanıdığın hediye gönderdi kim almıyomuş TR ye. ikinci el alınmıyo diye bir zorunluluk yok bunlarda. ama ikinci el sandık motor alacaksan işte o zaman sıkıntı var.

NOT Tuned By DR.ECU

Son Düzenleyen G R Unique; 07-12-2010 10:45.
G R Unique isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-12-2010, 11:08   #18

THUNDER - ait Avatar

Şimdi gümrük işi yapan bir arkadaşla görüştüm kullanılmış otomobil parçalarının girmesi her ne olursa olsun yasakmış. Sebepte bu işi yurt dışından yapan merdiven altı kaçak ithalatçılarmış. Geçen yıldız sanayide dolaşırken Honda çıkması satan bir yerde S2000 anteni arıyorum adamlar paketlerden sıfır çamurlukları çıkartıyorlardı. Bu adamlar ne yolla nasıl sokuyorlar bilmiyorum ama bunun gibi kurnazlar yüzünden bizlerde cezasını çekiyoruz sanırım. Anlaşılan bu iş tam bir şans oyunu. Bir piyango oynucaz başarırsak mutluluk inanılmaz olur. Kaybedersekte sıkışmış paramız varmış bir yerimize deriz. Bu gümrük mevzuatını bir türlü anlamış değilim birileri 5000 liralık parçayı adresine tek kuruş gümrük ödemeden getirirken ki o arkadaş o motoru bitirip takacakta bizde görecez biz 40 poundluk bir şey için düşünüp duruyoruz. Bende de öyle bir şans vardırki sormayın bırakın burda gümrüğe takılmayı mal kargoda daha buraya gelmeden bile kaybolabilir oderece yani
Eski 07-12-2010, 11:18   #19

THUNDER´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Şimdi gümrük işi yapan bir arkadaşla görüştüm kullanılmış otomobil parçalarının girmesi her ne olursa olsun yasakmış. Sebepte bu işi yurt dışından yapan merdiven altı kaçak ithalatçılarmış. Geçen yıldız sanayide dolaşırken Honda çıkması satan bir yerde S2000 anteni arıyorum adamlar paketlerden sıfır çamurlukları çıkartıyorlardı. Bu adamlar ne yolla nasıl sokuyorlar bilmiyorum ama bunun gibi kurnazlar yüzünden bizlerde cezasını çekiyoruz sanırım. Anlaşılan bu iş tam bir şans oyunu. Bir piyango oynucaz başarırsak mutluluk inanılmaz olur. Kaybedersekte sıkışmış paramız varmış bir yerimize deriz. Bu gümrük mevzuatını bir türlü anlamış değilim birileri 5000 liralık parçayı adresine tek kuruş gümrük ödemeden getirirken ki o arkadaş o motoru bitirip takacakta bizde görecez biz 40 poundluk bir şey için düşünüp duruyoruz. Bende de öyle bir şans vardırki sormayın bırakın burda gümrüğe takılmayı mal kargoda daha buraya gelmeden bile kaybolabilir oderece yani
Abi hiçbir sıkıntı olmaz sen payballa alışverişini yap satıcı kargolasın sadece bekle gelene kadarda unut ptt yi arayıp vay şte kargom vardı gelecekti yapma Sadece bekle Ebay işi sabır işidir birgün bakıyosunki kapına kadar gelmiş, Hea birde unutmadan bu Ebayden alışverş yapmak tam bir hastalık fazla kaptırmayın kendinizi

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 22:14 ::::