Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 13-12-2010, 11:44   #1

opamp - ait Avatar

Otomobil: Speedfight 2

2 Silah, 5 ruhsat, eski sabıkalı... 18 yaş... ?

Kaynak: www.ntvmsnbc.com

İsteyen iki silahla dolaşabilecek

TBMM Silah Alt Komisyonu, silah bulundurma yaşını 18’e indirdi. Tasarı Meclis’ten geçerse isteyen 5 silah ruhsatı alabilecek, ikisini de üstünde taşıyabilecek. Silah almak için artık heyet raporu da gerekmeyecek

İSTANBUL - TBMM Silah Alt Komisyonu, silah bulundurma yaşını 18’e indirdi. İsteyen beş silah ruhsatı alabilecek, bu silahların ikisini de üstünde taşıyabilecek. Ayrıca, silah raporu için artık heyet raporu da gerekmiyor. Hatta, eski sabıkalılara silah izni veriliyor.

TBMM Silah Alt Komisyonu 4 Ağustos 2009’dan itibaren tasarıyı görüşüyor. Sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmasına rağmen, milletvekillerinin önerisiyle tasarıda inanılmaz değişiklikler yapıldı.

Bunlardan en önemlisi, Türkiye’de en yaygın olarak kullanılan pompalı tüfek taşıma yaşının 18’e indirilmesi. 18 yaşındaki bir insanın eline silah vermenin silah satıcıları dışında kime ne yararı olacağına dair ise hiç kimsenin bir fikri yok. Silah Üreticileri, Satıcıları ve Sevenleri Derneği (SÜSASD) Başkanı Cuma İçten, “İç savaş çıkarsa silah gerekir, Boşnaklar silahlanmış olsaydı Sırplar bu kadar kolay katliam yapabilir miydi?” şeklinde görüş belirtti.

ARTIK RAPORA DA GEREK YOK
Hürriyet'in haberine göre, herkes internette şiddetin önüne geçmeye çalışırken, Silah Alt Komisyonu, internette silah reklamına da izin verdi. Silah ruhsatı almak için şart koşulan heyet raporunu ortadan kaldırıldı. Böylece, silah ruhsatı isteyenlerin “nörolojik”, “psikolojik” ve “fiziki” rahatsızlığı olup olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden almaları gereken altı kişilik heyet raporuna ilişkin hüküm ortadan kaldırıldı. Oysa, Batı’da durum tamamen farklı.

İNGİLTERE’DE BİREYSEL SİLAHLANMA YASAK
İngiltere’de bireysel silahlanmaya kesinlikle izin yok. Avcı ve atış kulüplerine üye olanların av tüfeği sahibi olmak için ise zorlu bir süreci katetmeleri gerekiyor. Fransa’da sadece savunma amacıyla ateşli silah bulundurma ruhsatı talep edilebiliyor. Ruhsat talep edenin ciddi biçimde tehlikede olması gerekiyor. Yunanistan’da ruhsat isteyenin ruhsal durumunun silah taşımaya uygun olduğuna dair doktor raporu şart. Belçika’da ise atış külübüne üye değilseniz silah almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Tabii her üye olana da silah yok. Bütün bunlara rağmen Türkiye’de silah almak, bulundurmak ve taşımak TBMM tarafından teşvik ediliyor.

YILDA 4 BİN KİŞİ ÖLÜYOR
Umut Vakfı’nın 2009 rakamlarına göre, Türkiye’de yılda dört bine yakın kişi ateşli silahlarla ölüyor, 700 kişi de yaralanıyor. - Cinayetlerin yüzde 60’ında ateşli silah kullanılıyor. - Her 10 kişiden birinde ve her üç evden birinde ateşli silah mevcut. - Silaha kolay ulaşılabilir olması cinayet, intihar gibi olayların en önemli nedeni. Evde silah bulunması ev halkından birinin cinayet, intihar, kaza gibi nedenlerle ölmesi riskini yüzde 41 artırıyor. - Tartışma, kıskançlık, namus gibi önceden tasarlanmamış olaylarda silah kullanımı yüzde 90 gibi yüksek bir orana sahip.
Bu nasıl bir mantıktır halen aklım almıyor...

Ulan yine koftiden taksim atıyosunuz ha...

Auto20.org | Administrator
opamp isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:50   #2

Otomobil: Focus mk1

yorumsuz..
empo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:50   #3

umitgt - ait Avatar

Otomobil: UMT Otomotiv

umitgt - MSN üzerinden Mesaj gönder
Trafikte maganda kavgaları vardı , tekme tokat dalan vardı..Silahı olan iseçekip vururdu..Artık her kavgada çıkar belinden silahı vur..
Nereye gidiyoruz ?

Denizli 'UMT Otomotiv
umitgt isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:52   #4

BurakCengizhanoğlu - ait Avatar

Otomobil: Fiat Punto T-jet Sport 3k-Renault Fluence

amac ne merak ettim
BurakCengizhanoğlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:55   #5
s2k

s2k - ait Avatar

Otomobil: 04'F22 s2000\\99 S14a

Beyler pompalı tüfekler av silahları için bu karar
s2k isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:55   #6
TechWorks

senna - ait Avatar

Otomobil: billet

silah satışı güzel para getirir vergileri güzel bulundurma taşıma ruhsatlarının paraları güzel uu beybi

edit: eğer tüfekse normal, pompalıyı bi ara yasaklamışlardı

eleştiri gizli hayranlıktır.
senna isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:56   #7

iynn-RS - ait Avatar

Otomobil: Clio RS

Askerde komutanımın soledıgı bı soz vardı bıde bu yonden dusunun olayı.

silah alacak adam zaten sılahı ne yapar eder alır.ruhsatsız sılahla kımın ne suc ısledıgını bılemezsın.ama ruhsatlı sılahla bırısını vurursan o sılahın kıme aıt oldugu barıstıkten cıkar.

bana bu yonden cok mantıklı gelmıstı.ruhsat vermek kotu bısey degıl.aksıne sılah ruhsatlı olursa kullanırken 2 kere dusunursun.
iynn-RS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:57   #8

Günkut - ait Avatar

Otomobil: '06 Matrix ,'90 Crx

lordxanax´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
amac ne merak ettim

Bir insanı memleketinden sogutmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar ya helal olsun !

16EC813´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yok laa harbi elime aldım
overblack´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hosuna gittimi
Günkut isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:58   #9

Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum

ruhsatlı silahım var ayrıca avada meraklıyız< ailecek silah güzel bir hobidir sadece poligonlarda atış yapıyorum ama ne yazıkki bi kere çekildiimi patlamadan bele girmez o silah o yüzden nefsimize hakim olmak gerek..

bu yasada saçma geldi.
coderz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 11:59   #10

Günkut - ait Avatar

iynn-RS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Askerde komutanımın soledıgı bı soz vardı bıde bu yonden dusunun olayı.

silah alacak adam zaten sılahı ne yapar eder alır.ruhsatsız sılahla kımın ne suc ısledıgını bılemezsın.ama ruhsatlı sılahla bırısını vurursan o sılahın kıme aıt oldugu barıstıkten cıkar.

bana bu yonden cok mantıklı gelmıstı.ruhsat vermek kotu bısey degıl.aksıne sılah ruhsatlı olursa kullanırken 2 kere dusunursun.
Orası öyle ama birde şöyle düşün trafikte gidiyosun 2 tane kendini bilmez sarhos geldi cekti sıktı ? Silah yokken sadece carpıp duruyorlardı şimdi carptıkları zaman neden bana carptın diyede sıkabilirler...

hosuna gittimi
Eski 13-12-2010, 11:59   #11

mmustu - ait Avatar

Otomobil: 190 E

mmustu - ICQ üzerinden Mesaj gönder mmustu - AİM üzerinden Mesaj gönder mmustu - MSN üzerinden Mesaj gönder mmustu - YAHOO üzeri ndenMesaj gönder Send a message via Skype™ to mmustu
hobaaa güzel olmuş

valla birde ruhsat yenileme prosedürü değişecekse daha güzel olur süresi bitiyo

tünayK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
usta şöför dediğin,mutfakta aşcı,sokakta beyefendi,yatakta fahişe olur...
mmustu isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 12:01   #12

iynn-RS - ait Avatar

Otomobil: Clio RS

gnkt´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Orası öyle ama birde şöyle düşün trafikte gidiyosun 2 tane kendini bilmez sarhos geldi cekti sıktı ? Silah yokken sadece carpıp duruyorlardı şimdi carptıkları zaman neden bana carptın diyede sıkabilirler...
bıde sole dusun o sarhosun sılah alacagı varsa ruhsatsızda alır.

senı ruhsatsız sılahla vurup kactıgını dusun.
iynn-RS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 12:03   #13

deeperblack - ait Avatar

Otomobil: FN2 - 160 DSG - C3.5

deeperblack - ICQ üzerinden Mesaj gönder deeperblack - MSN üzerinden Mesaj gönder
aaa öyle demeyin.
Bizim cowboylardan neyimiz eksik..

Hep tek tabanca gezerlerdi artık çift tabanca gezecekler... Deliye bile tabanca serbest
deeperblack isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 12:03   #14
s2k

s2k - ait Avatar

Sen söylenenleri anlamadın sanırım silah kullanan çoğu insan 2 silah taşır 1i ruhsatlı 1i ruhsatsız . Sebebi mevzu olacaksa tabikide rushatsızla yapar sebebi KAYITLI değildir.

Sence ruhsatlı silahmı almak daha kolay ve ucuz yoksa ruhsatsızmı ? Tabıkıde ruhsatsız umarım sımdı anlatabılmısımdır

Ha dersenkı nıye 2 sılah onuda anlatıyım sahıtler cıkar dersekı yada kamera kayıtları kardesım cekmıssın sen sıkmıssın dıye evet ben cektım sıktım ama ruhsatlı sılahımla sıktım buyrun kayıtlara bakın balıstık ıncelemeye bakın o mermı benım degıl der olay bıter mıllete yol gostermek gıbı olmasın ama acıklıyım dedım
Eski 13-12-2010, 12:04   #15

kurtbil - ait Avatar

Otomobil: İndirimli İst Kart

etrafta polat alemdar kafasında dolasan ergenler varken 18 yasındakı adama sılah vermeyı yasal kılarlarsa pek hayırlı yere varmaz bu memleketın sonu.Bı ısı kendılerıne pay cıkarcak sekılde ayarlamıslardır,aynen devam edın benı temsıl etmeyen mılletvekıllerım !!
kurtbil isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 12:05   #16

mmustu - ait Avatar

Otomobil: 190 E

mmustu - ICQ üzerinden Mesaj gönder mmustu - AİM üzerinden Mesaj gönder mmustu - MSN üzerinden Mesaj gönder mmustu - YAHOO üzeri ndenMesaj gönder Send a message via Skype™ to mmustu
valla en son çok ciddi sıkmışlardı bu işi

ruhsat yenilemeye gittiğimde ÖSS den daha karmaşık sınavlardan geçtim heyet hele tam işkence bildiğin adama psikolojik baskı yapıyolar nerde yılacak ne zaman sinirlenecek diye

bide yaklaşık 120 soruluk bir test sınava girmiştik

tünayK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
usta şöför dediğin,mutfakta aşcı,sokakta beyefendi,yatakta fahişe olur...
mmustu isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 13-12-2010, 12:06   #17

Günkut - ait Avatar

s2k´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sen söylenenleri anlamadın sanırım silah kullanan çoğu insan 2 silah taşır 1i ruhsatlı 1i ruhsatsız . Sebebi mevzu olacaksa tabikide rushatsızla yapar sebebi KAYITLI değildir.

Sence ruhsatlı silahmı almak daha kolay ve ucuz yoksa ruhsatsızmı ? Tabıkıde ruhsatsız umarım sımdı anlatabılmısımdır

Ha dersenkı nıye 2 sılah onuda anlatıyım sahıtler cıkar dersekı yada kamera kayıtları kardesım cekmıssın sen sıkmıssın dıye evet ben cektım sıktım ama ruhsatlı sılahımla sıktım buyrun kayıtlara bakın balıstık ıncelemeye bakın o mermı benım degıl der olay bıter mıllete yol gostermek gıbı olmasın ama acıklıyım dedım
anladım sagolun,fakat 18 yasında silah sahibi kac kişi var ?

hosuna gittimi
Eski 13-12-2010, 12:07   #18
s2k

s2k - ait Avatar

anladım sagolun,fakat 18 yasında silah sahibi kac kişi var ?
18 e ne gerek varkı? paran varmı paran
Eski 13-12-2010, 12:08   #19
TechWorks

senna - ait Avatar

Otomobil: billet

s2k´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

psikoteknik sınavı aynımı halen?

eleştiri gizli hayranlıktır.
senna isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 19:34 ::::